If I stay

Egentlig hadde jeg litt lyst til å vente med å blogge til noen flere hadde brydd seg om Pixar-innlegget mitt siden jeg brukte en del tid på det, men så har jeg sett en fin film og det er noen dager siden sist så derfor. Og seriøst, det burde egentlig ikke bry meg at jeg for øyeblikket er i en periode der det ikke blir så mange kommentarer for det er heller ikke snakk om haugevis med kommentarer på de fleste bloggene jeg ofte besøker og det er endelig skikkelig sommer, verden er full av langt viktigere ting å drive med enn blogging og da blir det som det blir. Nok om det.

Anyway, livet er fint, ikke perfekt, men fint. Og i morgen blir super fordi “Inside Out” på kino og å dra på hovedbiblioteket og å spise rask middag på restaurant og kanskje prøve å finne tid til en rask visitt innom en bokhandel siden det er en bok jeg ideelt sett skulle ha skaffet meg innen mandag av ymse grunner. Jeg er forberedt på at det vil være mission impossible å få tid til alt sammen, men pytt sann, man kan da prøve. Ellers hadde jeg jo egentlig massevis av skriveprosjekter og jeg har vært veldig udisiplinert denne sommeren, men det har løsnet litt på noen prosjekter de siste dagene. Jeg satser på at det holder seg sånn. Jeg syns ellers boka jeg leser for tiden er awesome (Pinnochio Vampire Slayer, en brilliant grafisk roman), jeg tenker for mye på SYTYCD og musikaler og igjen, ååå gleder meg til “Inside Out” <3

Neste innlegg kommer mest sannsynlig på mandag og vil garantert dreie seg om “Inside Out”. Nå derimot tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av filmen “If I stay” som jeg nettopp så. God fornøyelse og så prates vi!

 

If I stay ? filmanmeldelse

 

Da jeg leste boka «If I stay» av Gayle Forman syns jeg det var en helt ok ungdomsbok, men ikke så mye mer. Det var aldri dårlig, men jeg har lest en hel haug med ungdomsbøker opp i gjennom og denne festet seg ikke spesielt i lengden. Med det sagt så var jeg nysgjerrig på filmen og hvordan dette skulle løses på lerretet og nå har jeg funnet ut at jo da, dette funker flott.

I filmen så vel som i boka er dette historien om Mia Hall som er en innadvendt cellist i en familie av utadvendte rockere og som har funnet sin store kjærlighet i Adam. Så havner de i en konfliktsituasjon fordi de begge har musikalske ambisjoner, men i svært ulike retninger, men dette blir mindre viktig da Mia havner i en bilulykke med resten av familien sin. Hun er da midt i et sånt utenfor-kroppen scenario der hun må velge mellom å fortsette å leve eller å dø siden hun risikerer å våkne som foreldreløs. Og så fortelles masse i flash backs og slikt.

Anyway, det er egentlig ikke den mest originale historien og før filmen startet var jeg litt usikker på om dette ville funke på film siden mye av boka er Mia som løper rundt på sykehuset og ser seg selv i koma og sånt mens hun lurer på hva hun bør gjøre og det i utgangspunktet ikke er et konsept som roper «spennende film». Men det fungerer og det er den første filmen på lenge som jeg har sett hjemme hos meg selv mens jeg faktisk har fulgt kun med på filmen hele veien i stedet for å spille mobilspill eller fargelegge mens jeg ser på (noe jeg ellers ofte gjør siden konsentrasjonsevnene mine har klikka totalt). Denne filmen engasjerte meg fra ende til annen og det er grunnen til denne anmeldelsen.

Jeg liker hvordan denne filmen er sår og rørende og hvordan det aldri blir for sentimentalt til tross for at det på mange måter er et litt klisjéfylt tema. Jeg liker karakterene og særlig Mia som er lett å få medfølelse for og relatere seg til (selv om jeg ikke kan spille noe instrument). Og jeg liker stemningen og hvordan dette er en film som handler om musikk og der musikken virkelig gjennomborer alt. I tillegg er Chloe Grace Moretz super i hovedrollen som Mia og mens kjemien mellom henne og han som spiller Adam ikke er helt perfekt er den likevel super nok til at man får litt lyst på en slik kjærlighet selv.

Så ja, jeg syns denne filmen var godt fortalt og med mange fine scener og syns det er en ungdomsfilm som absolutt er verdt å se. Det er ikke perfekt og det er aldeles for deprimerende og noen ganger lett forvirrende, sånn i tillegg til en litt vel brå slutt, men det engasjerer og det i seg selv gjør det verdt det. Og nei, jeg føler ikke noe stort behov for å se denne filmen massevis av ganger og det er ikke «Perks of being a wallflower»-bra ungdomsfilmmessig sett, men det er fint. Og det gjør meg veldig glad for at jeg aldri har vært i noen bilulykke for det høres veldig upraktisk ut.

Terningkast 5!

4 kommentarer
  1. Hadde ikke hørt om verken filmen eller boka før, men det virker som et interessant utgangspunkt, og åpner sikkert for mange spennende gjennomføringer. Håper ellers at du har kost deg masse på kino i dag!

  2. Det er en fin bok og film og ååå, filmen var brilliant, det kommer en anmeldelse om noen dager da jeg har fått summet meg litt og ikke er bare sånn “omgomgelfantasticoelskelskelsk” slik som nå <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg