Oppsummeringsinnlegg for mars 2015 :)

Heisann og hoppsann! Det er fredag, jeg har besluttet at jeg, til tross for en viss skepsis av en hel del grunner, skal se den nye Annie-filmen på kino etterpå (anmeldelse vil dukke opp enten søndag eller i løpet av neste uke og forøvrig kan det godt tenkes at jeg drar til botannisk hage for å titte rundt. Og ååå, det er så himla fint vær i Oslo nå, sol og klar himmel og riktignok bør man fortsatt bruke jakke og skjerf og strømpebukse om man har skjørt på, men ja, jeg liker dette været. Nok til at jeg i går faktisk gikk den lengste turen jeg har gått frivillig noensinne siden jeg jeg fikk lyst til å gå til en hytte i en skog der jeg kunne drikke noe godt og spise sjokolade og noe hvetebakst og Liastua var stengt. Jeg endte opp med å ta t-bane helt til Frognerseteren (det tar en time og fem minutter) der jeg måtte gå i 35-40 minutters tid (jeg var den eneste personen der omtrent som ikke gikk på ski) før jeg kom til Tryvannstua der det var veldig koselig, men også temmelig dyrt (en kanelbolle, en Cola og en smil kostet 90(!) kr). Der satt jeg i førti minutter mens jeg leste videre på den massive grafiske romanen jeg leste på og så var det å gå og gå i noe som tilsynelatende var en evighet før jeg omsider kunne ta t-banen tilbake. Det fine var at jeg fikk skikkelig mosjon, at Cola smaker ekstremt godt om man har gått i nærmere 40 minutter først og at den grafiske romanen på over 500 sider var så enormt velskrevet og fengende at jeg leste den ut i løpet av de to t-baneturene og de førti minuttene på Tryvannstua (noe som er noe av det raskeste jeg har lest en såpass tykk bok ever antakelig). Det vil antakelig dukke opp en anmeldelse av den boka her etter hvert også. 

Ellers koser jeg meg fortsatt på å delta på dødsmasse påskekonkurranser, jeg leser en hel del, jeg har ikke klart å skrive noe som jeg selv har blitt fornøyd med denne måneden i det hele tatt, men april har strengt tatt så vidt begynt så det kan jo bedre seg og jeg har i det hele tatt en ganske fin påske så det er jo flott 🙂 

Også er dette så kult at jeg har delt det på Facebook og nå deler det her fordi det er ganske awesome 🙂 Det er “Cell Block Tango” fra Chicago sunget under Broadway Backwards (der gutter synger jenteroller og jenter synger gutteroller fra musikalverdenen og alt er til inntekt for en god sak) med seks menn som er veldig flinke. De er eye candy, de synger fint og ååå, de er så gode til å danse (og gutter som kan danse er skikkelig turn on for meg, noe som er en av tingene som gjør SYTYCD veldig underholdende og givende). 

Nok om det. Nå tenkte jeg å oppsummere mars måned bok- og filmmessig sett og yay, det var mye fint mars hadde å by på. Så da setter jeg i gang 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mars

BØKER

– Just so happens av Fumio Obata 

En veldig vakker grafisk roman som var ettertenksom og skjør. Terningkast 5!

– Litt trist matematikk av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Selv om jeg er veldig glad i skrivestilen til Kjersti Annesdatter Skomsvold tror jeg ikke at jeg forsto meg helt på denne diktsamlingen. Med det sagt så var den litt fascinerende likevel med enkelte veldig fine øyeblikk og jeg syns fortsatt Kjersti Annesdatter Skomsvold er super så det er jo bra. Dessuten liker jeg tittelen. Terningkast 4!

– Goth Girl and the Fete worse than Death av Chris Riddell

En virkelig flott bok med herlige illustrasjoner, men med en i mine øyne lite gjennomtenkt historie. Terningkast 4!

– Vicious av V.E. Schwab 

Awesome, spennende og veldig engasjerende om superhelter og sånt. Dessuten fikk jeg virkelig lyst til å lese mer av forfatteren og det er jo bombe og kanon-brilliant. Terningkast 5!

– Elizabeth is missing av Emma Healey

Interessant og sympatisk mysterium som jeg likte. Jeg syns ikke den er så fantastisk som mange anmeldelser skal ha det til, men den holdt på interessen min og er blant de få krimbøkene jeg har hatt sansen for. Terningkast 4!

– Butter av Erin Lange

Viktig og engasjerende bok om et alvorlig tema. I tillegg var den sykt fengende skrevet og nesten umulig å legge fra seg og det er jo selvfølgelig et pluss. Terningkast 5!

– En dåre fri av Beate Grimsrud

En bok jeg har hørt mye fint om som viste seg å være veldig interessant og velskrevet. Personlig og kunstnerisk var dette en sånn bok der jeg ofte tenkte at “ååå, det er slik jeg vil skrive, det er så nært og naturlig og i det hele tatt veldig fint”. Terningkast 5!

– Herr Fikrys litterære liv av Gabrielle Zevin

En bok det godt kan hende at jeg anmelder etter hvert fordi den var en ganske spesiell leseropplevelse. Det er så mange ting med denne boka som jeg likte veldig godt samtidig som jeg på vel så mange måter tenker at det egentlig ikke er noen spesielt velskrevet bok og det er noe interessant ved dette paradokset, hvordan man kan kose seg skikkelig med en bok samtidig som man også finner en del å kritisere. Terningkast 4!

– Seconds av Bryan Lee O’Malley 

Finfin grafisk roman med et fascinerende konsept og mye fint ved seg. Terningkast 5!

FILMER

– Mesterdetektiven Basil Mus

Genial og spennende animasjonsfilm som gir en fin vri på Sherlock Holmes og ellers har awesome skurkesang og mye sjarm. Jeg tror jeg kan ha sett denne filmen som liten, men det er så diffust og jeg er såpass usikker på om det stemmer at jeg regner den som en ny filmopplevelse likevel. Terningkast 5!

– Whiplash

Intens og engasjerende om musikk, ambisjoner og perfeksjonisme. Nærmest som en thriller å regne siden den går så psykologisk inn i karakterene sine. Terningkast 5!

– Tingeling og Drømmebeistet

Innrømmelse: jeg liker Tingeling-filmene ganske godt og dette er intet unntak. Plottet er riktignok veldig tynt og det er ikke stor filmkunst i det hele tatt, men det er så nydelig musikk, så kule karakterer og så flott animert at jeg liker det likevel. Terningkast 4!

– The last five years

Fin filmversjon av en musikal jeg er veldig glad i. Den hadde mange supre øyeblikk, fin musikk selvsagt og gode skuespillere og mens det fortsatt er en musikal som gjør seg bedre på scenen var det ganske fint uansett. Terningkast 5!

– Into the Woods 

Underholdende og tilfredsstillende filmversjon av en musikal som jeg elsker og som jeg er utrolig glad for å endelig ha sett. Terningkast 5!

– Book of Life 

Riddikuløs, men fargerik, underholdende og svært sjarmerende animasjonsfilm som jeg også kanskje kommer til å anmelde etter hvert. Terningkast 5!

*

Det var den oppsummeringen. Neste innlegg kommer mest sannsynlig på søndag og i mellomtiden ønsker jeg alle en fortsatt fin påske med mye kos =D

6 kommentarer
  1. Så fint at du endelig har fått lest “En dåre fri”! Jeg virkelig elsker den boka. Og du er ikke aleine om å tenke at du vil skrive sånn 😉
   Å gå lange turer i fint vær er noe jeg gjør altfor sjeldent, sånn i forhold til at det egentlig er noe av det beste som fins!

  2. “En dåre fri” er veldig fin og fint at vi er flere som blir inspirert. Og det var en veldig fin tur selv om jeg ble ganske lei av å gå etter hvert siden det virkelig føltes akkurat så langt som det var 😉 Og ååå, all mat og drikke smaker egentlig ekstremt fantastisk om man har gått tur først <3

  3. Det er helt nydelig å tusle lange turer. Jeg er en vandrer av natur. Jeg blir lett kreativ av det også, får berbeidet tanker og så klart vært ute i frisk luft. 🙂

  4. Kul utgave av Cell Block Tango!
   Jeg gikk oppe ved Tryvann for ikke så lenge siden faktisk – Farmasihytta (studenthytte) ligger noen km lenger unna, så det ble en skikkelig gåtur ut av det. Superdeilig å slå seg ned og kose seg litt etter å ha gått ute i naturen. Spent på å høre om denne grafiske romanen som du raste i gjennom!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg