Smakebit på søndag og Tusenfryd :)

Heisann! Livet er fint siden jeg er mye mindre forkjøla (bittelitt heshet og hoste sitter igjen, men det kan man sikkert trylle vekk ved å drikke masse te de neste dagene) og i går var veldig super siden jeg var på Tusenfryd. Og det skal jeg komme nærmere tilbake til, men først tenkte jeg å være med på smakebit på søndag igjen 🙂

Boka jeg leser for øyeblikket er denne:

Det er “We are all made of molecules” av Susin Nielsen og det handler om Stewart på 13 og Ashley på 14 år som blir stesøsken når foreldrene deres flytter sammen og så skjer det ting og tang og jeg har egentlig ikke kommet så langt, men jeg liker det jeg har lest så langt. Ashley er riktignok litt irriterende og Stewart virker yngre enn sine 13 år på en påtakelig måte, men det er fint skrevet og ganske sympatisk lesning tross alt. Her er noen veldig små smakebiter (flere enn en siden hver er svært kort):

“What is the chemical formula for the molecules in candy?”
“I don’t know,” she replied.
“Carbon-Holmium-Cobalt-Lanthanum-Tellurium.” She looked at me blankly till I wrote down the elements symbols on the front of my notebook. “CHoCoLaTe!”

For a long time he was Sad Dad twenty-four-seven, and I was Sad Stewart twenty-four-seven, and together we were Sad Squared, and it was just a big black hole of sadness.

“Right now, as I’m talking to you, you’re probably picking up a few Stewart molecules and vice versa.”
She slapped her hand over her mouth. “Gross!”
“I don’t think it’s gross. I think it’s kind of beautiful. Everything, and everyone, is interconnected.”

Jeg liker denne boka (og tittelen ikke minst) og jeg syns den er søt og sjarmerende så langt og det er jo supert 🙂

Flere smakerbiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Ellers var jeg altså på Tusenfryd i går og jeg tenkte å skrive om det i form av en liten liste over fem erfaringer som er ekstra verdt å nevne. Det setter jeg i gang med pronto altså.

Fem erfaringer fra Tusenfryd

1) Det er supert om man er der sammen med flere

Jeg var der sammen med onkel C, hans samboer og deres tre barn (som ga meg en unnskyldning for å ta veldig barnslige karuseller siden jeg kunne være den voksne som ble med), i tillegg til broren min og hans kjæreste og det var veldig hyggelig. Vi gikk mest sammen, men delte oss også til tider og det var et godt samspill angående hva vi ville gjøre og kjøre og hvem som ville kjøre hva og slikt. Og det er jo alltid hyggelig å finne på ting sammen med familie og det i seg selv gjorde at vi hadde det ganske supert.

2) Det er mer å finne på enn jeg forventet

I utgangspunktet har jeg alltid likt Liseberg og Tivoli bedre enn Tusenfryd i og med at Liseberg og Tivoli er bedre på det med selve atmosfæren. På Tivoli særlig er det så mye fint å se på at man ikke trenger å kjøre noe særlig for å kose seg og siden jeg alltid har vært ganske pysete på fornøyelsesparker (samtidig som jeg elsker dem likevel) så er det et absolutt pluss. Jeg ble like fullt positivt overrasket da jeg var på Tusenfryd for jeg fikk kjørt en del ting og mens Tivoli og Liseberg fortsatt er de beste parkene hva angår ting å titte på, så viste Tusenfryd at det har flere alternativer også for pysete voksne, noe som er kjekt å vite til senere bruk. 

3) Det gikk fint prismessig sett

Jo da, det må innrømmes at Tusenfryd ikke er blant de billigste alternativene når det gjelder fornøyelsesparker og det hjalp selvsagt en del at fire av billettene vi brukte i går var billetter jeg tidligere i sommer vant i en konkurranse på Facebook, men sånn generelt sett så blir det brukt en del penger i og med at man må opp i over 200 kr på restaurantene og det også alltids dukker opp noen ekstra utgifter i forbindelse med lykkehjul og godtebutikker og kaféen og slikt. Det gikk likevel veldig greit i går og Tusenfryd er godt overkommelig hvis man planlegger litt godt på forhånd (jeg tok med en vannflaske og det gikk helt greit, man kan ha med en matpakke om man vil) og et godt tips viste seg å være å spise på Vertshuset slik vi gjorde (noe som var min ide som jeg klarte å få de andre med på) der det er buffet og man kan velge mellom pizza, taco og ymse annet. Det er på ingen måter det beste måltidet jeg har spist noensinne, men det var godt og mettende og sånn sett absolutt verdt det. Og godteriet på godtebutikken var forholdsvis rimelig heldigvis 🙂

4) Hengende husker er like elsk som jeg husket det

Hengende husker er en av de attraksjonene jeg alltid har elsket siden jeg liker å ha en fin utsikt og det kjennes så kilende behagelig. Og det var utrolig fint i går og der jeg tidligere har kjent et lite snev av bekymring tross alt når jeg har tatt hengende husker (tenk om denne husken faller av, tenk om noe skjer) så føltes det i går helt fullstendig trygt. Ellers likte jeg en hel del andre attraksjoner, jeg likte å være den som satt og så på når andre av de jeg dro sammen med tok ting jeg ikke turte (jeg har blant annet et hemmelig mål om aldri å være opp ned eller sidelangs på fornøyelsesparker så langt det går) og det eneste som var litt synd var at blekkspruten og labyrinten som var der sist jeg var på Tusenfryd ikke var der lenger. Og for første gang på femten år eller noe sånt tok jeg en berg- og dalbane og det må riktignok innvendes at det var den som var ment for de aller yngste og som strengt tatt bare så vidt kunne betegnes som berg- og dalbane, men det er det nærmeste jeg har kommet på årevis så go me!

5) Tusenfryd er gode på Hockey Pulver

Dette er et litt rart og randomt punkt, men jeg kjøpte litt godteri kort tid før jeg skulle dra hjemover og da kjøpte jeg blant annet to pakninger med Hockey Pulver og det beste jeg vet med Hockey Pulver er når det er litt flakete og det var det til gangs i begge pakningene. Så, Tusenfryd er et fint sted for å kjøpe Hockey Pulver hvis man har de samme rare preferansene som meg 😉

Og her er til slutt et bilde fra besøket:

Konklusjonen er i alle fall at vi hadde det fint og at jeg gjerne kommer på besøk igjen. Og mens jeg fortsatt syns Tivoli og Liseberg er bedre parker så er Tusenfryd altså absolutt et sted der man kan ha det veldig hyggelig sammen med fine folk. Dessuten var været supert så yay! 

*

Da kommer neste innlegg enten tirsdag eller onsdag så da bables vi. Ha det fint alle sammen 🙂

 

 

 

 

 

5 kommentarer
  1. Av Liseberg, Tivoli og Tusenfryd har jeg bare vært på sistnevnte, egentlig ganske mange ganger, til og med, men jeg har veldig lyst til å dra på de to andre, særlig Tivoli, det virker så utrolig koselig der. Nå er jeg en del tøffere enn deg hva angår karuseller enn sånn, men det høres likevel ut som en trivelig dag! Elsker fornøyelsesparker sjøl!

  2. Håper du får opplevd Tivoli og Liseberg, særlig Tivoli har helt vidunderlig fin stemning og jaa, det var en veldig trivelig dag, fornøyelsesparker er gøy! =D Og vær så god angående smakebiten, det er en fin bok ja 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg