Diva and the Beast og ymse annet

Heisann! Det er fredag, det er to dager til jeg skal i gang med Nanowrimo og jeg er som vanlig like spent og bekymret for ikke å klare det selv om jeg har klart det hvert år utenom 2007 og det er ellers klart for en helg der jeg har ganske få planer utenom å se finalen av Stjernekamp, noe som dog blir fint 🙂 Jeg heier mest på Maria:

 

Maria Haukaas Mittet synger virkelig skikkelig bra og jeg føler hun har mer følelse og egenart enn Trine Rein så derfor! Uansett spiller det ikke så stor rolle, det blir uansett gøy med finale 🙂 

Ellers har Something Rotten og Hamilton-musikalcdene jeg bestilte for en stund siden kommet i posten nå, noe som gjorde meg boblende entusiastisk i går og yay, jeg fikk vært på biblioteket på onsdag og lånt masse lesestoff. Her er forøvrig et prokrastineringstips: http://www.365escape.com/ der det er en hel haug med pek og klikk-spill der man f.eks. skal løse gåter og sånt for å komme ut av et rom eller klare et eventyr eller ymse ting. Innrømmelse: i det siste har jeg endt opp med å spille slike spill en del når jeg har sittet på Fretex-datarommet for å søke på jobber siden det å få sendt søknader som regel ikke tar meg særlig lang tid og jeg nå en gang sitter der og det gjør å sitte der litt mer interessant 😉 

Forøvrig gleder jeg meg til tirsdag formiddag da jeg skal på vårslepp på Det Norske Teatret. Det er klokka 10 på morgenen, de avslører hva som skal settes opp til våren og det er utdrag fra ting så det blir sikkert kjempekult. Yay!

Men da tenkte jeg først å poste dette: 

 

Dette er en teaser for showet “Diva and the Beast” som jeg så i går. Og nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget med min anmeldelse av det showet. Neste innlegg kommer mest sannsynlig på mandag da jeg forhåpentligvis har kommet godt i gang med NANOWRIMO!!! Vi bables og god fornøyelse!

Diva and the Beast

 

Når det viste seg at Reidun Sæther (som er ekstremt flink til å synge og som jeg har vært stor fan av i flere år) og Øyvind Blunck (som jeg lyttet til massevis da jeg var liten siden jeg hadde Reidar-kassett som jeg var kjempeglad i) skulle ha show sammen ble jeg fort interessert. Og ååå, i går så jeg dette showet, Diva and the Beast, sammen med en venninne og yay, det er absolutt supert.

I førsteomgang er det verdt det fordi det er et show som har noe for alle. Det er selvsagt masse musikk, deriblant et bredt spekter sanger fra musikalverdenen, men pga. Øyvind Blunck er det også en hel del humor, noe som gjør det til et show som passer for flere enn kun musikalelskere. Jeg tror rett og slett de fleste kunne funnet i alle fall noe i dette showet som falt i smak og det i seg selv er supert.

La oss videre ta for oss showets to hovedpersoner og vi starter med Reidun. Reidun Sæther oppdaget jeg for første gang da jeg så musikalene We will rock you og Spamalot på Folketeateret og deretter så jeg henne i et annet show før jeg håpet veldig at hun skulle bli deltaker i Stjernekamp, noe hun igjen var i fjor. Med andre ord er Reidun Sæther en jeg har hatt sansen for lenge og som virkelig imponerer meg og Diva and the Beast er intet unntak. For det første er hun et enormt musikalsk talent med en virkelig flott stemme som kler det meste, men hun har i tillegg god komisk timing og virker i det hele tatt utrolig sympatisk og kul og det er jo bra. Under Diva and the Beast likte jeg særlig Annie-nummeret hennes der hun imiterer ymse artister (og jeg er villig til å vedde ti kroner på at hun har sett Christina Bianco på Youtube hun og, for det er veldig i samme stil) og hyllesten hennes til Whitney Houston, men alt var flott og kult.

Og så har vi Øyvind Blunck som jeg kanskje har fulgt litt mindre med på opp i gjennom, men som gjennom den nevnte Reidar-kassetten var noe av den tidligste musikken jeg var skikkelig glad i og som jeg alltid har visst at er virkelig flink og super. Og han var på mange måter den store overraskelsen for jeg visste at han hadde spilt i musikaler og var en absolutt godkjent vokalist, men i Diva and the Beast ser man virkelig at han har en særdeles flott stemme som er mye mer imponerende enn man kanskje har gitt ham kreditt for før. Øystein Blunck hadde dessuten ymse rene humornumre og det ga en fin variasjon fra all musikken, selv om det må innrømmes at noe av humoren ikke traff meg helt.

Videre hadde man live band (slikt liker jeg) og fem dansere/korister som var virkelig talentfulle. De var himla flinke alle sammen og særlig Elin Tossavainen og Sofie Bjerketvedt (sistnevnte en jeg har sett i flere forestillinger også tidligere) virkelig imponerte meg med å være særdeles gode dansere, i tillegg til å ha stemmer med skikkelig masse trøkk.

Hvis jeg skal kommentere på noe så manglet det kanskje en klarere rød tråd i showet og som sagt var det noe av humoren jeg ikke helt falt for (men så har jeg litt sær humor også da så det skjer i grunnen ofte at jeg ler av ganske forskjellige ting enn folk rundt meg). Jeg føler også at humoren føltes ment for et litt eldre publikum enn meg i hovedsak, men det var kanskje like greit siden jeg og venninnen jeg var der sammen med antakelig var de eneste i salen på under 60 år 😉

Uansett er det bare småting og jeg smilte, jeg koste meg og jeg elsket alt fra nostalgiske gjensyn med «Reidar reiser snart» til «All about that bass»/»Bang Bang».

Terningkast 5 og yay, dra på show!

4 kommentarer
  1. God helg. 🙂 Heia deg som snart går inn i skrivemåned. Jeg har prøvd å være med, men den formen funka desverre ikke så bra for meg. Noe som er synd, for jeg elsker konseptet. Lykke til 🙂

  2. Jeg må innrømme at jeg får en litt ekkel bismak i munnen av ordet “show”. Minner meg om da jeg var på julebord med jobben på Wallmans, og jeg syntes hele opplegget var skikkelig, skikkelig teit og pinlig. Men det er sikkert gøy når man, som deg, elsker musikaler og sånt.
   Masse lykke til med Nanowrimo!

  3. Liker teater og musikaler bedre enn show, men det var gøy og ååå, Wallmanns har jeg alltid hatt lyst til å se, det er bare litt for dyrt for meg 🙂 Og takk, blir som alltid fint med Nanowrimo!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg