Oppsummeringsinnlegg for april 2015 :)

Heisann! Gratulerer med arbeidernes dag, kjære leser, og hurra for alle de fine planene jeg har i mai (det er særlig to spesifikke uker i mai som av totalt forskjellige grunner vil være helt fantastiske, men det kan jeg komme videre tilbake til). I tillegg er jeg glad siden jeg bekymret meg for visse økonomiske ting og det heldigvis ordnet seg 🙂

Ellers har jeg fortsatt helt totalt dilla på å fargelegge, noe man blant annet kan se et eksempel på her:

Ble ganske fornøyd med denne =D 

Og forøvrig nærmer MGP-sesongen seg med stormskritt og pga. ymse planer vil jeg starte sesongen på bloggen min litt tidlig i år (alt på søndag faktisk har jeg tenkt å ta for meg sangene i den første semifinalen). Jeg gleder meg! Ellers så er det ikke så mye interessant å melde, men jeg har det fint og ting ordner seg og det er jo i seg selv ganske flotters!

Men da tenkte jeg å ta for meg april bok og filmmessig sett, en måned som takker være musikalhimmelen har inneholdt litt ekstra kos på musikalfronten (dvs. noen musikaler som er filmet live). Jeg har dog lest litt mindre enn jeg håpet siden noen bøker tok litt lenger tid å lese enn forventet, men jeg har fortsatt definitivt fått lest en hel del og det har vært flere høydepunkter som har gjort bokmeitemarken (har i det siste skiftet ut ordet “bokorm” med “bokmeitemark” siden jeg liker meitemarker bedre enn ormer og det i tillegg blir litt mer originalt og karolinsk) i meg veldig tilfreds. Så da setter jeg like godt i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for april

BØKER

– Dikt Underveis (antologi)

En finfin samling sporveispoesi som var godt krydret og hadde noe for en hver smak. Terningkast 5!

– Lighter than my Shadow av Katie Green

Sår og vakker og helt fantastisk grafisk roman om spiseforstyrrelser og liknende tematikk. En svært tykk bok som fenget meg fra ende til annen og antakelig er en av de beste formidlingene av spiseforstyrrelser jeg har vært borte i. Terningkast 6!

– The Martian av Andy Weir

Mann på øde øy, bare at vi bytter ut øy med planeten Mars. Fengende, spenningsfylt, underholdende og nerdete på den beste måten. Yay! Terningkast 5!

– Nation av Terry Pratchett

En smart og svært godt skrevet ungomsbok med store ideer. Terningkast 5!

– Bad Magic av Pseudonymous Bosch

Pseudonymousch Bosch er et godt eksempel på hvordan jeg har utviklet meg som leser siden fortellergrep jeg elsket i en bok jeg leste av ham for noen år tilbake har irritert meg i denne boka og den forrige boka jeg leste av ham. Med det sagt så er ikke dette en dårlig bok, snarere er dette ganske så underholdende og originalt, det bare funker ikke like godt for meg som det kanskje ville gjort for noen år siden. Terningkast 4!

– All the bright places av Jennifer Niven

Fin ungdomsbok som riktignok i mine øyne ikke blir like sår og klok som jeg får følelsen av at den ønsker å være, men som var en god leseropplevelse uansett. Terningkast 5!

– Code Name Verity av Elizabeth Wein

En sterk beretning om mot og vennskap under annen verdenskrig. Virkelig en bok jeg syns absolutt alle burde lese og som jeg har skrevet nøyere om i innlegget før dette. Terningkast 5!

– The darkest part of the forest av Holly Black

Interessant, magisk og engasjerende nok ungdomsbok. Jeg har dog aldri falt helt for fortellerstilen til Holly Black og heller ikke her, men det handler mer om meg antakelig. Terningkast 4!

FILMER

– Annie 2014

Søt, forutsigbar og med ålreit musikk selv om det strengt tatt er en helt unødvendig oppdatering av en av yndlingsmusikalene mine. Terningkast 4!

– Song of the Sea

Nydelig animasjonsfilm, fortryllende og skjønn og jeg elsker både musikken, animasjonsstilen og stemningen. Terningkast 5!

– The Unauthorized Autobiography of Samantha Brown 

Interessant musikal med mange fine øyeblikk. Terningkast 4!

– Bring it on: The Musical

Har ingenting med filmen å gjøre og er en veldig kul musikal med super musikk og koreografi. Terningkast 5!

– You’re not you

Fin og velspilt dramafilm med supert skuespill. Ganske så forutsigbart riktignok, men fint lell. Terningkast 5!

– Show Boat (med San Francisco Opera)

Flott musikk i en klassisk og storslagen musikal med operatiske kvaliteter. Terningkast 5!

– Little Women: The Musical

Så inderlig fin og med flott musikk og rørende øyeblikk. Fantastiske sangprestasjoner er det i tillegg. Terningkast 5!

*

Hurra for en måned som inneholdt masse musikaler og mange fine bøker, gleder meg allerede til å finne ut hva som blir mai sine høydepunkter blant film og litteratur 😉 

Men da tenkte jeg å avslutte dette innlegget og så kommer neste innlegg etter planen på søndag. Vi bables og god fornøyelse!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg