Noen ganger går feil tog til riktig stasjon – om en fin film og slikt :)

Heisann! Livet er fint fordi det inneholder te og bøker 🙂 Ellers koser jeg meg med fargelegging, skriverier og annet kult og ikke minst er SYTYCD awesome og her er to høydepunkter fra forrige episode:

 

Det er Contemporary med Gaby og Neptune og jeg liker hvor sterkt de føler dansen (særlig Neptune er utrolig god på innlevelse) og hvordan de skaper et så stille øyeblikk, et sånt øyeblikk da hele verden forsvinner og dansen er alt som finnes.

 

Og her er det Contemporary (det er helt tilfeldig at begge høydepunktene som jeg trekker frem er Contemporary og det kan godt hende showet prøvde å lure oss til å tro at dette er jazz i stedet, men jeg ser nesten ikke forskjell i mange tilfeller om sant skal sies) med Yorellis og Jim og jeg liker særlig hvor statisk det er. Det er så skarpt og detaljert og musikken fylles så godt og de er så flinke. Yay!

*

Men da tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av en film jeg har sett nå og så kommer neste innlegg enten fredag eller lørdag. Vi bables og god fornøyelse!

The Lunchbox

 

«The Lunchbox» er en av svært få indiske filmer jeg har sett og det er også en svært fin film. Her møter vi den unge husmoren Ila og den snart pensjonerte Saajan som begynner å brevveksle da en lunsjboks som skal til Ilas ektemann havner hos Saajan i stedet. Dette er starten på et vennskap mellom linjene og det skinner frem at de begge gjerne skulle hatt et annet liv enn det de lever i. Og så mye mer enn det har jeg ikke tenkt å si om handlingen, men når jeg har hørt om denne filmen tidligere så har den blitt beskrevet som en romantisk komedie og det passer ikke helt sånn jeg ser det. Det finnes snev av romantikk og lett komiske øyeblikk, men jeg føler egentlig at denne filmen ikke er en sånn film som lett kan kalles det eller det. I stedet er det bare en film med snev av litt forskjellig og det gjør det til en langt sterkere filmopplevelse.

Da jeg kjøpte denne filmen i København var det med et snev av nervøsitet. Jeg hadde hørt om den og vurdert sterkt å se den da den gikk på kino i Norge og det er en film jeg har vært nysgjerrig på, men samtidig har internett og ymse annet ødelagt litt av konsentrasjonen min når det gjelder film og, med unntak av på kino, pleier jeg oftest å fargelegge eller spille spill på mobilen mens jeg ser på film hjemme. Å vie full konsentrasjon til filmer har jeg generelt sett blitt dårligere på og sånn sett forekom denne filmen meg som en liten utfordring i og med at «The Lunchbox» er en indisk film og jeg dermed måtte følge med hele tiden. Samtidig viste det seg å være en gave for dette er en film der magien ligger i de små øyeblikkene. Det er ikke en krevende film å se, men man bør være tålmodig og nyte at det fortelles i litt rolige drag med en underfundig ettertenksomhet.

I alle fall er dette en litt vimsete anmeldelse og jeg har ikke så mye lurt å si, men ååå, jeg likte denne filmen. Det er godt skuespill og da særlig fra de to som spiller hovedrollene, man blir sulten av å se på grunnet den nydelige indiske maten Ila lager og det er fascinerende med de indiske omgivelsene og den spesielle stemningen som gjennomborer alt. Og nei, det er ingen perfekt film, slutten føles litt for åpen for eksempel og det er en veldig rolig film som noen ganger føles litt for rolig. Men mest er dette fint og sårt og jeg likte denne filmen og hvordan den viser at indisk film er mye mer enn bare Bollywood.

Med andre ord anbefaler jeg «The Lunchbox» til alle som vil se en virkelig fin og spesiell liten film som rører og engasjerer og gir et stort behov for indisk mat.

Terningkast 5 og her er til slutt et lite sitat fra filmen som jeg likte veldig godt:

«Noen ganger går feil tog til riktig stasjon.» Det er mye klokskap i de ordene.

2 kommentarer
    1. Elsker contemporary! Synes generelt sett danserne gjør det veldig bra i den sjangeren – tror det skyldes en blanding av gode koreografer og at de er sinnsykt dyktige.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg