Litt babbel og bilder om Stavern og sånt :)

Heisann! Jeg er tilbake fra Stavern og ååå så fint jeg hadde det <3 Jeg skrev litt hver dag (burde sikkert ha skrevet mer, men 500 ord hver dag er da langt bedre enn ikke noe), jeg har lest veldig mye fint (og skrevet anmeldelser som vil dukke opp her på bloggen etter hvert), jeg har spilt Nintendo (angående Nintendo våknet jeg i dag opp til nyheten om at Satoru Iwata som var presidenten av Nintendo er død, noe som jeg syns er veldig synd siden jeg elsker Nintendo) og jeg har fargelagt bare for å nevne noe. I tillegg har jeg og moren min spilt mange runder Maxi-Yatzy, jeg har spist masse bringebær og jeg har igjen blitt minnet på at det er helt unødvendig å pakke ti filmer siden jeg tross alt prioriterer å lese eller spille Nintendo langt oftere enn å sitte foran dataen og se på film når jeg er på hytta. 

Været har ellers i hovedsak vært fint og jeg har funnet fascinerende ting som dette:

Edderkoppnett inni et tre i sentrum av Stavern den første onsdagen (en dag som betydde nye Donald Pocketer som nå ligger på Stavern og venter på å leses om igjen neste år). Syntes det var veldig stilig.

Her er ellers utsikt fra hytta en dag i den første uken da sola gjemte seg litt og det i stedet var skikkelig tåkete. Og første uka var litt mindre fin enn den andre uka siden det var veldig mye tanker og følelser den uka siden mormor døde fem dager før vi dro til Stavern og det ellers var litt rart på Stavern siden vi alltid har pleid å få et kort besøk av en venn av mamma som døde i våres. Jeg var ikke så preget av disse tingene (litt preget selvfølgelig, men jeg hadde gledet meg så mye til Staverntur at gleden over å være der var det som hovedsaklig regjerte), men mamma var litt trist og tankefull. Dette bedret seg dog i den andre uka etter at vi på mandagen dro hjem til Oslo en rask tur for mormors begravelse tirsdag morgen før vi så kjørte tilbake til Stavern igjen. Og begravelsen var veldig fin om man kan si det om en begravelse. Den føltes i alle fall mye riktigere enn alle begravelser jeg har vært i før og i tillegg var jeg tøff for jeg leste brevet mitt til mormor (som tidligere er postet på Facebook) i bisettelsen og klarte det kjempefint. Og jeg skjønner ikke hva som hendte helt da jeg skrev det brevet for jeg bare skrev det for min egen del og trodde ikke noen kom til å lese det og i stedet er det en av de tingene jeg har skrevet som flest har lest og likt og som jeg har fått utrolig mange fine komplimenter for. En kusine av mamma som var i bisettelsen fortalte meg til og med at det hadde rørt henne og det tror jeg ikke jeg har klart på samme måte med noe annet jeg har skrevet før, væffal ikke som jeg har visst om. Jeg vet ikke, det bare ga meg litt ekstra tro på at jeg kan skrive, det føltes som en god bekreftelse og det var en fin følelse.

Ellers var vi tilbake på hytta igjen etter en inderlig lang kjøretur og det var som om det var en annen ro over de dagene etter bisettelsen. Mamma var litt mindre trist og full av tanker og Stavern føltes i det hele tatt mer riktig liksom, de siste fem dagene i Stavern var rett og slett helt ideelle.

Her er et bilde av utsikten fra terrassen på fredag da været var virkelig fint der <3

Ellers har jeg fått shoppet litt med bursdagspenger, noe som har resultert i “Big Hero 6” på dvd og boka “Meg, meg, meg” av Kjersti Annesdatter Skomsvold (hennes første barnebok og en bok som var skikkelig karolinsk og også vil bli anmeldt her etterhvert). Ting er dessuten bestilt nå og det betyr at fra 29. juli til 1. august så skal jeg og mamma til København og på 19. september skal vi se Mary Poppins på Folketeateret, noe som gir meg fine ting å glede meg til. Jeg kjøpte meg ellers en billett til musikalen Halve Kongeriket på Det Norske Teateret (som jeg skal se 26. september) nå i stad siden jeg måtte bruke masse penger i dag uansett pga. månedskort og matvarer for denne uka og sånt og det betyr at jeg væffal har to teaterplaner denne høsten. Kjenner jeg meg selv rett blir det nok sikkert flere kulturelle planer, godt hjulpet av at jeg har gavekort på Billettservice som fortsatt ikke er brukt og det fortsatt er en masse bursdagspenger som jeg kan kose meg med etter hvert.

For øvrig trodde jeg at jeg hadde mistet evnen til å vinne ting, men for kort tid siden endte jeg opp med å vinne en konkurranse på Facebook som betyr at jeg har vunnet fire billetter til Tusenfryd (som jeg de siste årene har hatt veldig lyst til å få dratt på igjen). Det eneste dumme er at de billettene ligger i informasjonsdisken på Vinterbro Senter og det viser seg å være skikkelig kronglete å komme seg dit med buss og slikt, men det ordner seg nok. Når jeg drar og henter billettene vil det i alle fall bety en masse lesetid 😉 Uansett blir det altså Tusenfryd etter hvert (mest sannsynlig 8. august) og det er jo også koselig å tenke på.

Men da tenkte jeg å avslutte dette innlegget som muligens har blitt litt rotete, men jeg satser på at det går bra. Jeg har i alle fall i hovedsak hatt det veldig fint i Stavern og mens det er litt teit å gjøre fornuftige ting igjen som å skrive jobbsøknader så går det fint og jeg har heldigvis nok av ideer til ting å finne på denne uka og neste som vil holde feriefølelsen ved like. Også er det ikke så lenge til København og det blir supert og jeg kan dra på kino og kafé og bibliotek og ja, det er mye som er fint selv om jeg altså er hjemme igjen.

Neste innlegg kommer nok enten onsdag eller torsdag så da bables vi!

 

 

2 kommentarer
  1. Så koselig å lese om fin tur! Tøft av deg å lese brevet i begravelsen, det var virkelig et rørende og vakkert brev. Og gratulerer som konkurransevinner!

  2. Takk for kommentaren og gratulasjonen (Tusenfryd blir nok kos) og ja, jeg føler meg tøff som leste brevet i begravelsen, fint at det var rørende og vakkert skrevet, det er supert å høre 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg