Om fine København-planer og “Meg, meg, meg” :)

Heisann! Det er tirsdag og i morgen blir awesome! Egentlig er jeg tilbake i jobbsøkerhverdagen igjen, men fra i morgen og frem til lørdag får jeg en ny dose feriefølelse siden jeg skal til København og det sikkert blir veldig trivelig (å dra til København med moren min i løpet av sommeren har visst blitt til en tradisjon vi har, noe som passer meg ypperlig). Det eneste som bekymrer meg litt er været for i morgen er det spådd lokalt store regnværsmengder med muligheter for torden i Oslo og sånt og det ville passet uendelig mye bedre med fint vær når vi tar båten sånn at vi kunne sitte på soldekk ute, dessuten blir jeg sjøsyk om det er mye vind og store bølger og det håper jeg å unngå. I tillegg er det spådd regn i København på torsdag da vi antakelig skal på Tivoli, men det bekymrer meg litt mindre, ikke minst fordi det som regel ender opp med å bli bedre enn det er spådd når jeg drar på ferie og Tivoli er ganske så koselig uansett vær. Fredag håper jeg dog værmeldingen stemmer for da er det spådd ganske fint. Og uansett burde jeg ikke bekymre meg så mye for været, det er bedre å gjøre det beste ut av det man får, men i det minste håper jeg det ikke er så veldig mye torden og vind og bølger i morgen kveld, satser på det.

Anyway. Jeg har visse shoppingplaner. Jeg trenger noen flere helt plaine t-skjorter (ideelt sett i hvitt med artig design på), jeg har funnet ut at jeg trenger fargeleggingsboka Animorphia siden det hadde vært en spennende utfordring, jeg har lyst på Maltesers fra danskebåten og det er enkelte musikalcder som ikke er på Spotify enda, noe som gjør at jeg dagrømmer om å finne dem på den store film- og cd-butikken som jeg ikke husker navnet på (selv om den, som de fleste butikker som selger cder, ikke har på langt nær nok musikalcder). I tillegg er det selvsagt bøker og selv om jeg ikke lover å følge eventuelle oppfordringer så er det bare å komme med ideer til hva jeg bør se etter 😉 Ååå, det blir fint <3

Ellers syns jeg ikke den nyeste episoden av SYTYCD var så bra, men jeg likte denne dansen ganske godt:

 

Det er Kate og Neptune og særlig Neptune imponerte meg siden han egentlig er hip hop-danser, men har overbevist veldig både i Broadway i forrige uke og i Contemporary denne uken. Og jeg føler at han virker mer moden på en måte enn mange av de andre guttene denne sesongen og det gir det mer emosjonell tyngde og slikt. Yay!

Neste innlegg vil altså handle om København-turen og vil nok komme på lørdag og nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget med en anmeldelse av en av de mange brilliante bøkene jeg har lest denne sommeren. God fornøyelse og så bables vi!

Meg, meg, meg av Kjersti Annesdatter Skomsvold

 

I Kjersti Annesdatter Skomsvolds barnebokdebut møter vi 11 år gamle Marte som syns det er vanskelig å være storesøster. Hvordan skal hun klare å beskytte lillebroren mot alt som er farlig her i verden selv om hun gjør sitt beste for å passe på? Mamma sier at Marte sikkert vil føle seg bedre om hun skriver ned det hun er redd for. Da får hun liksom kvittet seg med det som er vanskelig. Selv om Marte ikke vil kvitte seg med broren sin, gir hun skrivingen et forsøk. Egentlig skal det handle om lillebroren, men strengt tatt kommer det til å handle mest om henne selv. 

“Meg, meg, meg” er en fortelling om familie, bekymringer, kjærlighet og forfatterspirer. 

*

Hei bok, jeg liker deg, tenkte jeg støtt og stadig mens jeg leste meg gjennom denne boka som til tross for å ha barn som målgruppe antakelig er den boka av Kjersti Annesdatter Skomsvold som har føltes mest karolinsk. For jeg liker skrivestilen til Kjersti Annesdatter Skomsvold uansett, men denne boka var veldig meg og usedvanlig karolinsk på den beste måten.

Det handler om Marte på elleve år som er storesøster og fryktelig redd for lillebroren sin på tre år. Og så oppfordres hun av moren sin til å skrive om det som opptar henne og utover det så er strengt tatt ikke dette en bok som først og fremst handler om noe. I stedet er det en sånn bok der handlingen er mindre viktig og det viktige er skrivestilen som gjør at jeg egentlig føler for å sitere bortimot alt selv om jeg nok vil la det være. For jeg liker hvordan denne boka formidles og jeg liker Marte som karakter og hvordan jeg kjenner meg veldig igjen i henne selv om jeg som elleveåring ikke var særlig bekymret for lillebroren min som jeg egentlig føler har vært mye flinkere på livet generelt sett bestandig.

Jeg liker i det hele tatt denne boka veldig godt og koste meg ordentlig med den. Med det sagt så er det slett ingen perfekt bok. Den er for eksempel aldeles for kort med sine knapt 80 sider og den faller litt mellom to stoler siden jeg tror den kanskje vil appellere mer til barnlige voksne enn barn (skjønt dette ikke er noe jeg kan si med sikkerhet siden jeg antakelig ville elsket den om jeg var elleve-tolv år siden skrivestilen minner meg bittelitt om «Kysse, sa Heidi»). Jeg føler også at det føles litt som om noe mangler, noe som på mange måter kanskje skyldes den noe beskjedne lengden.

Og likevel. Mens dette ikke er en ny yndlingsbok så er det en bok jeg ble veldig glad i og jeg elsker hvordan den også handler om skriving og viser hvordan det virkelig kan lindre, hvor mye det hjelper å sette ord på alt som gnager på innsiden.

Så takk, Kjersti Annesdatter Skomsvold, for en godt formidlet liten bok som jeg er glad for å ha lest. Terningkast 5 og her er noen korte utdrag:

«Jeg vet akkurat hvordan det er å kjenne til ting uten navn og navn uten ting, og hvordan tingene faller ned i denne hjernen dag ut og dag inn.»

«Hele tiden tenker jeg på at broren min kan dø, og jeg syns døden er en skandale. Døden må være en feil, den ødelegger alt.»

«Hver gang jeg tenker på hva jeg burde si, er det som om det forsvinner rundt hjørnet og blir borte i massevis av ting jeg ikke skal si.»

«Da jeg begynte på skolen og fikk kontroll på ordene, trodde jeg at verden var alt som kunne bli skrevet om. Så oppdaget jeg at den også er alt som det ikke finnes ord for.»

«Glasskista skal være inni en pyramide, egypterne hadde skjønt det. Hva kan være koseligere enn å ligge inni noe så stort og romslig, sammen med alle tingene sine, og andre folks ting også. Masse, masse ting!»

«Pusten hans hang som regn over vugga, og den vesle brystkassa hevet og senket seg, som en flaskepost ute på det åpne hav.»

7 kommentarer
  1. Krysser fingrene for at været oppfører seg greit de neste dagene! Tivoli er alltid stas – sjekket faktisk programmet her om dagen av ren nysgjerrighet. Tryllepantomime og lysshow på torsdagskvelden! God tur! 😀
   Jeg har bare lest «Monstermenneske» av Kjersti Annesdatter Skomsvold, og den opplevde jeg som litt lang og uferdig/uredigert. Får veldig lyst til å lese «Meg, meg, meg» av det du skriver – blir spennende å oppleve en ganske annen type bok fra samme forfatter.
   Oi, takk for påminnelsen! Henger litt etter på SYTYCD – har bare fått med meg noen auditions og deler av Vegas-week. Er spent på hvordan «stage vs. street»-konseptet kommer til å fungere fremover.

  2. Takk, Navn, ha en fin kveld du og 🙂 Krysser fingrene for været ja, takk for ønsket om god tur og tryllepantomime og lysshow virker kult, har ikke fått med meg det tidligere på Tivoli, men kanskje i år. Og mens jeg likte “Monstermenneske” ganske godt så er jeg enig i at den nok var litt for lang og virket litt uferdig, men “Meg, meg, meg” syns jeg var veldig fin og det er nok den boka av Kjersti Annesdatter Skomsvold jeg har likt best. Og håper du finner muligheter til å få med mer av SYTYCD, jeg er litt skeptisk til noe av Street&Stage-konseptet deres i år, men det er fortsatt veldig super underholdning 🙂 Takk for kommentaren!

  3. Å, København er fint! Det er for lenge siden jeg har vært der nå, annet enn å mellomlande på Kastrup, og det teller vel ikke, hehe 😉 Har ikke vært borti boken du skriver om, men den høres fin ut 🙂 Ha en god tur!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg