Oppsummeringsinnlegg for juli 2015 =D

Heisann! Det er tirsdag, livet er fint og jeg har massevis å finne på (og se: jeg har bytta header til en header jeg har hatt tidligere som jeg følte for å ha litt igjen). Og det er riktignok litt irriterende at jeg for øyeblikket er skikkelig eksepsjonelt forkjøla, men de gangene jeg er forkjøla går det alltid fort over og om jeg bare drikker masse te og slapper litt ekstra av denne uka så regner jeg med at det snart har passert. Ellers så er boka jeg leser på for øyeblikket genial (“The Mad Scientist’s Guide to World Domination” som er en antologi med noveller om onde superskurker) og ååå, den nyeste episoden av SYTYCD var såå awesome, jeg elsket denne rutinen:

 

J.J. med koreografen Leonardo (siden Derek var skadet) og en argentinsk tango. Å, jeg syns dette var ordentlig classy og elegant og hun er såå pen med den kjolen og det håret at wow og jeg syns hun er flink i tillegg. Nei, det er ikke den raskeste eller den mest avanserte tangoen SYTYCD noen gang har hatt, men det var flott. Og musikken er elsk og Leonardo må være konge å danse med siden han er så sensuell og intens. Yay!

Også ååå, denne contemporary-rutinen med Jim og Ariana der de er sååå flinke og jeg elsker valget av musikk og lyssettingen. Man kan argumentere med at det er litt “trying to hard”-ish når storyen er at Ariana er Depresjonen som prøver å styre Jim og han som kjemper mot den, det er liksom en sånn story som roper etter å skape et viktig og minneverdig øyeblikk, men det funker jo og slutten med lyset er veldig sterk og inspirerende. Og ååå særlig Jim her er så fantastisk på å være både brilliant teknisk og ha det rette uttrykket i dansen, jeg er så glad i ham i år <3

Også, også har vi den dansen jeg likte aller best i den nyeste episoden og som jeg nå har sett tre ganger så langt i dag og virkelig elsker! Det er Virgil (som har danset i musikalen “After Midnight” på Broadway) og Gaby og det i seg selv er jo et flott utgangspunkt siden de to så langt har overbevist kraftig i alt de har gjort og det er Broadway og helt perfekt, sjarmerende, søtt og fullstendig perfeksjon. Alt stemmer her. Danserne, koreografien, musikken, alt =D <3 <3 <3

*

Men da tenkte jeg å ha et oppsummeringsinnlegg for juli siden vi nå tross alt er i gang med august så da setter jeg i gang. Og juli leste jeg mye fint og mens jeg brukte litt lenger tid på hver av bøkene (til meg å være altså) så var det bare fordi de fortjente det så veldig mye. 

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– Uprooted av Naomi Novik 

Denne boka har tidligere blitt anmeldt på bloggen min og ååå, jeg elsket denne boka. Det var fortryllende formidlet, eventyraktig på den beste måten og en virkelig fin bok som i tillegg var fantastisk skrevet og ga meg lyst til å lese mer av Naomi Novik. Terningkast 6!

– Meg, meg, meg av Kjersti Annesdatter Skomsvold 

Karolinsk, siterbar og finurlig. Terningkast 5!

– The boy who lost Fairyland av Catherynne M. Valente

Fantasifull, sprudlende og ganske super. Likte den bedre i begynnelsen enn i andre halvdel av boka, men det var alltid en fin opplevelse. Terningkast 5!

– Simon vs. the Homo Sapiens Agenda av Becky Albertalli 

Søt, virkelig fin og romantisk ungdomsbok som kanskje vil bli anmeldt etter hvert. Terningkast 5!

– The Lie Tree av Frances Hardinge

Frances Hardinge er awesome og alle burde lese så mye som mulig av henne sporenstreks. Og å, jeg likte dennem boka, en bok som var svært interessant og engasjerende og på mange måter helt fantastisk i tillegg til å være temmelig feministisk. Anmeldelse av denne boka kan det også godt hende at jeg poster etter hvert. Terningkast 5!

– The school for Good and Evil av Soman Chainani

Innrømmelse: jeg var helt sikker på at forfatteren av denne boka var en kvinne før jeg fant ut at det var en mann, jeg vet ikke helt hvorfor. Anyway angående boka så har jeg ikke skrevet en anmeldelse av den enda, men det kan hende jeg kommer til å skrive en for jeg likte denne boka veldig godt. Den er eventyrlig og brilliant og minnet meg litt om Wicked på en kul måte. Gleder meg til å lese oppfølgeren som jeg kjøpte i København. Terningkast 5!

– Fairy Tale Comics av Chris Duffy og co.

Antologi med eventyr formidlet i tegneserieform. Ikke en virkelig minneverdig bok, men veldig fint illustrert og absolutt sjarmerende. Terningkast 4!

– The Anthology Project

Antologi med korte historier i tegneserieform som var svært fin med flere innslag av vakkerhet. Terningkast 5!

FILMER

– Home

Søt og sjarmerende, men litt teit animasjonsfilm som var helt ålreit. Terningkast 4!

– Minions 

Morsom, underholdende og gul! Og super hvis man liker minions-karakterene og Despicable me-filmene. Terningkast 5!

– Listen to your heart

Romantisk, klisjéfylt (mann blir forelsket i døv kvinne som ikke kan høre musikken hun inspirerer ham til å skape, utenforstående krefter prøver å stoppe dem fra å få hverandre og når de vinner hverandre så dukker det selvsagt opp kreft og sånt som gjør ting kvasi-deprimerende i tillegg) og likevel helt grei underholdning siden den appellerer til den delen av meg som hadde dilla på “A walk to remember” da jeg var i tenårene. Terningkast 4!

*

Og da gleder jeg meg til å finne ut hvilke filmer og bøker jeg vil elske i august 🙂 Neste innlegg kommer enten torsdag eller fredag så da bables vi!

 

4 kommentarer
  1. “Listen to your heart” høres fin ut, men litt skuffende at Hollywood valgte å bruke en hørende kvinne til å spille en døv når det finnes så mange dyktige døve skuespillere i USA! (Det er et stort problem i film- og teaterbransjen, noe de fleste hørende dessverre ikke er klar over…)
   Utrolig kjipt at du er blitt forkjølet, men ønsker deg rask god bedring!

  2. “Listen to your heart” var fin (beklager om kommentaren min om den spoilet en del, men det er ikke en sånn film man ser først og fremst for å bli forbauset eller overrasket) og jeg skjønner frustrasjonen med døve, leste om skuespillerne da jeg skulle se filmen og syns det hadde vært bedre med en døv skuespiller selv siden det ikke blir helt det samme hvor enn god skuespiller man er med en hørende en. Og takk for bedringshilsenen, satser på rask bedring selv 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg