Tony Awards-tanker, smakebit på søndag (The Art of being normal) og finfin musikk :)

Heisann! Det er søndag, livet er ålreit, verden inneholder tekopper og kreative prosjekter og Tony Awards har stjålet hjernen min. For ååå, det er Tony Awards i kveld i USA slik at jeg i morgen kan bruke morgentimene til å se massevis av klipp mens jeg musikalobsesser i vei. Yay! Planen min er å blogge i vei om Tony Awards på onsdag antakelig, men akkurat nå føler jeg likevel for å bable litt i form av å nevne kort hvem jeg heier på. Og nå har jeg riktignok ikke sett noen av musikalene som er nominert og det er bare noen få ting jeg har lyttet til på cd, men jeg vet veldig mye om alle sammen fordi jeg er musikaloman og god på research). I år har jeg til og med visse formeninger hva angår skuespillene i form av at “The Curious Incident of the dog in the Nighttime” er nominert til beste skuespill og jeg heier skikkelig på den siden jeg elsker boka og så den norske oppsetningen av teaterstykket som var veldig fint. I forbindelse med Curious Incident-stykket håper jeg også Alex Sharp vinner for beste ledende rolle i et skuespill siden det hadde vært innmari stilig at en 25 år ung mann som nettopp har gått ut fra Juillard vinner hovedrollepris for sin første ordentlige rolle. Når det gjelder andre skuespillpriser hadde det vært flott om Helen Mirren vant beste ledende hovedrolle og så kan Nathaniel Parker vinne beste mannlige birolle (mest fordi jeg likte ham veldig godt i Merlin) og Annaleigh Ashford vinne beste kvinnelige birolle.

Når det gjelder musikaler er det flere gode kandidater til beste nye musikal, men jeg heier mest på Fun Home siden det er den mest spesielle og banebrytende av de nominerte sånn jeg ser det og jeg er så inderlig glad i flere av sangene. Dessuten er det antakelig den første musikalen som er basert på en grafisk roman og også den første med en åpent lesbisk hovedperson og jeg føler at det liksom er den musikalen av de nominerte som vil mest og er mest original. Når det gjelder beste nye versjon av tidligere oppsatt musikal har jeg ingen favoritt, men er temmelig sikker på at The King and I vinner. Jeg syns Brian D’Arcy James er awesome og burde vinne beste mannlige hovedrolle i en musikal og at Kelli O’Hara burde vinne beste kvinnelige hovedrolle (hun har dessuten vært nominert over fem ganger før uten å vinne en Tony Award så det er virkelig på tide). Når det gjelder beste mannlige birolle i en musikal heier jeg mest på Christian Borle (som jeg har vært fan av siden jeg oppdaget Legally Blonde: The Musical i 2007) og beste kvinnelige birolle i en musikal burde Sydney Lucas vinne (det hadde vært ekstra moro siden hun i så fall hadde vært blant de aller yngste vinnerne av en Tony Awards ever siden hun bare er elleve år). Dette er selvsagt bare mine tanker og jeg blir fornøyd uansett, men da har jeg i alle fall noen jeg heier litt mer på enn andre 😉

*

Til noe annet, nemlig smakebit på søndag. I dag leser jeg “The art of being normal” av Liza Williamson som er høyst aktuell i disse Caitlyn Jenner-dager siden det blant annet handler om fjortenårige David som ønsker å være kvinne. Det handler ellers om vennskap og forelskelser og litt forskjellig og jeg har fortsatt en del igjen, men ååå, dette er en svært godt skrevet bok som jeg finner veldig engasjerende. 

Coveret er ellers innmari kult og jeg elsker tittelen 🙂

Og her er en smakebit og det er så interessant (og for meg som ateist er det også en del av meg som tenker at det at det gjøres slike feil som at folk blir født i feil kjønn på en måte beviser litt at det ikke finnes en Gud for hvis noen liksom skal være allmektig så hadde han klart å unngå det og så kunne folk bare blitt født som det de var med en gang om de så er han eller hun eller hen, det føles urettferdig hvordan jeg og mange med meg med en gang blir født som det kjønnet vi føler at vi hører hjemme i mens andre må ha en kamp for å leve det livet de ønsker å leve og være det kjønnet de vet at de egentlig er) og tankevekkende. Dessuten er det ikke et tema man ser så ofte i ungdomsbøker og her er det behandlet med varsomhet og i en historie som er svært godt formidlet.

Flere smakebiter er å finne hos Betraktninger

*

Ellers så var jeg på Musikkfest Oslo i går og så tre ulike konserter (Unnveig Aas, Of Embla og Laura Ellestad), i tillegg til å se massevis av folk i karnevalparade bortover Karl Johans Gate og nå tenkte jeg å avslutte med Unnveig Aas siden hun er kjempeflink og verdt å lytte til:

 

13 kommentarer
  1. Takk for smakebiten. Jeg kjenner at jeg har lyst på en Oslotur i høst for å se på musikal. Det er evigheter siden sist jeg var på musikal og du holder kjærligheten varm. Ikke minst bor jeg jo snart 1. 5 time unna og det er ikke avskrekkende 🙂 Som jeg skrev da du delte om denne boka i min blogg, er dette en roman jeg absolutt kunne tenke meg å kjøpe inne til biblioteket vårt. Hurra for gode boktips.

  2. Vær så god angående smakebiten (og håper dere får kjøpt den inn til biblioteket ditt, Fivrelden, det er en super ungdomsbok). Og så bra at jeg gir deg lyst til å se musikal, Fivrelden, det tar jeg som et kompliment =D

  3. Fantastisk at det finnes ungdomsbøker som handler om kjønnstematikken! Tror det vil bli lettere og lettere for de som er transkjønnet å oppleve aksept nå som det er større åpenhet 🙂 Skriver opp denne på listen min! Nå kom jeg forresten på en bok jeg leste for hundre år siden med samme tema, men klarer ikke komme på hva tittelen var… Kanskje jeg har den liggende på loftet et sted 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg