Pitch Perfect 2 og andre kule ting =D

Akkurat nå syns jeg det er fint at jeg har vært med på grillkos i Vigelandsparken i kveld sammen med fine folk fra Human-Etisk Forbund der jeg grillet hamburgere (som riktignok ikke var så gode, hamburgerbrødet var supert, men kjøttet imponerte lite, noe som betydde at jeg spiste en del hamburgerbrød med sprøstekt løk på som en kreativ vri) og drakk iste og det var quiz og sosialisering og sol og i det hele tatt veldig trivelig. Jeg syns også det er fint at livet inneholder bøker og nettspill og skriveprosjekter og jeg syns i det hele tatt det føles som om ting vil ordne seg for øyeblikket, noe som jo er en fin følelse =D

Ellers burde jeg sikkert latt være, men jeg bestilte to underverker på Amazon.co.uk i stad og det syns jeg er helt fenomenalt! Det ene jeg bestilte var den nye “Into the Woods”-filmen siden jeg ideelt sett ønsker å se den når jeg om ikke så mange uker antakelig skal til Stavern og den ikke kommer på dvd i Norge før i august (og det er jo kjempelenge til) og det tross alt sto at den var region 2 og da burde det funke fint. Jeg bestilte dessuten boka “Uprooted” av Naomi Novik fordi jeg har lest noen anmeldelser av den som har gitt meg eksepsjonelt lyst til å få lest den så derfor. Ååå, gleder meg til det kommer og håper virkelig det kommer senest 27. juni siden det vil være særdeles upraktisk om det kommer etter det. 

Men da tenkte jeg å poste to klipp fra Pitch Perfect 2 først, noe jeg setter i gang med pronto:

 

Denne scenen for eksempel er superfin og et skikkelig høydepunkt i filmen og jeg elsker hvordan de tar med tidligere medlemmer av Barden Bellas, det gjør det veldig rørende og meningsfylt 🙂

 

Og her har vi Riff Off-scenen som har masse kul musikk og stor underholdningsverdi.

 

Sist, men ikke minst er denne scenen verdt å trekke frem siden det er veldig fint fremført, det er litt eye candy-faktor å kose seg med (Jesse og Benji) og det er en fin sang som jeg hadde veldig sansen for i min, temmelig korte, men effektive periode som veldig fan av Mika (en periode som gikk over, uten at det nødvendigvis betyr at jeg ikke syns det er veldig ålreit med et gjensyn med Mika, slik som dette). 

Og nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget med min anmeldelse av Pitch Perfect 2 (som jeg altså så på kino på lørdag). Neste innlegg kommer enten onsdag eller torsdag og i mellomtiden håper jeg dere koser dere med anmeldelsesmoro 🙂

Pitch Perfect 2

 

Da den første Pitch Perfect-filmen kom ut var det en av de desidert mest tilfredsstillende filmene jeg hadde sett på lenge. Ikke den beste eller den mest unike, men en sånn film som jeg regnet med å like og som jeg følte at var mer enn nok der og da og som jeg dessuten alltid trives like mye med å se igjen. Like fullt var jeg litt usikker før jeg dro og så Pitch Perfect 2 siden anmeldelsene hadde vært litt så som så og jeg ikke var sikker på om den ville leve opp til originalen. Det fine er at, mens den første Pitch Perfect-filmen er bedre sånn jeg ser det, jeg likte Pitch Perfect 2 veldig godt og det var en absolutt tilfredsstillende film.

I Pitch Perfect 2 er Barden Bellas (acapellagruppen som også var fokus for den første filmen) i hardt farvann etter en opptreden for presidenten som går helt skeis. De bestemmer seg for å redde ryktet sitt med å vinne VM i acapella (som artig nok tar plass i København) der de møter hard konkurranse i den tyske acapellagruppen DSM (Das Sound Machine). Og så er det litt kjærlighet, vennskap og musikk (kort oppsummert er acapella for øvrig sang uten bruk av instrumenter der all musikk skapes med munnen om noen ikke visste det) i en salig blanding og ja, det er i grunnen det.

Og nei, dette er ingen veldig original film eller en sånn film som vil vinne store filmpriser eller noe slikt, men det er en film som sjarmerer og som er super underholdning og jeg koste meg skikkelig mens jeg så på. Det er masse sjarm, flott musikk og karakterer man blir glad i og heier på og det er alt sammen ting som absolutt trekker opp.

Med det sagt har Pitch Perfect 2 noen svakheter. En svakhet er at en del av humoren spiller veldig på humoren i den første filmen og i så måte ikke føles særlig original. Og jeg syns egentlig at noen av vitsene var temmelig idiotiske. Jeg føler også at visse elementer i filmen ble brukt litt for lite tid på, at noen av forsøkene på et element av drama i filmen ikke funket så godt og at historien i Pitch Perfect 2 var litt rotete fortalt, sånn i tillegg til at det var elementer jeg ønsket mer fokus på enn jeg fikk. Dette er likevel ingen store problemer, men det er småting som jeg føler er verdt å bemerke.

Det som dog er fint er at filmen langt på vei funker fett til tross for visse svakheter for ååå så fint jeg hadde det mens jeg satt i kinosalen og så på. Og her er det hjulpet av virkelig flinke skuespillere med masse musikalsk talent som Anna Kendrick (som er en av mine favorittskuespillere generelt sett), Rebel Wilson, Ester Dean og Hailee Steinfeld (sistnevnte var ikke med i den første filmen og overrasker positivt her med å ha en svært fin sangstemme) bare for å nevne noen. Han som spiller Benji og han som spiller Jesse er også supre, søte og veldig sjarmerende og ja, skuespillet og syngingen er flotters fra ende til annen. Og en del av meg liker det veldig godt når filmer tør å være litt forutsigbare og smått naive siden mange filmer liksom går inn for å gjøre alt perfekt og Pitch Perfect 2 sin mer uformelle tone sånn sett føles avslappende.

Så ja, dette er en film jeg likte ganske så godt og etter å ha stått litt mellom fire og fem ender jeg på en femmer fordi jeg koste meg så mye. Yay!

 

3 kommentarer
  1. Denne filmen så jeg trailer til sist jeg var på kino, og syntes faktisk den virka ganske kul og morsom! Den fikk meg til å tenke på Glee, som jeg jo liker veldig godt. Trur egentlig ikke jeg kommer til å se den, men fikk absolutt inntrykk av at det er en film det er lett å kose seg med!

  2. Helt i orden om du ikke har noen planer om å se den, men jo da, den var lett å kose seg med og det er litt i stil med Glee ja, bare at jeg personlig liker Pitch Perfect litt bedre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg