Tanker om de nominerte i kategorien beste originallåt Oscar-utdelingen og bjeffende poesi :)

Heisann! Fin ting, det faktum at jeg ikke vant en skrivekonkurranse (der jeg håpet like mye som jeg alltid gjør) betyr at jeg nå har et mål om å ha den novellen og så skrive fem, seks noveller til med småkriminelle elementer og så lese over det og redigere litt og sende av gårde til forlag mens jeg krysser fingrene. Og det kan selvsagt ta litt tid før jeg har de fem, seks ekstra novellene skrevet, men da har jeg i alle fall en plan og det er langt mer enn ikke noe. Ellers er jeg heldig nok til å ha en mor som betaler telefonregningene for meg og henne, men uheldig nok var hun litt for sen med en mobilregning og den er jo betalt nå, men mobilen min og hennes er altså for øyeblikket sperret for utgående trafikk frem til betalingen er registrert, noe som kan ta opp til fem til syv dager. Dette er ganske så idiotisk siden mobil er kjekt å ha og vi til helgen skal til Stavanger og det da hadde kommet veldig godt med mobil mye av tiden, men forhåpentligvis registreres betalingen fort og i mellomtiden får jeg late som om jeg er på en hytte med dårlig dekning eller noe selv om jeg er i Oslo. 

Ellers har jeg klippet håret siden sist:

Nå rekker det akkurat til skulderen og er så vidt langt nok til å ha det i søte musefletter eller i strikk og før var det mer for halvlangt å regne. Og det er så fint å ha det litt kortere for jeg har veldig tynt hår som jeg ikke tror er ment for å være særlig langt og det ser fyldigere ut nå når det er litt kortere føler jeg. 

Jeg har også endeligvis skaffet meg “Legend of Zelda: Ocarina of Time” til Nintendo 3DS fordi jeg aldri klarte å runde det på Nintendo 64 og ser nye muligheter til kanskje å få det til på Nintendo 3DS. Dessuten betyr det faktum at jeg altså aldri har greid å komme lenger enn halvveis på det selv (men jeg har sett andre klare mye lenger, broren min for eksempel) at det sannsynligvis vil vare en stund og det trenger jeg siden jeg ofte får veldig dilla og runder hoveddelen av spill på under en måned (sistnevnte er også grunnen til at jeg har tenkt å vente en stund med å skaffe meg det nyeste Pokemon-spillet, det er for lite å gjøre på dem post-ligaen). Aller mest så er Ocarina of Time fint å ha fordi det er sååå pent og jeg elsker musikken og stemningen og at det er så eventyrlig. Og jeg burde ikke brukt penger på det for januar er den mest ukoselige måneden jeg vet om rent økonomisk, men gjort er gjort og det er vakkerhet.

Ellers så er jeg i det jeg kaller en utprøvende fase for tiden hva angår skriving, noe som resulterer i blant annet dikt uten rim og her er et eksempel jeg skrev i stad (og som ble kommentert på Diktkammeret av Helge Torvund og han kommenterer nesten aldri tingene jeg skriver):

 

Bjeff

 

det er en hund på hytta

den bjeffer

 

det er slik alt begynner

 

jeg er ni

elleve

fjorten

 

hunden bjeffer fremdeles

 

teller bjeff

slik jeg teller markjordbær

slik jeg teller gjenstående sommerdager

leser i en bok om en hund

som bjeffer

 

ser sammenhenger 

 

og teller snøfnugg på ruta

mens jeg later som de er markjordbær

*

Få fin kommentar til dikt, det gir masse motivasjon til å skrive videre =D Men nå har jeg en plan for de nominerte til Oscar-utdelingen er jo annonsert (jeg heier på Meryl Streep siden hun er nominert til beste kvinnelige birolle pga. Into the Woods og har enda ikke besluttet hvem jeg heier på når det gjelder animasjonsfilmkategoriene, som jeg interesserer meg litt ekstra for) og ideen min nå er å poste hver og en av sangene som er nominert til beste originale sang og så skrive en kort kommentar til hver av dem (á slik jeg gjør med ESC-bidrag). Så langt er det bare én av de nominerte jeg vet at jeg har hørt, men nå vil jeg jo få gjort noe med det så yay. Da setter jeg i gang:

Tanker om de nominerte i kategorien beste originale låt (skriver artist og ikke nødvendigvis låtskriver/komponist i parentes)

– Glory fra filmen Selma (Common og John Legend)

På mange måter er dette en ganske flott sang. Det er moderne elementer i form av snev av rap, men det er også gospel-elementer og en sånn tekst som gir en tro på menneskeheten siden det er ganske episk, håpefullt og idealistisk. Og likevel, jeg syns det føles litt som noe jeg har hørt før og at det også er en sånn sang som virker som den prøver litt for hardt. Den vil liksom være veldig storslagen, veldig høystemt, veldig alt og det virker jo til dels, men blir likevel litt for “hei, jeg er en sang som er ment å være så dyp og viktig at jeg fortjener Oscar” for meg. Likevel en fin låt hentet fra en film som ser ganske bra ut. 

– Grateful fra Beyond the lights (Rita Ora)

Jeg liker denne sangen, den er fengende og radiovennlig og jeg kan såå se for meg en Tabitha og Napoleon-rutine til den på SYTYCD. Men det finnes jo ikke originalt og jeg syns dette sier pop i langt større grad enn det sier Oscar-vinner og syns egentlig det er litt rart at den i det hele tatt var nominert. Med det sagt så er dette en helt ålreit og tidvis veldig fin låt som fester seg fort og gjør en i godt humør. 

– I’m not gonna miss you fra I’ll be me (Glen Campbell)

Denne sangen er fra en dokumentar om en Country-sanger jeg aldri har hørt om (fordi jeg ikke er så oppdatert på Country-fronten) og det er egentlig en skikkelig deprimerende sang siden det er den siste sangen han kommer til å spille inn siden han har blitt diagnostisert med Alzheimer og teksten jo i så måte er veldig beskrivende. Og det er en fin sang, jeg tror ikke det er en sang som kommer til å vinne, men den er fin og sår og jeg liker jordnærheten og hvordan den ikke gjør seg til i det hele tatt. 

– Everything is awesome fra The Lego Movie (Tegan and Sara feat The Lonely Island)

The Lego Movie er awesome og hadde nok fortjent å bli nominert til beste animasjonsfilm (samtidig som det er noen veeeldig gode animasjonsfilmer som var nominert så jeg aner ikke hvem den skulle byttet plass med) og noe av det beste med hele filmen er denne sangen som er sykt fengende og sjarmerende og innmari kul, absolutt kul nok til at den er min favoritt blant de “beste originallåt”-nominerte i utgangspunktet. Alt ER awesome, det meste har i alle fall innebygget awesomehetspotensiale og denne sangen har skjønt virkelig skjønt det. Og ja, den er AWESOME!!!

– Lost stars fra Begin Again (Adam Levine)

Jeg har veldig lyst til å se denne filmen (selv om jeg i utgangspunktet er litt småskeptisk overfor Keira Knightley som sanger og mistenker at Begin Again er veldig forutsigbar) og dette er en fin sang. Jeg har en sånn ide om at man enten elsker falsett på guttestemmer eller er litt nja og jeg er litt nja. Likevel fungerer det fint her og Adam Levine synger godt og i det hele tatt så er dette veldig sympatisk. Det oppfinner ikke kruttet på nytt, men det er fint fremført, beskjedent og koselig og kan skape et fint lite øyeblikk om det fremføres på Oscar-utdelingen.

Og av de fem sangene tror jeg i utgangspunktet at Glory og Everything is Awesome er de mest aktuelle vinnerkandidatene, men man får se hva som skjer. Uansett er det fem sanger som hver på sitt vis er veldig fine.

*

Da tenkte jeg å drikke te og kanskje se litt på film eller noe sånt og så babler vi. Og om noen kjeder seg veldig i kveld så finnes det jo muligheter i form av “Jerry Springer: The Opera” som man kan se på Youtube. Ja, det finnes en operatisk musikal basert på Jerry Springer, verden holder ikke til påske 😉

6 kommentarer
  1. Det var et veldig fint dikt! Jeg liker at det er så minimalistisk, men likevel fullt av bilder. Spennende at du fikk kommentar fra Torvund, alltid stas når store navn legger merke til det man gjør 🙂
   God tur til Stavanger!

  2. Og plutselig så jeg hva du nevnte helt nederst! “Jerry Springer: The Opera” er sykt kul! Veldig absurd og parodisk, merkelig på grensen til genial 😀 Åh, det er lenge siden jeg så den. Det er faktisk fra den at jeg fant tittelen til bloggen min, “I just wanna dance” ;D

  3. Så bra at diktet falt i smak og ja, det er kjempestas at det ble kommentert av Torvund og takk, Stavanger-turen blir nok finfin 🙂 Og oi, visste ikke at bloggnavnet ditt var hentet fra “Jerry Springer: The Opera”, kult, “Jerry Springer: The Opera” er veldig underholdende =D Takk for kommentaren!

  4. Ocarina of Time, ja… Jeg trur jeg på et visst tidspunkt hadde det lasta ned på den gamle stasjonære familie-PC’en, men jeg kom aldri så langt som å spille det. Zelda er en sånn spillserie jeg har hatt lyst til å spille siden jeg var liten, men så har jeg liksom aldri blitt en sånn Nintendo-person, og Playstation er jo helt feil konsoll for Zelda. Men jeg prøver gjerne en gang 🙂
   Jeg likte diktet! Syns særlig rytmen i “jeg er ni/elleve/fjorten” er fin, og av en eller annen grunn er akkurat dét den delen av diktet jeg likte best… Tru det eller ei, men skrivestilen din kler å kutte ut konjunksjoner 🙂 Jeg vil gjerne se flere dikt av denne typen!
   Syns det er rart at ikke Billy Boyd sin sang fra den nyeste Hobbiten-filmen er med, hadde den vært det, hadde jeg heia på den!

  5. Zelda er veldig fint, tror du ville likt det 🙂 Så fint at diktet falt i smak, skal prøve å skrive flere dikt i liknende stil (har visse ideer til ymse prosjekter) for det ga mersmak =D Syns Billy Boyd-sangen skulle vært med selv, syns i det hele tatt det er en del av de nominerte som jeg ikke skjønner helt hvorfor er nominert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg