Begin Again og musikalentusiasme :)

Heisann! Det er torsdag morgen og livet er fint selv om jeg av og til blir veeeldig lei av jobbsøking og gjerne skulle hatt muligheten til å klappe i hendene og vips var jeg forfatter og vant konkurranser og fast ansatt i en bokhandel. Men en fin ting er at mens livet på en del områder er en smule frustrerende så er det andre områder igjen der det er fullstendig brilliant og musikalmessig sett for eksempel er jeg helt i himmelen. For det første så jeg “Mary Poppins” forrige lørdag og eventuelle lesere av mitt forrige innlegg vil ha fått med seg at ååå, jeg elsket det. Den var så fantastisk og jeg har innmari lyst til å se den flere ganger 🙂 Videre skal jeg se “Halve kongeriket” på Det Norske Teater på lørdag som Are Kalvø og Ingrid Bjørnov er teamet bak og det må jo bli enormt underholdende, “Something Rotten“-musikalcden er endeligvis på Spotify (jeg har fullstendig dilla på “Right hand man” og “God, I hate Shakespeare”) og det samme er “A spoonful of Sherman” som er en britisk musikal basert på musikken til Robert Sherman (med familie) og har nydelige tolkninger av sanger som gir den “oi, den ja, det er der den kommer fra”-følelsen på den beste måten. Videre er det en musikal som heter “Hamilton” som har vært en megasuksess på Broadway og som utgis digitalt 25. september (håper den dukker opp på Spotify) og fysisk utover i oktober (jeg skal få den og “Something Rotten” i posten i begynnelsen av november antakelig) og frem til den digitale utgivningen kan man lytte til hele cden her: http://m.playbill.com/news/article/hear-a-hit-full-hamilton-broadway-cast-album-streaming-now-363323 så gjett hva jeg driver med når jeg ikke pleier min bekymrende avhengighet overfor “Once upon a time” på Netflix 😉 Anyway, poenget er at “Hamilton” har uhyre fengende og brilliant musikk som jeg virkelig elsker og at dette bare er en av mange grunner til at mitt musikalelskende hjerte til gangs har det usedvanlig trivelig for tiden <3 

Ellers skal jeg på biblioteket på lørdag og nå i kveld er det Elvelangs i Fakkellys og det blir sååå fint og stemningsfullt. En ting som er litt synd er at det i følge Yr nå er spådd overskyet eller sol omtrent hele tiden fra og med i dag og en stund fremover, men akkurat i kveld når det er Elvelangs, DA er det spådd regn. Jeg er litt for opptatt av været og har sjekket Yr og Storm bekymrende mye i det siste i håp om at det skulle bli spådd bedre forhold under Elvelangs, men dessverre ikke. Heldigvis er det på ingen måte spådd like enorme mengder som i forrige uke og det kan sikkert bli koselig uansett, man får bare gjøre det beste ut av det (ting som strømpebukse, den lilla kåpen og sydvest gjør nok susen). Jeg syns bare det er litt teit når det er spådd overskyet hele dagen unntatt akkurat de timene da overskyet eller sol i stedet for regn hadde kommet aller best med.

Nå tenkte jeg å dele trailer for en film jeg så forleden dag og så kommer en anmeldelse av “Begin Again”. Neste innlegg kommer mest sannsynlig på søndag morgen så da bables vi 🙂

 

Begin Again

 

Dette er en film om å begynne på nytt og det handler om en desillusjonert plateprodusent som nettopp har mistet jobben sin da han går på en bar og hører den unge låtskriveren Gretta og med det ser muligheter til en ny begynnelse. Og så begynner de å spille inn Grettas sanger live rundt om i New York og så handler det om vennskap og musikk og å miste noe, men kanskje få noe nytt og bedre igjen.

Og altså, det er jo en veldig sympatisk film. Mens Keira Knightley i rollen som Gretta er en langt bedre skuespiller enn sanger så kler hun rollen som Gretta og jeg liker også Mark Ruffalo som plateprodusenten det handler mye om og James Corden og Hailee Steenfeld i deres respektive roller. Jeg syns dessuten musikken er trivelig og fin og at det føles som en godt ment film laget av noen med hjerte for historien de ønsker å formidle. Når det likevel ikke engasjerte meg så veldig handler det om at jeg fant det ganske forglemmelig og ikke spesielt originalt.

Og et problem er at det er mannen bak filmen «Once» (John Carver) som står bak manus og regi og at han gjorde en mye bedre jobb i forbindelse med «Once». Mens «Once» på ingen måte er en film jeg har sett mange ganger føltes den likevel unik da jeg så den og den hadde musikk og karakterer som løftet historien til å bli en musikal som også antakelig kan falle like godt i smak om man ikke, som meg, elsker musikaler. «Once» hadde et lavere budsjett og mer ukjente skuespillere, men var en film som skilte seg ut nok til å bli adaptert til teaterscenen i en musikal som der vant Tony for beste musikal i 2012. Og det føles urettferdig å sammenlikne, men er likevel ganske naturlig, ikke minst fordi det er en veldig lik story i begge filmene og «Begin Again» er rett og slett i mine øyne en langt svakere film.

Med det sagt så hadde «Begin Again» øyeblikk der den var veldig fin og den har dessuten et godt soundtrack. Og ønsket jeg ikke å oppleve New York før har jeg bare fått enda mer lyst etter å ha sett denne filmen. Dessuten er det litt fint med en film der ingen har kreft eller dør eller det er noen stor konflikt. Dette er bare en liten film om musikk og nye sjanser og det er noe fint med det også.

Terningkast 4!

9 kommentarer
  1. Hadde egentlig tenkt meg på Elvelangs sjøl i dag, men trur nok jeg blir hjemme. Jeg syns jeg har gjort så mye i det siste, og er rett og slett litt sliten. Men du får kose deg, til tross for været! Sydvest er jo kult 🙂
   Hørtes ut som en film jeg sannsynligvis ikke ender opp med å se, men derimot har jeg veldig lyst til å se Once, noe jeg har hatt siden den kom, egentlig, men som jeg av ukjente grunner likevel ikke har fått somla meg til å se ennå 😉
   Jeg skal forøvrig også se “Halve kongeriket” snart!

  2. Skjønner den med å være sliten, noen ganger er det fint å være hjemme i stedet for å gjøre ting hele tiden. Gleder meg likevel veldig til Elvelangs selv og sydvest er veldig kult (har egentlig ikke sydvest selv så jeg får låne av mamma). Håper du får sett “Once”, “Begin Again” er helt ålreit, men “Once” er faktisk virkelig super 🙂 Og kult at du skal se “Halve kongeriket” snart du og, jeg tror den vil være ganske super!

  3. Ah, jeg vil så gjerne se Marry Poppins. Jeg vokste opp med bøkene og så selvfølgelig også filmen. Det er forskjell på disney Mary og henne vi møter i bøkene, uten å spoile. Jeg liker begge versjonene, men kunne kanskje ønske meg at de våget å løfte disneyblikket og lage en mer autentisk Poppins i filmen. Nå må jeg overtale noen til å se musikalen, han som garantert ville slått følge er i USA. 🙂

  4. Jeg liker veldig godt den Mary Poppins vi møter i filmen altså, det er jo den jeg er mest kjent med, men skjønner hva du mener. Og håper du får sett musikalen Mary Poppins, den er veldig flott =D

  5. Lykke til med å få med deg noen. Eller så går det jo an å gå på teater alene, jeg har ikke så mange venner så jeg ender ofte opp med å gjøre ting alene uansett og har lært meg å trives med det og 🙂 Uansett medium er Mary Poppins i alle fall veldig kul!

  6. Har du sett filmen “Saving Mr. Banks”? Handler om historien bak filmen “Mary Poppins”, veldig fin 🙂 Jeg kjøpte faktisk nettopp den første Mary Poppins-boken, jeg visste overhodet ikke at det fantes bøker om henne før jeg så “Saving Mr. Banks”. Gleder meg til både å lese boka og se musikalen på scene!

  7. Skjønner, Fivrelden. Hvis du drar alene kan jeg godt hjelpe deg med å finne frem væffal, det kan jeg egentlig hjelpe til med uansett siden jeg er ganske kjent i store deler av Oslo 🙂 Og ja, Ithildancer, har sett “Saving Mr. Banks” og likte den veldig godt. Gled deg til du får sett musikalen på scenen, det var fenomenalt!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg