Smakebit på søndag og bilder fra Elvelangs

Heisann! Det er søndag og jeg skal snart gjøre ymse fornuftige ting som litt husarbeid og slikt og ellers så er i grunnen hovedplanen for dagen tur til Liastua, besøk hos moren min for fårikål og maxi-yatzy og lesing, skriving, fargelegging og Netflix. I tillegg har jeg fått helt dilla på å lytte til Hamilton-musikalen her: https://open.spotify.com/album/1kCHru7uhxBUdzkm4gzRQc 🙂 Sistnevnte er et av de tilfellene der jeg har lyst til å obsesse bekymrende mye basically hele tiden fordi musikken er så awesome og fengende, i alle fall syns jeg at den er det, men for min del er jo det nok. Hva angår musikaler har jeg dessuten sett “Halve Kongeriket” nå og det var bra og anmeldelse skal komme i mitt neste innlegg når den er skrevet og slikt. I dette innlegget tenker jeg heller at tematikken skal være smakebit på søndag og Elvelangs og vi starter med smakebiten.

Jeg leste nettopp ut “Armada” av Ernest Cline og smakebiten vil komme fra boka jeg straks skal i gang med, nemlig  “The Housekeeper + The Professor” av Yoko Ogawa. Dette er en bok jeg egentlig vet særdeles lite om, jeg bare fant den på biblioteket i går, sjekket goodreads på mobilen og så at den hadde fått veldig positive anmeldelser og ble nysgjerrig. I følge synopsiset handler det om en brilliant professor i matematikk som etter en traumatisk hodeskade 17 år tidligere har et minne på bare åtti minutter. Og så handler det om damen som er ansatt for å ta seg av ham og deres forhold der de jo lærer hverandre å kjenne på nytt hele tiden. Det virket rett og slett som en ganske fascinerende liten bok så derfor. 

Her er en smakebit 🙂 

Flere smakebiter finnes hos Flukten fra Virkeligheten

*

Og da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på bilder fra Elvelangs i Fakkellys, noe som var veldig fint. Fra jeg begynte å gå klokka 20:00 tok det faktisk hele førti minutter før det begynte å regne og etter det regnet det riktignok veldig mye, men det gikk ganske fint mens jeg gikk i rundt tre kvarter til før jeg ble lei. Og jeg ble kanskje klissbløt, kald, sliten og var nær å gå meg bort da jeg hadde tenkt meg hjemover og plutselig var i et område av Oslo der jeg ikke er det spor kjent, men det var så fint likevel. Her er en del bilder fra torsdagens eventyr:

Alt begynte ved Frysja, Brekkedammen, der omkring og med ildslukershow som var ganske stilig. 

Så gikk jeg videre og ble fascinert av ting. Som dette.

Og magedans i en lysende sirkel av flammespill. 

“Du er unik” 🙂 Et fint budskap på veien.

Jeg fant trollet og de tre bukkene bruse.

Og det var noen personer med pappesker på hodet med sure fjes tegnet på som spilte trommer av en eller annen grunn.

Og ååå, paraplyene. De er for øyeblikket inspirasjon bak en av historiene jeg fyller elskepå-notatboka mi med og var veldig stemningsfulle og spøkelsesaktige.

Her var det folk som spilte instrumenter.

Og her har vi barn som spilte fiolin og cello og de var veldig flinke. Dessuten var det litt nostalgisk for jeg lærte både blokkfløyte og fiolin da jeg var i niårsalderen siden jeg gikk på Steinerskolen og siden jeg ikke følte at jeg fikk det noe bra til i det hele tatt ga jeg opp begge deler da jeg var elleve år og vi fritt kunne velge om vi ville fortsette med instrumentene våre eller ikke. En del av meg har angret litt i ettertid for det hadde vært veldig kult å kunne spille et instrument, men samtidig tror jeg aldri at jeg ville vært villig til å bruke nok tid på øvingen som trengs for å bli virkelig god og da er det kanskje like greit at jeg bruker den tiden til å tegne, skrive og fargelegge som er ting jeg føler at er områder der jeg har mer potensiale uansett. 

Elven som fosser frem. Det var egentlig litt fint at det etter hvert regnet en del for det gjorde elva ekstra kraftig og det igjen bidra godt til stemningen.

Dette altså var utrolig stilig. Det var inni en tunnel og så var det diskolys i taket og det skiftet farge og aldri har det vel sett så fancy ut inni en tunnel. 

Lys i treet som skiftet farge. Jeg elsker sånt <3

Mer lysende trær som skiftet farge. Alle slike trær underveis tok jeg en hel haug med bilder av, men jeg har spart dere for masse bilder av samme tre i ymse farger.

Elveting. Her var det noen som hadde et sånt rart show der de danser og sprutet vann og slikt.

Mer elv som fosser frem.

Og det var i grunnen det. I tillegg fikk jeg kjøpt hvetebolle og sjokoladekjeks underveis (begge deler hjemmelaget og ååå, jeg elsker hjemmelaget bakst) og en cola og ja, jeg hadde det ganske fint selv om jeg ble ganske våt og kald av alt sammen. Så yay! Hurra for Elvelangs og gleder meg til neste år 🙂

*

Men da har jeg ting jeg må få ordnet og så kommer neste innlegg mest sannsynlig på tirsdag og da blir det babbel om “Halve Kongeriket”. Vi prates og god fornøyelse!

10 kommentarer

Siste innlegg