Oppsummeringsinnlegg for januar 2015 :)

Heisann! På den negative siden gikk et jobb-intervju på fredag veldig dårlig (misforsto hvor det var og kom halvtime for sent, det skinte veldig fort i gjennom at jeg kanskje ikke vet nok om asiatisk mat til å jobbe i matbutikk med fokus på asiatisk mat og jeg nevnte Nav og det gjorde hun som intervjuet meg skeptimistisk), men på den positive siden er det veldig mye mer ting av det awesome slaget som har hendt siden sist. Jeg har slått mamma i Maxi Yatzy, jeg har begynt på en ny bok som så langt er ganske fin (“A boy called Hope” av Lara Williamson), jeg har klart bossen på skogstempelet på Ocarina of Time (og det trodde jeg at var mission impossible), jeg har vært på spillkveld og sett “Big Hero 6” (som skal anmeldes til uka og som var awesome) og jeg hadde helt ekstremt flaks på fredag ettermiddag og det skal jeg nå informere mer grundig om.

Jeg var altså på Oslo S da jeg sjekket internett på mobilen og da blant annet Facebook der jeg oppdaget at Det Norske Teatret hadde et stunt der de delte ut fribilletter i forbindelse med at de hadde nådd 20 000 følgere. Dette skulle skje klokka 15:00 og var noe jeg oppdaget 14:55 og da tenkte jeg at jeg kanskje var for sent ute, men fortet meg til Det Norske Teatret uansett siden det også var et nytt repertoarmagasin jeg ønsket å få tak i. Jeg fant senere ut at de 20 første som var der fikk premierebilletter til Sweeney Todd og det rakk jeg jo ikke (noe som er helt i orden siden jeg tross alt har billett til 27. mars), men det jeg derimot rakk var en annen gave. Da jeg kom var det to(!) fribilletter igjen og min var til “Shockheaded Peter” og det er ganske supert siden jeg elsket den musikalen da jeg så den høsten 2013. Så det var ny teaterplan numero uno. Etter at jeg dro fra Det Norske Teatret spurte jeg mannen som hadde fått tak i den siste billetten hva han hadde fått billett til og fant ut at det var “Brand”. Han spurte så meg om hva jeg hadde fått billett til og jeg svarte og så nevnte han at han jobbet på Nasjonaltheatret og jeg var sånn “å så kult”. Deretter hendte noe helt sykt brilliant og det var at han spurte om jeg hadde sett “Ole Ivars”-musikalen til Nasjonaltheatret og det hadde jeg jo ikke. Og så var han sånn “jeg kan sikkert skaffe deg to billetter til prøveforestillingen (den skal flyttes fra Torshovteatret til hovedscenen)” og jeg er jo ikke vond å be. Deretter gikk han rett inn på Nasjonaltheatret, hentet to billetter til meg og vips hadde jeg nå fått tak i to nye teaterplaner i løpet av fem minutter der ingen av dem kostet meg et øre. Jeg var etterpå litt forvirra og smått overbevisst om at det som hadde tatt plass var en drøm og det er utrolig kult at det ikke er det (en drøm altså). Så, nå trenger jeg bare å finne ut hvem jeg skal få med meg på Ole Ivars-musikal 16. februar, finne ut hvilken dag det passer meg best å se “Shockheaded Peter” igjen og glede meg over at jeg i februar nå har musikalplaner 7, 10 OG 16. februar (som er tre datoer som attpåtil er ganske nært inn til hverandre)! Yay! =D

Så ja, det skjer mye fint også <3 Og her er forresten et veldig kort klipp fra den elskbare kortfilmen som ble sendt før “Big Hero 6” og som gjorde at jeg var rørt allerede før hovedfilmen begynte:

Det er riktignok en del av meg som ikke greide å sette 100 % pris på “Feast” som denne kortfilmen het siden det handlet om en hund og fortalte mesteparten av historien via hva hunden spiste og det hunden spiste i liten grad var hundemat . Hos mamma bor jo Snickers og dermed vet jeg jo at hunder først og fremst burde spise hundemat og jeg satt gjennom mye av kortfilmen og bekymret meg for at hunden i kortfilmen skulle bli syk siden den spiste så mye rart. Men i bunn og grunn var det en veldig søt animert kortfilm med en veldig søt hund. 

Nok om det, nå tenkte jeg å ta for meg januar bok- og filmmessig sett, en måned som inneholdt en hel del forskjellig. Så da setter vi i gang =D

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for januar

BØKER

– Drama av Raina Telgemeier

En grafisk roman om vennskap, teater og forelskelser som var søt, sjarmerende og teaternerdete på en finfin måte. Dessuten likte jeg tegnestilen veldig godt. Terningkast 5!

– The Opposite of Loneliness av Marina Keegan 

Noveller og essays av en talentfull ung skrivent. Engasjerende og tenksomt selv om ikke alle tekstene interesserte meg like mye. Terningkast 4!

Zen Pencils av Gavin Aung Than

Brilliant samling illustrert visdom i form av en grafisk roman som inspirerer skikkelig. Og alle burde lese gjennom nettstedet også, utrolig mye fint der. Terningkast 5!

– Evil Librarian av Michelle Knudsen

Genial og demonisk episkhet som passer særlig ypperlig hvis man tilfeldigvis elsker musikaler og liker underholdning som vekker assosiasjoner til Buffy. Terningkast 5!

– The Imaginary av A.F. Harrold

Søt, spennende og med skjønne illustrasjoner. Jeg likte den likevel ikke så mye som jeg hadde håpet og syns konseptet var bedre enn gjennomføringen om jeg skal være helt ærlig. Like fullt mest fint. Terningkast 4!

– Where’d you go, Bernadette av Maria Semple

Underholdende og smart og en bok jeg hadde hørt mye fint om og likte veldig godt. Terningkast 5!

– Spredning av Nils-Øivind Haagensen

Sår og inspirerende diktsamling med mange vakkertriste øyeblikk og fine formuleringer. Terningkast 5!

– Trouble av Non Pratt

Engasjerende ungdomsbok med viktige temaer som var ganske fin. Terningkast 5!

– Ingen drømmer om Oslo av Ola Jostein Jørgensen

Helt ålreit novellesamling som var rask å lese gjennom. Terningkast 4!

FILMER

– Billy Elliot: The Musical Live

Flott musikal med gode karakterer, super musikk og flott dansing. Jeg syns egentlig det var en sterkere opplevelse da jeg så samme musikal live på Folketeatret enn da jeg satt hjemme i mammas stua på første nyttårsdag og så en filmet versjon av den britiske versjonen, men det er en fin musikal uansett hvordan man vrir og vender på det. Terningkast 5!

– Fortellingen om Prinsesse Kaguya

Nydelig animert vakkerhet med herlig musikk og en flott, men trist historie. Terningkast 5!

– Jack and the Cuckoo-Clock Heart 

Fascinerende, quirky og tidvis ganske nydelig animasjonsfilm som dog ikke holdt på interessen i like stor grad hele veien. Terningkast 4!

– Jerry Springer: The Opera

Grov opera av det underholdende slaget. Terningkast 5!

– Mr. Peabody and Sherman

Sjarmerende og adorabel animasjonsfilm som var nerdete, kul og søt. Terningkast 4!

– Le Prenom

Smart og genial fransk komedie om navn og hemmeligheter. Terningkast 5!

– Big Hero 6

Awesome superheltfilm med flott animasjon og en masse scener som var elsk fra ende til annen. Terningkast 5!

*

Med andre ord har dette året startet bra hva angår bøker og filmer og jeg gleder meg til å finne ut hvilke finheter februar har å by på. Men da tenkte jeg å finne på en del andre ting og så kommer neste innlegg sannsynligvis enten tirsdag eller onsdag. Vi bables og god fornøyelse!

 

4 kommentarer
  1. Så morsomt! Jeg så shockheaded peter I GÅR! 😀 Ikke dårlig å få så mye gratis – det blir man jo ikke akkurat lei seg for 🙂 Den hunden så veldig søt ut, men jeg skjønner bekymringen for hunder skal jo tross alt bare ha hundemat! Utrolig mye du har rekt over! Personlig er jeg dødsfornøyd med å ha lest ut hele TO bøker i 2015, haha!

  2. Så utrolig kult, og så heldig du var! Jeg så faktisk Shockheaded Peter i høst en gang, men jeg likte den egentlig ikke sånn kjempegodt… Det vil si, jeg elska kostymene og scenografien, men sjølve stykket blei litt for tøysete for meg. Men det er jo kjempegøy at du får se den igjen når du likte den så godt sist! Jeg så forøvrig Brand på fredag, og den var kjempebra. Sånn, hvis du skulle føle for å se noe som overhodet ikke er tøysete i det hele tatt en gang 😉
   Mange fine litterære og filmatisk opplevelser, nok en gang!

  3. Jaaa, det var kult og heldig <3 Og jeg likte Shockheaded Peter veldig godt, men det er jo smak og behag. Brand har jeg ikke sett, den høres interessant ut, så fint at den var kjempebra 🙂 Jepp, januar inneholdt mange finheter litteratur- og filmmessig sett =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg