Song of the Sea =D

Heisann! Dette har vært en fin helg. Det var spillkveld på lørdag og det var kos og i går var også en sånn trivelig dag som inneholdt mange finheter selv om ikke alt gikk helt etter planen. Det fine var at jeg fikk dratt på loppemarked og spist kake og hvetebakst, i tillegg til å kjøpe to Donald Pocketer (definisjonen av et vellykket loppemarked-besøk i mine øyne) og jeg fikk også sjekket ut Popsenteret endeligvis og vært med på musikkquiz og det var gøy. På den litt mer negative siden så hadde jeg hatt en sånn tanke om å bare bruke ti minutter på å skaffe OsloPass og så dra videre og det hadde ikke falt meg inn at det kom til å være VERDENS LENGSTE KØ for å skaffe seg nevnte OsloPass. Dermed sto jeg overfor et dilemma og måtte revurdere litt, men jeg fikk gjort nesten alt jeg hadde planer om likevel og den eneste egentlige forskjellen var at jeg måtte betale for billett på Popsenteret i stedet (siden jeg ikke ville bruke opp masse tid på å stå i kø) og det var kun snakk om 90 kr som i bunn og grunn er en ganske overkommelig sum. Ellers har jeg brukt mye tid på å lese og fargelegge og jeg har i det store og det hele hatt det finfint.

Dette blir forresten en ganske fin uke mest på grunn av lørdag som nok vil være en særdeles super dag. Jeg skal nemlig på biblioteket og levere bøker og eventuelt forlenge bøker og så skal jeg låne bøker (planen er å låne kun 5-6 bøker sånn at jeg ideelt sett rekker å lese det ut innen 9. mai siden det mellom 9. og 23. mai vil passe best å ikke ha noen biblioteksbøker til låns av ymse grunner) og etter det igjen har jeg tenkt meg på yndlingsrestauranten før jeg skal på teater og se MGP-musikalen Oslo Nye Teater skal sette opp. Og ellers blir denne uka fin fordi i morgen antakelig vil resultere i gratis is og fordi uker alltid inneholder mye hygge uansett siden jeg er veldig flink til å kose meg. 

Men nå tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av filmen “Song of the Sea” som jeg så for ikke så lenge siden og ble helt betatt av. Det er en virkelig nydelig film så den er så definitivt verdt å se. Neste blogginnlegg kommer mest sannsynlig på torsdag tenker jeg så da bables vi og god fornøyelse!

Song of the Sea

 

DENNE FILMEN ER SÅÅÅ PEN!! <3

«Song of the Sea» er den femte filmen som ble nominert til Oscar 2015 for beste animerte film og også den filmen jeg ikke trodde jeg ville få sett. Men nå har jeg sett den og ååå, denne filmen er innmari fin. Den minner i grunnen en hel del om de japanske tegnefilmene jeg har sett på grunn av den unike logikken, stemningen og at alt fortelles litt mer langsomt og litt mindre rett frem enn i for eksempel Disney sine animasjonsfilmer. Dette er en virkelig original film og, som med «The Secret of Kells» som er den andre animasjonsfilmen filmmakerne bak denne filmen har laget, så er det så nydelig animert at det alene gjør meg betatt.

Anyway, det handler om en familie som består av en far, en mor og en sønn og så har de det veldig fint sammen. Lykken forsvinner dog da moren forsvinner rett etter at hun føder sønnens lillesøster og så vokser gutten (Ben) og lillesøsteren (Saoirse) opp og det viser seg at Saoirse er en kelkie og kan forvandles til en sel og så må hun og Ben sammen dra av gårde for å redde feer og andre magiske skapninger. Noe særlig mer om handlingen har jeg ikke tenkt å si, men det som er sikkert er at dette er et skikkelig eventyr som er en nytelse å følge fra ende til annen. For det er så godt formidlet, stemmeskuespillet er flott (jeg elsker at den keltiske stilen også gjelder stemmene til skuespillerne som snakker med irsk aksent hele gjengen) og det er sårt, spennende, fascinerende og bare veldig, veldig fint. Dessuten liker jeg at det ikke er noen ordentlig skurk, alle karakterene har en motivasjon bak valgene sine som gjør at man virkelig har sympati med dem selv når de gjør ting som er ganske fælt.

I tillegg er altså animasjonen et kapittel for seg selv. Karakterene er søte, alt er så skimrende finurlig og bakgrunnene er såpass pene at man får lyst til å sette filmen på pause stadig vekk fordi det er såå pent. Og så er det fin musikk attpåtil så hurra!

Det som trekker litt ned er at historien likevel ikke var like engasjerende hele veien. Ting fortelles litt mer omstendelig enn jeg er vant med, det tar litt tid før ting virkelig kommer i gang og i bunn og grunn er det en ganske klassisk historie selv om den formidles svært unikt. Dette er likevel bare småting og i hovedsak vil jeg bare at alle skal finne denne filmen og gi den en sjanse for det fortjener den virkelig.

 

Terningkast 5 og det er en sterk femmer J Yay!

6 kommentarer
  1. Så fin helg du har hatt! Jeg så på tv om de milelange køene for å få OsloPass, kan tenke meg at det var litt av en tålmodighetsprøve 😉 Ønsker deg en superflott tirsdag 🙂

  2. Ha en superflott tirsdag selv og ja det var en kjempefin helg. Endte ikke opp med å skaffe meg OsloPass siden køen var for lang, men fikk gjort omtrent alt jeg hadde planer om likevel altså 🙂

  3. Ah, song of the sea, har jeg gledet meg til lenge. Det er slik at jeg finner ting og samler opp, også tar det altfor lang tid før jeg får sett den. Hver gang jeg titter på traileren får jeg gåsehud, den er gjennomvakker. Takk for påminnelsen 🙂

  4. The Secret of Kells hadde jeg veldig lyst til å se da den gikk på kino, men husker ikke helt hvorfor jeg aldri endte opp med å gjøre det. Uansett, takk for påminnelsen om at jeg må få sett den!
   Husker jeg tenkte at jeg syntes denne filmen så kjempefin ut da jeg så filmplakaten, og nå som jeg også har sett traileren, kan jeg bare konkludere med at jeg er nødt til å få sett den. Makan til nydelig animasjon trur jeg det er lenge siden jeg har sett.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg