Pinocchio Vampire Slayer

Heisann! Siden sist har jeg lagt masse planer for helgen siden det er bondens marked på Birkelunden (dvs. sveler), Verdens kuleste dag på Akershus Festning (masse fint å se på) og jeg på fredag ettermiddag skal se “Inside Out” på kino igjen (etter fredag tenkte jeg dog å vente med å se den til den kommer på dvd eller eventuelt dukker opp på Netflix altså, jeg bare ble så uendelig glad i den filmen og hadde lite planer for fredag ettermiddag så derfor). Ellers liker jeg at en ny sesong med Stjernekamp begynner på lørdag siden Stjernekamp, Eurovision og å spille Nintendo basically er grunnen til at jeg i det hele tatt har tv siden den sjelden brukes til andre ting (med det sagt har jeg tenkt å få med meg noen episoder av Norske Talenter og kanskje, vi får se) og jeg liker at jeg leser den nyeste boka til Sarah Dessen siden hun alltid skriver veldig fine ungdomsbøker og ja, livet er fint selv om å få tak i jobb fortsatt er mission impossible. Jeg ble ellers veldig frustrert i går ettermiddag da minnepinnen min der jeg har lagret søknader, logger, dikt og skriverier som resultat av syv måneder som arbeidssøkende gikk i stykker helt plutselig. Heldigvis fikk jeg tak i en ny minnepinne og jeg har fått reddet unna en del, men jeg mistet også noen noveller jeg hadde begynt på og har ikke lenger like god oversikt over alt jeg har søkt på de siste månedene, i tillegg til ymse andre små frustrasjoner så det var litt teit. Men ja, ja, man må bare gjøre det beste ut av det, ting går greit 🙂

Men da tenkte jeg å poste en brilliant boktrailer jeg nettopp fant for den awesome boka “Pinocchio Vampire Slayer” som jeg leste ut for noen få dager siden og som jeg virkelig elsket. Deretter kommer en anmeldelse av boka like greit, håper den faller i smak. Neste innlegg kommer nok enten lørdag eller søndag så da bables vi og god fornøyelse!

Sååå kul boktrailer. Egentlig hadde jeg ellers tenkt å poste noen bilder fra boka, men siden jeg ikke har den i nærheten dropper jeg den ideen. Det er likevel mulig å finne en hel del bilder ved å google tittelen og det finnes flere boktrailerer på Youtube om det skulle være av interesse. Anyway, da kommer anmeldelsen 🙂

Pinocchio Vampire Slayer

 

Da jeg var i København i sommer fant jeg en brilliant butikk ved navn Fantask som basically var en dansk variant av Outland og som hadde en hel masse grafiske romaner som jeg fikk veldig lyst på. En av disse bøkene fikk jeg faktisk såpass lyst på at jeg kjøpte den og slik gikk det til at jeg ble den glade eier av «Pinocchio Vampire Slayer», en bok som jeg som Buffy-fan bare måtte ha. Og ååå, denne boka har lite med Buffy å gjøre, men det er en virkelig awesome affære som virkelig underholder fra ende til annen.

Her følger vi eventyrene til Pinocchio i en bok som henter langt mer fra den originale boka enn Disney-filmen og her tar handlingen plass etter hendelsene i den opprinnelige historien der vampyrer har inntatt den italienske byen der Pinocchio holder til og han dreper dem med å lyve så nesa hans vokser og dermed fungerer som en stake. Og konseptet er originalt, men det er også på mange måter en vits som man ikke helt vet om vil funke fett i 500 + sider. Gladelig nok fungerer det dog her med glans og man får virkelig servert en genial bok som jeg elsket.

Og det handler ikke egentlig mest om karakterene (selv om de er supre) eller plottet (selv om det er fenomenalt og forbausende mørkt), men at alle elementene i denne grafiske romanen fungerer så flott. Det er spennende fortalt og usedvanlig underholdende og engasjerende, tegnestilen er stilig og tidvis vakker på sin egen selsomme måte og i tillegg er humoren brilliant for denne boka har svært mange oppriktig morsomme øyeblikk. Og det minner litt om Buffy i form av at det er så smart og på mange måter handler om vampyrer på en super måte.

Videre fascinerer det meg hvordan dette er den tredje grafiske romanen jeg har lest i år som jeg virkelig har elsket og det viser at tegneserieromanen er en sjanger som kan by på storslagne litterære opplevelser. Og ååå, jeg trenger å få lest den opprinnelige Pinocchio-boka (og finne ut hvordan man egentlig staver Pinocchio, siden jeg har sett det bli stavet Pinnochio også og ikke er helt sikker på hva som er riktig) for det tror jeg ikke at jeg har gjort og ååå, Pinocchio i denne vampyrfylte versjonen var en så uendelig kul karakter og ja, dette er topp!

Ellers er det sikkert småting man kunne kommentert på om man lette litt, men jeg koste meg så mye med denne grafiske romanen at jeg gir terningkast 6. Yay!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg