15 fakta og et bilde

Heisann! Det er fredag, jeg har snacks å kose meg med og det er under 20 timer til jeg skal se “Mary Poppins” på Folketeateret som er det jeg har tenkt mest på denne uka. Ååå, jeg gleder meg så inderlig meget mye <3 Anmeldelse kommer enten søndag eller mandag regner jeg med 🙂 Ellers så er i morgen den internasjonale “snakk som en pirat”-dagen så arr matey og skip ohoi og på søndag har jeg mål om å få med meg så mange loppemarkeder som mulig.

Men nå tenkte jeg å inspireres av dette innlegget: http://skoboksen.blogspot.no/2015/09/bloggutfordring-1-15-spennende-og-fine.html og poste et bilde og 15 fakta om meg siden jeg egentlig hadde planer om å blogge om å være med på lysvandring langs Alnaelva i går og det ikke ble noe av fordi det som mange har fått med seg regnet en del. Det er Elvelangs i fakkellys neste torsdag så jeg har forhåndsbestilt oppholdsvær 🙂 

Vi starter med bilde:

Og da setter vi i gang med de 15 faktatingene (og satser på at det ikke er for mye av dette jeg allerede har fortalt før):

1) Jeg har usedvanlig lyst på en Nintendo Wii U i den grad at jeg a) har startet et Nintendo Wii U-fond der jeg legger til side bursdagspenger og sånt som nå har 1100 kr, noe som fortsatt er et godt stykke unna hva en Nintendo Wii U koster, b) deltar på alle konkurranser jeg kommer over der man kan vinne enten penger, Nintendo Wii U eller gavekort på elektronikkforretninger og har en utspekulert plan om å skrive opp til flere produktanmeldelser i håp om å vinne månedens omtale her: http://www.elkjop.no/cms/skriv-en-omtale/skriv-en-omtale-og-konkurrer-om-gavekort-pa-5000/ og c) deltar på konkurranser der man kan vinne dyre tekniske ting som jeg ikke har lyst på fordi jeg om jeg vinner det kan selge det på Finn.no og med det få råd til Nintendo Wii U. Det er egentlig litt teit siden jeg sikkert har mest lyst på det nettopp fordi jeg ikke har det, men ååå, det er så mange spill jeg gjerne skulle spilt…

2) Jeg har enda ikke begynt planleggingen av Nanowrimo for i år. Dette er ganske bekymrende siden det bare gjenstår halvannen måned, men samtidig veldig lite bekymrende fordi det altså gjenstår halvannen måned før det skal i gang. 

3) Jeg har fått helt dilla på Let’s Play-videoer på Youtube der man kan se på at folk spiller tv-spill. Om sant skal sies har jeg i år brukt mer tid på å se på at andre spiller enn å spille selv. Mine favoritter er Runaway Bros, Masae Anela og Chuggaaconroy som har masse underholdende videoer på sine Youtube-kanaler 🙂

4) Jeg pleide ikke å kunne plystre før, men nå klarer jeg å lage plystrelyden ganske greit og jeg kan fortsatt ikke plystre melodier, men det er jo en utvikling 😉

5) En litt teit ting med meg er at jeg ofte føler at folk tar ting som en selvfølge i for stor grad om de har muligheter jeg ikke har (økonomisk sett) eller om de har fått til ting som jeg ønsker å få til selv. Det er liksom en liten del av meg som vil at alle som har en jobb eller har gitt ut bøker eller har fine ferieplaner eller andre ting jeg gjerne skulle hatt selv skal virke eksepsjonelt entusiastisk over det hele tiden sånn at det aldri virker som om de tar det som en selvfølge og samtidig vet jeg at det er en helt idiotisk tankegang for jeg tar sikkert en hel masse som en selvfølge selv uten at jeg tenker over det og det er masse jeg får til støtt og stadig som jeg ikke legger merke til selv fordi jeg fokuserer mer på hva andre har. 

6) En av de tingene jeg liker aller best med meg selv er at jeg er ganske naiv og alltid tenker godt om folk. Mens realisme absolutt er lurt føler jeg at det er en styrke at jeg i dagens samfunn fortsatt klarer å holde på det naive og barnlige i meg for det er mye i livet som går opp og ned og om jeg ga slipp på optimismen og navitieten i meg tror jeg at det også ville betydd å miste meg selv og det vil jeg for alt i verden unngå. 

7) Jeg ble i går overlykkelig fordi Something Rotten-musikalcden som jeg har ønsket å lytte til i evigheter endelig er på Spotify: https://open.spotify.com/album/5BXA6nvhowcB0Ll3RWLsKS og den har veldig mye brilliant musikk. Og jeg vil eie selve cden fysisk fra en eller annen gang i november (har bestilt Something Rotten og Hamilton-musikalcder som vil komme i posten senere i høst), men å så fint det er å lytte til den nå. “God, I hate Shakespeare” heter den kuleste sangen 🙂

8) Jeg er en av de kanskje fem menneskene i hele verden som virkelig liker “Tom & Jerry: The Movie” og til og med liker filmen bedre enn de gamle tegnefilmene siden jeg alltid hadde for mye sympati med Tom til å virkelig kose meg med dem siden jeg liker katter bedre enn mus. Jeg hadde videre hele filmen lest inn på kassett da jeg var liten på svensk og det gjør at jeg liker sangene aller best i svensk versjon.

9) Jeg leste om dette: http://www.iflscience.com/brain/cant-imagine-pictures-your-mind-you-might-have-aphantasia for noen dager siden og tror jeg har et mildt snev av det for jeg har masse fantasi og kreativitet, men jeg er dårlig til å se for meg ting inni hodet mitt, jeg kan tenke meg det og jeg drømmer jo, men sånn å tenke på en ting og så virkelig se det for meg inni hodet mitt skjer ganske sjelden. Samtidig så tror jeg nok jeg har en veldig mild grad om jeg har det og det kan hende jeg ikke har det i det hele tatt, jeg vet bare at jeg leste om det og syns det var veldig interessant og kjente meg litt igjen i noe av det og det handler jo bare om hvordan man ser verden.

10) De nye tusjene jeg kjøpte for en ukes tid siden er fullstendig perfeksjon =D

11) Jeg tenker veldig mye rart, natt til i forigårs for eksempel tenkte jeg at det skulle hett “Orange is the new turquoise” fordi forkortelsen da ville blitt OITNT. Oi, tnt! Det er liksom i stil med å tenke at ukedagene på engelsk kan forkortes som MTWTFSS (mt wtf ss, mt what the fuck ss), hjernen min er rar.

12) Jeg pleide å ha en sånn greie da jeg var yngre der jeg sa at noe ville skje innen jeg hadde sagt et langt ord hvis det var noe jeg gledet meg veldig til som var mange måneder unna. Og så sa jeg begynnelsen på ordet uten å fullføre det og kom så på det igjen da alle månedene hadde gått og det jeg hadde gledet meg til var over og sa resten av ordet da. Slik føltes det som om tiden gikk fortere når jeg hadde en teaterplan om fem måneder eller noe sånt.

13) Jeg er litt fascinert av trailere som røper hele filmen og det fremste eksempelet jeg kommer på nå er traileren til filmen “Soul Surfer”, en film jeg så i går kveld. Traileren til akkurat den filmen spoiler basically alt.

14) Jeg er for opptatt av været og noen burde egentlig gi meg støt hver gang jeg sjekker storm og yr siden det ikke hjelper så mye uansett. Men til mitt forsvar så er det interessant og jeg syns det har vært veldig mye vær i år, dessuten har jeg intenst lyst på ålreit vær når det er Elvelangs i Fakkellys for det blir bedre stemning da og jeg er så lei av regn.

15) Jeg liker å tenke på hvor mange musikaler jeg har sett de siste fem årene som jeg ikke trodde jeg ville få muligheten til å se og liker hvordan jeg fra 2010 av i ekstra stor grad virkelig har gjort teater til en prioritet der jeg før den tid likte teater, men på ingen måte fikk med meg like mye. Der jeg anser 2006 som et ekstra viktig år i forhold til forfatterdrømmen siden det inneholdt mitt siste halvår på Skrivebua og mitt første forsøk (og første seier) på Nanowrimo føler jeg at 2010 mer enn noe annet år var det som gjorde meg til en teaterelsker og det er jeg så glad for.

*

Det var 15 fakta, håper det var noe nytt der også 🙂 Neste blogginnlegg kommer altså enten søndag eller mandag og vil handle om Mary Poppins på teater 🙂 Hurra <3

4 kommentarer
  1. Det er gøy å se på andre folk som spiller – gøyere enn man kanskje skulle tru, haha. Du har sikkert fått med deg PewDiePie, men hvis ikke – do it! Og jeg kan fortsatt ikke plystre, jeg har aldri kunnet det, får ikke til en eneste liten lyd i det hele tatt, så du er bedre enn meg, i væffal 😉 Og jeg føler meg på sett og vis litt truffet av punkt nummer 5, men bare så du veit det, så begynte jeg å gråte av glede da Panthera ville gi ut bøkene mine og da jeg fikk vite at jeg hadde kommet inn på forfatterstudiet i Bø, så jeg kan bli utrolig entusiastisk over noe, men jeg er kanskje ikke alltid så god til å for eksempel blogge om det.

  2. Har hørt om PewDiePie, men ikke sett på videoene hans, takk for tipset og ja, det er faktisk veldig gøy å se på folk som spiller 🙂 Og jeg siktet ikke til deg med punkt fem selv om du er blant dem jeg kjenner som har fått til ting jeg drømmer om å oppnå selv og jeg skjønner jo at man kan være utrolig takknemlig og entusiastisk over noe selv om man ikke virker boblende entusiastisk for utenforstående.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg