En for alle, alle for “De tre musketerer” :)

Heisann! Det er torsdag, jeg koser meg med Cola og livet er fint. Ellers vurderer jeg å dra på kino på lørdag, men der har jeg enda ikke bestemt meg helt (og så har man jo alvorlige problemstillinger som at “Theory of Everything” hadde vært veldig fin å se, men av klokkeslett som passer på lørdag settes den kun opp på Victoria Kino som ikke har popcorn og da må jeg enten se kino uten popcorn og det blir helt feil eller gå innom Saga og bære med meg popcorn helt derfra til Victoria Kino eventuelt). Jeg må tenke litt til før jeg fatter en endelig beslutning.

Ellers leser jeg veldig mye episk for tiden og deriblant mye som etter hvert vil anmeldes her og jeg har kommet helt til Shadow Temple på Ocarina of Times og det er creepy deluxe. Og så skriver jeg en del og her er et dikt jeg skrev i stad (som er en del av et diktprosjekt jeg holder på med for tiden):

En gang var vi alle bittesmå

En gang var vi alle bittesmå
og kunne bli hva som helst

pilot
danser
forfatter
millionær

tenk om jeg hadde vært baby bestandig
og alltid hatt muligheten til å lykkes

ikke rukket å oppleve nedturer
kastet meg ut på dypt vann
eller sett tiden renne ut sandkorn for sandkorn

og med det heller ikke vært meg selv
*
bringebærene på hytta er alle like små
og kan bli hva som helst

spist av meg før jeg leser videre og gir blaffen i potensiale

*

Ellers så var jeg altså på teater på tirsdag med faren min (generalprøven til “De tre musketerer”, yo) og det var kult så nå skal jeg poste en trailer jeg fant for forestillingen, fulgt av min anmeldelse og så vil det utgjøre resten av dette innlegget. God fornøyelse, vi bables og neste innlegg kommer mest sannsynlig på søndag tenker jeg 🙂

De tre musketerer musikalkos

 

I fjor endte jeg i et sofistikert øyeblikk opp med å lese «De tre musketerer» og jeg likte den veldig godt, det er faktisk en av de mest underholdende og artig skrevne klassikerne jeg vet om. Dermed var jeg veldig nysgjerrig da jeg leste om musikalversjonen av «De tre musketerer» og særdeles fornøyd da jeg fikk tak i billetter til den. Og ååå, dette er en rocka, sjarmerende og smart musikal som er tullete på den aller beste måten. Med andre ord, jeg koste meg!

Fortellingen som formidles ER «De tre musketerer», men i en ny og moderne utgave der det er rock og mopeder og musikk hovedsakelig fra 80-tallet (men det er også musikk hentet fra andre tiår og kort oppsummert kan man stjele Radio Norges tagline «det beste fra de siste fire tiår» og være ganske så på hjemmebane). Det handler aller mest om D?Artagnan som ønsker å bli musketer og så handler det om de tre musketerene han slår seg sammen med, onde skurker og skurker som er onde og deilige, juba, juba, dronninger som snakker nynorsk, konger som vil at alt skal være pink og forelskelsesobjektet for D?Artagnan som av og til må springe på jazzballetten, i tillegg til mange andre festlige karakterer. Det er morsomt og det er høylytt og det er i det hele tatt en rockekonsert i musikalform av høyt kaliber så yay.

Og mye av sjarmen ligger i skuespillerne som åpenbart har det kjempegøy. Benjamin Helstad har ikke verdens beste sangstemme i mine øyne, men den funker fett og han klarer fint å bære hovedrollen som D?Artagnan. Andrea Bræin Hovig på sin side synger veldig fint og skaper en Caroline som er veldig lett å like og Eindride Eidsvold og Nader Khademi har flere øyeblikk med ren genialitet bare for å nevne noen. Og den jeg likte aller, aller mest var Trond Fausa Aurvåg som har to roller og i begge to byr på de mest hysteriske og geniale øyeblikkene i hele «De tre musketerer». Ååå, han er så fenomenal! Skuespillerne blir videre hjulpet av et flott band, et godt ensemble og en enkel, men gjennomført scenografi.

«De tre musketerer» hadde likevel noen problemer som trekker litt ned for min del. En ting er at det er veeeldig høy lyd og det underbygger jo konsertfølelsen, men jeg er generelt litt skeptisk overfor høye lyder og syns det ble litt for mye av det gode på den fronten. En annen personlig frustrasjon var at jeg så generalprøven og programbladet var ikke klart da og jeg skaffer meg ALLTID programblad om jeg er på teater, men det er for så vidt ikke noe stort aber. Jeg syns videre at det ble litt for tullete, litt for mye som skjedde og at det var litt rotete og jeg klarte ikke å gi meg helt hen til opplevelsen slik jeg ønsker å gjøre når jeg er på teater. Samtidig anerkjenner jeg at det ikke nødvendigvis betyr at noe er galt med forestillingen i seg selv, det var bare litt den opplevelsen jeg personlig satt igjen med.

Om jeg skal lande på et terningkast så lander jeg nok på en firer, men jeg vil understreke at det er en sterk firer og at jeg syns det er langt flere fine ting med denne musikalen enn det er dumme ting. Jeg tror også denne musikalen lett kan ende opp med å bli en kjempesuksess for den er rocka og kul og mens det tydelig er en musikal så er dette også en musikal med et klart rocka driv som gjør at det også vil være midt i blinken for musikalskeptikere (eller folk som har lest «De tre musketerer» og vil se en virkelig unik variant av den på teaterscenen). En veldig flott ting er i tillegg det at til tross for at det handler om rocka musketerer og er ganske guttete på mange måter så er det likevel nok av girl power av beste sort.

 

Så konklusjonen er at du burde gi «De tre musketerer» en sjanse og med det få servert tre timer med total galskap av beste sort. Rock on!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg