Kommentarer til topp 4 av Sytycd 12 og noe ganske kjipt

Heisann! Nå brukte jeg nettopp halvannen time på et blogginnlegg som jeg deretter hadde store problemer med å publisere før jeg greide å slette det ved et uhell da det endelig var publisert. Og så finner jeg det ikke igjen så derfor prøver jeg på nytt siden jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle blogge denne kvelden, uansett hva. Og når dette endelig er publisert så skal jeg distrahere meg selv fra alt som er teit med å se en episode eller to med “Once upon a time” på Netflix for det har skjedd noe skikkelig jævlig og jeg orker ikke helt å ta det innover meg. For å gjøre en lang historie kort så har Snickers, verdens beste hund, slitt med en del forskjellige helseproblemer de siste årene siden han nå er en godt voksen hund på 14 år og dette kulminerte i at mamma fikk fryktelig kjipe nyheter hos veterinæren i stad. Snickers har ikke bare tarmproblemer, men han har visst også en svulst ved munnen og grunnet alder og dårlig hjerte fikk vi råd om at det ikke var noe poeng i å bruke massevis av penger på undersøkelser og operasjoner og at det beste for Snickers sin del var å avlive ham. Og dette skjer altså mandag kveld og skjer altså også samme år som en god venn av mamma døde i våres og mormor døde i juni fordi det liksom ikke var nok med dem. Nå mister vi Snickers også. Og en kan jo argumentere med at han har fått fjorten fine år og at det tross alt er bedre at det skjer før han utvikler smerter og har det vondt, men det kom så plutselig og det vil føles så rart å dra til mamma uten at Snickers er der for å ta meg i mot. Og jeg vil savne ham så mye 🙁 

Hvis vi prøver å se bort i fra det så er det jo ting i livet som er fint også. Som boka jeg nettopp leste ut og som vil bli anmeldt her på bloggen om noen dager, som noen fine helgeplaner, som jobbintervju om noen dager som kan bli ganske spennende, som det at det er september som inneholder mye jeg gleder meg til. Det finnes tross alt lyspunkter og det er det jeg prøver å huske på siden jeg ikke orker å være trist hele helgen. Og en fin ting er altså SYTYCD og nå tenkte jeg å poste min favorittdans med hver av finalistene, en kommentar om hvorfor det er favorittdansen med dem og en kommentar til danseren generelt sett. Da setter jeg i gang:

Topp 4 SYTYCD sesong 12 favorittdans med hver og tanker om finalistene

– Gaby

Mens Gaby har mange gode rutiner er dette min favoritt med henne siden det var her hun virkelig viste hvor usedvanlig allsidig hun er. Hun er steppdanser, men her danser hun hip hop med Joshua og er helt super med perfekt attitude fra ende til annen og det i en dans som er veldig kul (selv om den har noen problemer hva angår politisk korrekthet og slikt). Og Gabys største styrke er det at hun tilsynelatende hører like godt hjemme i alle slags dansestiler og hun har dessuten hatt veldig mange høydepunkter gjennom konkurransen. Det eneste dumme er at hun mangler litt av umiddelbarheten til noen av de andre som er igjen som argumenterbart er større personligheter, men det er bare småting og i Gaby har man en jordnær og trygg danser som man vet at vil takle hva enn det skulle være.

– Jaja

Jaja er fantastisk i sin egen stil, men har også overbevist i både Bollywood og Broadway i tillegg til denne dansen her som jeg elsker fordi musikken, samspillet med Alex og alt er så fint, sårt og vakkert. Her spiller Jaja en dame med tidlig alzheimer som veksler mellom å kjenne igjen og å glemme Alex som hun er sammen med og hun gir seg helt hen til denne karakteren på samme måte som hun gjennom hele sesongen har gitt så mye karakter og personlighet til hver rutine at man ser gjennom fingrene med at hun kanskje ikke er blant de beste rent teknikkmessig sett. Hun er super og jeg håper det er hun og Gaby som står igjen som topp 2. 

– Virgil

Både Virgil og Gaby er fantastiske i denne Broadway-rutinen der musikk og koreografi er super fra ende til annen. Og Virgil er en hip hop-danser som har vært på Broadway og som generelt sett har vært god hele veien og som Jaja tar han igjen det som eventuelt skulle skorte på teknikk med å gi seg hen til rutinene. Han har dessuten et stort smil, en stor personlighet og et stort hjerte for dans og musikk og er på mange måter den største entertaineren av de fire finalistene. Og det eneste er kanskje at han kan bli litt for mye av det gode og litt for skøyeraktig og useriøs, men det blir stadig bedre og stopper ham uansett ikke fra å være en super danser som takler det meste ganske så greit.

– Hailee

Hailee viste med denne dansen at hun var super i hip hop og har hele tiden vært veldig spennende å følge, rett og slett fordi hun er underdogen og den største overraskelsen slik jeg ser det. I tillegg har hun den kanskje sterkeste utstrålingen av finalistene, hun er en sånn danser man alltid legger merke til og mens hun kanskje ikke har hatt like fantastiske rutiner hele tiden så har hun gjort det formidabelt uansett stil og fortjener sånn sett virkelig å være i finalen. Jeg håper litt at finalen tillater henne å vise seg en mer sårbar side av seg selv, men uansett har hun vært god og allsidig hele veien og en virkelig fenomenal jazz-danser som takler alt annet fint også.

*

Da har jeg tatt for meg topp 4 og da satser jeg på at det funker fint å publisere dette innlegget nå sånn at jeg ikke må skrive alt på nytt en tredje gang. Og så skal jeg distrahere meg selv med ting og tang i helgen for å fortrenge at mandag kveld i det hele tatt trenger å finnes. Vi bables!

6 kommentarer
  1. Uff, kondolerer :/ Vet hvor trist det er når kjæledyr som er høyt elsket, må avlives. Vi hadde en hund fra jeg var 2 år til 14 år, og selv i dag savner jeg ham fremdeles veldig.
   Håper helgen din ble fin, til tross for de triste nyhetene, og at jobbintervjuet går bra!

  2. Å nei, så utrolig trist å høre om Snickers. Jeg veit hvor forferdelig det er å miste kjæledyr som man er sterkt knytta til. Jeg kondolerer så mye.
   På den positive sida var det fint å høre om jobbintervjuet, lykke til med det! Dans er utrolig fascinerende og flott å se på. Noen ganger angrer jeg litt at jeg slutta med det (jeg dansa freestyle fra jeg var ti til jeg var femten), men jeg ville nok uansett aldri blitt så god at det egentlig hadde vært noen vits uansett.

  3. Takk, Kristine, det er veldig synd 🙁 Håper ellers jobbintervjuet vil gå fint selv (det første tidspunktet ble avlyst pga. sykdom hos intervjueren så jeg vet ikke helt når det blir, men det blir jo etter hvert og nå får jeg mer tid til å forberede meg) og dans er kjempeflott, har aldri drevet ordentlig med det selv, men jeg savner ofte linedance-timene de pleide å ha der jeg trener og på et eller annet tidspunkt har jeg litt lyst til å begynne med det igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg