Oppsummeringsinnlegg for juni 2015 :)

Heisann! Det er onsdag, livet er fint og jeg skjønner meg virkelig ikke på været i dag (først overskyet, så øsende pøsende regn blandet med hagl, så strålende solskinn og deretter lyn og torden før det for øyeblikket er lettskyet og sol i Oslo i alle fall). Hva angår været er min praksis å bare kle meg for fint vær, ta en jakke rundt livet (og så snart jeg finner igjen yndlingslua mi så kan jeg ha den parat i veska mi i tillegg) og satse på det beste og det fungerer dog ganske greit. Ellers var min eneste bekymring denne uka at det viste seg som ufattelig kronglete å komme seg til Vinterbro senter med kollektivtrafikk (noe jeg egentlig trengte for å hente Tusenfryd-billettene jeg vant for litt siden), men jeg forklarte problemstillingen til Vinterbro i en melding på Facebook og nå sender de i stedet Tusenfryd-billettene jeg hadde vunnet til meg i posten (om noen fra Vinterbro senter leser dette innlegget, vit at dere er awesome og greie og tusen takk for kjempegod service). Yay, ting ordner seg, hurra! =D

Mens det er litt kjedelig å skrive søknader og liknende fornuftige ting igjen, så har jeg det veldig trivelig for tiden altså. Jeg leser brilliante bøker, er kreativ, drikker te, spiser cherry-tomater og legger fine planer for helgen (tror jeg har besluttet å spare biblioteksvisitten til lørdag 25. juli og i stedet la førstkommende lørdag handle om kino, lunsj på Peppes og kanskje litt shopping siden jeg fikk veldig mye penger da jeg fylte 30). Det blir nok supert. Forøvrig er jeg bekymrende opptatt av SYTYCD og jeg håper skikkelig at enkelte nye musikalcder som skal komme ut på fredag med det også dukker opp på Spotify (pliiis, trenger å lytte til Something Rotten-musikalcden og gjerne Finding Neverland Cast Recording også).

Og hva angår SYTYCD, ååå så awesome denne rutinen var:

Det er topp 10 på Street-siden og hip hop og yay, det er veldig tøft og stilig 🙂

Men nå tenkte jeg å oppsummere juni på bok- og filmfronten, noe jeg ikke fikk gjort helt i slutten av juni eller helt i begynnelsen av juli siden jeg var i Stavern og jeg vurderte å drøye med det til etter juli og så bare ta begge månedene i et innlegg, men da ville det innlegget blitt veeeldig langt siden jeg for eksempel har lest en hel masse bøker (sjokkerende, jeg vet, også jeg da, lese masse bøker, hørt på maken 😉 ) så derfor tar jeg heller juni for meg i dette innlegget. God fornøyelse og så setter jeg i gang.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Drinking at the movies av Julia Wertz

Sjarmerende, men ikke spesielt interessant grafisk roman. Terningkast 3!

– Hvalfall av Lars Haga Raavand

Vakker, kryptisk og fascinerende diktsamling. Og jeg liker sånne etternavn som høres veldig nynorske ut, ikke at det har noe med boka å gjøre, men likevel. Uansett var det en fin samling med poesi som hadde et interessant tema i tillegg. Terningkast 5!

– The art of being normal av Liza Williamson

En veldig fin ungdomsbok med flott tittel og tematikk. Terningkast 5!

– Us av David Nicholls

Interessant, velskrevet og underholdende. Kanskje noe forglemmelig og på ingen måte stor litteratur, men jeg liker skrivestilen til David Nicholls og det var engasjerende hele veien så ja. Terningkast 5!

– Savvy av Ingrid Law

Søt og fin bok som var mer fortryllende enn forventet og som overrasket positivt. Terningkast 5!

– Innsirkling av Carl Frode Tiller

Første bok i en serie jeg har hørt mye fint om opp i gjennom. Jeg ble ikke så fascinert av denne boka som jeg har fått inntrykk av at veldig mange andre er, men det var en svært interessant bok som passende nok var ganske innsirklende og ellers var tankefull og psykologisk og gjorde meg nysgjerrig på de neste bøkene i serien. Terningkast 5!

– Of things gone astray av Janina Matthewson

Finurlig og snodig og helt unik. En av de bøkene jeg alltid ønsker å komme over ved en tilfeldighet siden jeg elsker slike litt quirky små bøker som kansje ikke er perfekte teknisk sett, men som er virkelig kreative og originale og som derfor gir sterkt inntrykk. Terningkast 5!

– A blink of the screen av Terry Pratchett

Supert skrevne og meget oppfinnsomme noveller i samling. Terningkast 5!

– Reasons to stay alive av Matt Haig

En bok som vil bli anmeldt her ganske snart og som var skikkelig elsk. Vakker, sår og nydelig formidlet om depresjon, om å leve og om de små ting som virkelig betyr noe. Terningkast 6!

FILMER

– Grand Budapest Hotel

Fascinerende, snedig og detaljorientert film som bugner av kreativitet. Terningkast 5!

– Pitch Perfect 2

Super oppfølger med masse sjarm og finfin musikk. Terningkast 5!

– Sunshine on Leith

Sympatisk og veldig fin musikal. Koselig film som fortjener å være mer kjent. Terningkast 5!

*

Som det kommer frem så ender jeg generelt sett med å lese mye mer bøker enn jeg ser filmer, men om det kanskje var få filmer så ble det tatt igjen i kvalitet siden jeg i juni så tre vidt forskjellige filmer som alle falt veldig i smak. Og bøkene var supre og det var fint (særlig “Reasons to stay alive” som var nydelig). 

Men da er dette innlegget skrevet ferdig, nå har jeg andre planer og så kommer neste innlegg enten fredag eller lørdag tenker jeg. Vi bables!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg