Livet er fint fordi Chicago =D

Heisann. Det er mandag, jeg har kulturelle planer for uka (teater i morgen og muligens kino på lørdag), jeg skriver en del for tiden og livet er fint selv om jeg fortsatt kjeder meg halvt i hjel på datarom mens jeg skriver og sender minst tre søknader hver dag. Og ellers har jeg skaffet meg denne boka:

Litt uklart bilde, men det er “Hver morgen kryper jeg opp av havet” av Frøydis Sollid Simonsen og jeg har hørt masse fint om den, gleder meg til å lese den og regner med at det vil dukke opp en anmeldelse av den etter at jeg har lest den. Og ellers spiller jeg fortsatt en del Zelda, jeg kaster bort mye tid på Netflix og jeg har bringebær jeg kan kose meg med og det er fint 🙂 

Her er et bilde av meg før lørdagens teaterbesøk:

Jeg var i veldig godt humør, slik jeg alltid er når jeg skal på teater, og i posen lå den meget sofistikerte morsdagsgaven min (Østbanehallen har åpnet igjen og har fine butikker med flotte ting som håndkrem og shower gel (i veldig fin pakning) og godtebutikk med Ferrero Rocher). Og ja, jeg så altså Chicago og den var kjempefin. Såpass fin at jeg nå skal poste denne traileren:

Og nå kommer min anmeldelse av denne supre teateropplevelsen og så kommer nok neste blogginnlegg onsdag eller torsdag (mest sannsynlig torsdag) og da blir nok tematikken “De tre musketerer”-musikalen (som jeg skal se i morgen, hurra). God fornøyelse og så bables vi!

Chicago på Oslo Nye er super!

 

Chicago er en musikal jeg var litt sent ute med å oppdage og jeg så også filmatiseringen en stund etter at den kom. Da jeg først oppdaget Chicago dog oppdaget jeg med det en jazzy musikal med enormt fengende musikk som på veldig mange måter er noe helt for seg selv. For det er en spesiell musikal, den formidles på en annen måte enn mange andre musikaler uten å miste musikalenes flotte sang, dans og teater og den har en helt egen atmosfære som gjør den super. Og på lørdag dro jeg til 20-tallets Chicago og møtte mordere og sleipe advokater i en musikal som underholdt fra ende til annen.

Og jeg skal ikke gå så nøye inn på handling, men kort oppsummert handler det hovedsakelig om Velma Kelly og Roxie Hart som er to mordere i samme fengsel som begge kjemper for frihet i en verden der det ikke er oppmerksomhet nok for to. Og både Velma og Roxie er fascinerende karakterer, ikke nødvendigvis spesielt sympatiske, men absolutt engasjerende å følge. For det som er med noen musikaler er at man virkelig vet hvem man skal heie på og noe av det spennende med Chicago er at akkurat det ikke er så åpenbart siden den eneste virkelig sympatiske karakteren (utenom den stakkars ungarske morderen som sannsynligvis ikke var morder likevel) er Amos Hart. Og samtidig er det like engasjerende likevel og det er litt fordi det er en ganske kul musikal, men i veldig stor grad handler det også om at ååå, de er fantastiske på Oslo Nye Teater.

Dennis Storhøi, Eli Stålhand og Hilde Louise Asbjørnsen spiller de tre hovedrollene og er alle tre awesome. Hilde Louise Asbjørnsen fordi hun, som tidligere sett i Guys and Dolls, er dronningen av god timing og utover det briljerer i de mer humoristiske øyeblikkene. Dessuten synger hun godt og det finnes kanskje skuespillere med mer typisk musikalstemme om man kan si det sånn, men der enkelte synger og så er det bare sang så har Hilde Louise den evnen til at alt hun synger er teater i minst like stor grad og det er et triks slett ikke alle i musikaler får til. Utover det digget jeg Dennis Storhøi som Billy Flynn, han synger fint, han spiller flott og herre jemini for en karisma. Og ååå, aller mest kanskje ble jeg imponert av Eli Stålhand og det hjelper kanskje at hun synger noen av mine favorittsanger i musikalen, men det handler også om at Eli Stålhand tydelig er en trippel threat av de sjeldne som er en enormt dyktig danser, har en sterk stemme som jeg virkelig likte og i tillegg er en super skuespiller som jeg gjerne ser i massevis av musikaler.

Av andre skuespillere må jeg bare trekke frem Sindre Postholm som Amos Hart. Jeg er jo i utgangspunktet veldig glad i Sindre Postholm siden jeg har elsket stemmen hans i både My Fair Lady og Parade blant annet og syns han er en veldig god skuespiller og danser i tillegg, men her spiller han også den mest elskelige karakteren i hele Chicago-musikalen og han gjør det på en sånn måte at jeg bare får intenst lyst til å gi ham en klem etter Mister Cellofan-nummeret. Og ååå, ensemblet, det finnes så mange enormt dyktige sangere og dansere der og uansett legning har man dessuten eye candy av beste sort siden det er mye veltrenthet og fleksibelhet å spore 😉

Nok om det. Chicago på Oslo Nye har i tillegg til en interessant historie og talentfulle skuespillere og dansere en scenografi og koreografi som funker fett og et fantastisk orkester som får en til å fryde seg. Det er med andre ord lite å klage over.

Likevel mangler nok det udefinerbart magiske som gjør at jeg etter enkelte teateropplevelser er helt i himmelen etterpå og mens Chicago er en veldig fengende og engasjerende musikal så er det ikke en sånn musikal som virkelig rører meg. Og det handler ikke om Oslo Nye, men mer om meg egentlig. Med det sagt så vil jeg ikke at noen skal slå fra seg Chicago kun fordi det handler om ukoselig tematikk som mordere, grådighet og kynisme for det er en musikal som virkelig fenger og som også er viktig fordi den handler om kvinner i fengsel og sånn sett minner litt om Orange is the new Black, det er viktig å høre de historiene som man ellers ikke så ofte hører.

 

Så etter en litt rotete anmeldelse er min klare konklusjon at Chicago på Oslo Nye Teater ER en musikal som er verdt en billett og som på svært mange måter er episk. Terningkast 5!

2 kommentarer
  1. Den boka der virker veldig fin! Og så liker jeg tittelen så godt. Gleder meg til anmeldelsen! 🙂
   Jeg har bare sett Chicago-filmen, men den syns jeg til gjengjeld er skikkelig kul! Nå begynte jeg faktisk å vurdere å kjøpe billetter til denne musikalen sjøl, for det virker som en awesome opplevelse. Det eneste er at det er litt uvant med norske sanger når man kan dem så godt på engelsk.

  2. Det VAR en veldig fin bok (den var kun litt over 80 sider så jeg leste den ut veldig fort) og jeg vet ikke helt når anmeldelsen dukker opp, men den dukker nok opp etter hvert. Og Chicago-filmen er kjempekul og det var en super opplevelse som er vel verdt å kjøpe billetter til. Skjønner greia di med norske sanger, men det er nok litt en vanesak og det er også en del av sangene der det er deler som ikke oversettes og så funker det veldig godt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg