Halve kongeriket :)

Heisann! Siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har det fint og en ting som gjør livet fint er å lytte til musikken i musikalen “Hamilton” (som jeg kommer til å fortsette å nevne alt for ofte siden jeg har enormt dilla), Netflix og å lese, skrive, fargelegge og drikke te. Små gleder som absolutt er store nok 🙂

Ellers har Sara Bareilles sang “She used to be mine” kommet ut som singel, noe som betyr at den finnes på Spotify og her er en video som har kommet ut i den sammenheng med teksten til sangen og bilder som blant annet er hentet fra musikalen “Waitress” (som antakelig vil være et fremtidig obsessingsobjekt siden Sara Bareilles står bak både tekst og musikken i den) og sånt:

 

Det hjelper litt at jeg er veldig fan av Sara Bareilles, men uavhengig av det så syns jeg bare at denne sangen er innmari fin. Teksten er så sterk og personlig og treffer meg skikkelig og det er en sårhet der som gjør at jeg finner denne sangen veldig inspirerende og rørende. Ååå, fine musikken <3

Men da tenkte jeg å poste min anmeldelse av teaterstykket “Halve Kongeriket” som jeg så på lørdag på Det Norske Teatret. God fornøyelse og så kommer neste innlegg mest sannsynlig på fredag og da skal jeg oppsummere bok- og filmmåneden september. Vi bables!

Halve kongeriket

 

Halve kongeriket var en musikal jeg hadde lyst til å se fordi jeg syns både Are Kalvø og Ingrid Bjørnov er temmelig geniale og jeg tenkte at en musikal der de sto bak følgelig ville være veldig underholdende. Og det var det. Dette er en musikal der man smiler og koser seg og underholdes fra ende til annen og mens det er mange musikaler jeg har elsket mer så var målet mitt da jeg dro på Halve Kongeriket kun å ha det innmari gøy. Og da er Halve Kongeriket et virkelig brilliant valg.

Dette er en musikal om politikk og kjærlighet som tøyser med politikere, kongehuset og annet som kan tøyses med i nyhetsbildet og den lykkes godt. Riktignok kan nok enkelte kommentere på at det kanskje skinner litt godt i gjennom at både Kalvø og Bjørnov antakelig ligger nærmere de rødgrønne enn de blå rent politisk sett (noe som for øvrig er helt i orden for meg), men uansett politisk ståsted tror jeg det er nok å more seg med her og det er det viktigste. Og det er smart og vittig og musikken er fengende og kul så yay! Ellers har jeg ikke tenkt å si så mye om plottet for en ting er at det ikke føles som det viktigste og en annen ting er at dette teaterstykket nok funker best om man er så lite forberedt som mulig og kan bli positivt overrasket hele tiden. Det jeg derimot skal si noe om er skuespillerne som var helt supre. Charlotte Frogner for eksempel har på mange måter hovedrollen sånn jeg ser det og viser utpreget timing og en flott stemme (i tillegg til at det av en eller annen grunn slo meg at hun hadde vært fenomenal som Millie hvis Det Norske Teatret noen gang setter opp «Thoroughly Modern Millie») og ellers likte jeg for eksempel Ola G. Furuseth og Mareike B. Wang særdeles godt. Sistnevnte viser her, som i Sweeney Todd, at hun har en usedvanlig god sangstemme og jeg håper jeg vil se henne i mange flere musikaler fremover. Og ja skuespillet og sangstemmene er generelt sett av svært høy kaliber og i tillegg vises det utpregede parodiske evner når alt fra ganglaget til karakteristikken hos ymse kjente norske politikere formidles med stil.

Så ja, jeg likte denne musikalopplevelsen. Den mangler magien som gjør at jeg virkelig elsker enkelte musikaler og det er ting som føles litt vilkårlig (som punktet der det er pause i forestillingen), men scenografien er effektiv og god, det er musikk og humor og som sagt, alt jeg ønsket var å kose meg.

Med Halve Kongeriket koser man seg skikkelig og nettopp derfor anbefales denne musikalen så absolutt. Terningkast 5!

5 kommentarer
  1. Jeg var og så en smakebit av “Halve kongeriket” for ei tid tilbake, og det lille jeg så var veldig gøyalt! Skal få sett denne en gang snart sjøl og, er bare ikke helt sikker på når.

  2. Som stor fan av Ingrid Bjørnov er så klart Halve Kongeriket ønskelig å se. Ah, det er så mye genialt for tiden og jeg elsker at denne bloggen minner oss så flott på det. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg