One more thing :)

Heisann! Det er torsdag morgen, jeg har så langt 11 000 ord på Nanowrimo (men har enda ikke skrevet noe i dag og målet hver dag er minst 2000 ord så yay) og det går ganske greit med Nanowrimo-prosjektet mitt. Og greit nok, jeg vet om flere som har mange flere ord enn meg på dette tidspunktet, men så lenge jeg har et par tusen ord mer enn jeg trenger på hvert tidspunkt så er det viktigst. Jeg føler ellers at historien min er veldig preget av tell, don’t show og ikke omvendt som det strengt tatt burde være, men det er bare et førsteutkast og da kan det gjerne bli litt så som så. Uansett har jeg masse skriveglede, over 30 sider og det er bare remember, remember, the fifth of november så hurra 🙂

Ellers gleder jeg meg til lørdag da jeg har masse fine planer. Jeg skal stå opp ganske tidlig og helst ha 2000 ord skrevet allerede før jeg drar hjemmefra, noe som skjer rundt 12 på formiddagen. Deretter skal jeg dra på yndlingskaféen og lese dagens aviser og kose meg før jeg skal dra til sentrum der Gyldendal arrangerer fargeleggingskafé, noe som høres sååå trivelig ut. Etter det treffer jeg mamma, så drar vi på restaurant og spiser middag og etter det igjen skal vi se Nationaltheatret’s Peer Gynt. Så skriving, kafébesøk, fargelegging, god mat og teater, det blir jo en finfin lørdag =D 

Her er ellers en sang jeg har fått skikkelig sansen for i det siste:

 

Det synges av LaChanze, sangen heter “Waiting for life” og er fra musikalen “Once on this Island” (som det kun finnes to sanger fra på Spotify og en av dem er denne, noe som igjen forklarer at det er akkurat denne sangen fra “Once on this Island” som jeg har fått dilla på) og jeg syns den er så fin og oppmuntrende. Dessuten liker jeg alltid sanger som handler litt om å vente på at livet skal begynne for det er slik jeg av og til føler det selv, som om livet mitt fortsatt ikke har begynt ordentlig selv om jeg vet at det har det og at det også er en følelse alle kjenner litt på av og til uansett om de kanskje har kjæreste eller jobb eller masse venner. Og jeg vet at livet mitt virkelig har begynt for jeg kjenner det så godt. Drikker te og leser og har kreative prosjekter og finner på ting hele tiden, jeg er alltid så full av energi og ideer at det virkelig er et liv det og. Så får alt det andre komme når det kommer 😉

*

Uansett, nok om det. Jeg tenkte nå å poste et bilde av denne boka:

Dette er “One more thing” B.J. Novak, den var awesome og ble lest i slutten av oktober og nå tenkte jeg å poste en anmeldelse av den. Neste innlegg vil handle om teater og dukker mest sannsynlig opp på søndag så da bables vi.

One more thing av B.J. Novak

 

I våres fikk jeg anledning til å titte på boka ?The book with no pictures? av B.J. Novak, en bok jeg syntes var helt genial. Der og da researchet jeg B.J. Novak og fant ut at han hadde skrevet en novellesamling som jeg tenkte at jeg på et eller annet tidspunkt hadde lyst til å lese. Deretter glemte jeg hele greia frem til jeg rent tilfeldigvis kom over denne novellesamlingen, «One more thing» og jublet inni meg siden det var en bok jeg så definitivt var nødt til å ha. Og ååå, denne boka likte jeg innmari godt.

«One more thing» er en samling med korte historier som med sine under 300 sider og ofte svært korte historier (noen få av historiene er bare en side lange for eksempel) går raskt å lese gjennom, men som også underholder veldig mens man er i gang og det jeg likte så godt med denne boka er at den traff så godt, den var helt min humor og det er skjer ikke så ofte siden jeg innser mer og mer at humoren min på mange måter er ganske rar. Her lo jeg dog og om jeg ikke lo så smilte jeg eller fniste for meg selv, artig hadde jeg det uansett. Og samtidig så skjer det noen ganger at man ser en animasjonsfilm for eksempel eller leser en tegneserie eller ser en komedie og så er det plutselig en scene eller et øyeblikk av visdom og klokhet som opphøyer materialet litt, øyeblikk som plutselig viser at det du leser eller ser har et budskap utover kun å underholde og jeg fant en del slike øyeblikk mens jeg leste «One more thing», noe som igjen gjorde at jeg likte den enda bedre.

Med det sagt så er det ingen perfekt bok. Humoren vil ikke passe alle og siden dette er en novellesamling så vil det være historier som ikke faller i smak. Og jeg tror også dette på mange måter er en sånn bok som det vil være spredte meninger om for enten så syns man det er artig og stas eller så skjønner man ikke vitsen i det hele tatt.

Samtidig så hadde jeg det så fint mens jeg leste og mens jeg har lest bedre bøker og bøker som er klokere eller mer fortryllende så var det noe eget med hvor mye jeg koste meg med denne boka. Dessuten var den inspirerende for det føltes så lett å skrive noveller i samme stil, jeg fikk lyst til å skrive ting i liknende stil og jeg har riktignok fortsatt til gode å gjøre det, men jeg fikk lyst og det i seg selv er et pluss. Dessuten likte jeg veldig godt at B.J. Novak skrev om ting som haren i fabelen om haren og skilpadden og jeg liker også at man kunne finne sammenhenger mellom flere av novellene og at alt hang sammen sånn sett. Det er i det hele tatt så mye jeg likte at jeg derfor tilgir at B.J. Novak til tider er litt for smart og kanskje ikke den beste på skildringer eller å skape stemning. Jeg koste meg og syns denne boka er genial!

Terningkast 5 og her er noen utdrag som jeg også delte da jeg hadde en smakebit fra denne boka under «Smakebit på søndag» for noen uker siden:

 

“The Literalist’s Love Poem

Roses are rose.
Violets are violet.

I love you”

Og

“War

The two children began a game of war. ‘This is a good idea,’ thought both children. ‘Soon, I will win. Then the game will be over, I will be happy, and we can both go do other things.’ But no matter how many times they played war, the always forgot how tedious, how tiresome, how emotionally delibitating, how devoid of reward, and how maddeningly left to chance the game was; and how they always regretted having started the contest well before the time it was over. In that way, it wasn’t too unlike the game of bridge.”

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg