Musikalmusikk for anledningen

Heisann! Det er lørdag og jeg har egentlig ingenting å blogge om, men jeg hadde ganske lyst til å blogge likevel. Og så våknet jeg til nyheter fra Paris som er helt forferdelige og jeg har ikke ord. Jeg skal heller ikke forsøke å ha noen ord, men dele noen passende musikalsanger i denne anledning:

 

“It’s quiet uptown” fra Hamilton fordi den setter perfekt ord på følelsen når det skjer ting som er for store for ord.

 

“One day more!” fra Les Miserables fordi den setter perfekt ord på at det finnes “one day more, one more dawn, one day more”.

 

Som en forlengelse av det budskapet, det kommer en dag i morgen, det kan hende alt blir bedre da slik som det synges i “I morgen” fra Annie (dette er pronto finale den beste versjonen av denne sangen etter min mening).

 

Og man må “Hold on” som de synger i den mer ukjente musikalen Lysistrata Jones (som jeg bare kjenner til fordi jeg tilfeldigvis fant musikalcd med den på Spotify og i en periode hadde helt dilla på denne sangen).

Man må holde ut selv om alt som skjer kan få en til å føle seg:

“Temporarily lost” som det synges om i musikalen Bridges of Madison County (som begynner på skikkelig lik måte som “Professor Layton and the Mask of Miracle”-theme, noe som er nødt til å være tilfeldig). 

For det finnes håp og av og til finnes det i kinoplaner (i ettermiddag skal jeg se Julekongen-filmen som vil bli anmeldt om noen dager), i bøker og musikalmusikk, i Nanowrimo og fargelegging og andre kreative sysler og i øyeblikk som vil komme da man vil føle den samme entusiasmen som Elphaba i “Wicked” mens hun synger:

“The Wizard and I” (her sunget av Rachel Tucker siden hun spilte Elphaba da jeg så Wicked i London sommeren 2010)!

*

Neste blogginnlegg kommer mandag eller tirsdag. Klem og en god hilsen til alle, ta vare på dere selv og let frem øyeblikkene som får dere til å tro på verden og menneskeheten likevel selv om det skjer ting som er så grusomt at det føles helt umulig å ta innover seg. Og vit at det finnes en masse trøst i musikalmusikk <3

7 kommentarer
  1. Det er så jævlig og uforståelig at det kan finnes så mye ondskap i mennesker. I den anledning har Ian McEwan sagt noe veldig fint om lesing og terrorisme, og det er at å lese bøker lærer mennesker om empati, og hadde terroristene bak 11. september-angrepet hatt evne til empati og til å sette seg inn i hva andre mennesker føler, hadde de ikke klart å gjennomføre angrepet. Dermed sier han på en måte at om terroristene hadde lest bøker, så hadde de heller ikke klart å utføre sånne ting.
   Jeg er utrolig takknemlig for at ingen jeg kjenner var involvert i disse tragiske hendelsene, men jeg er samtidig veldig lei meg på vegne av alle de som faktisk var det, enten direkte eller indirekte via bekjente. Jeg trur verden vil komme til å se annerledes ut fra og med i dag.

  2. Takk for en fin kommentar, har ikke så mange ord nå heller, men det var godt formulert og jeg er enig i at jeg tror litteratur skaper empati og at verden nok vil se annerledes ut etter i dag, samtidig som jeg på mange måter håper at vi fortsatt har de samme hverdagene, de samme tingene vil gleder oss over og at vi fortsatt er de samme til tross for at det skjer ting som er helt forferdelige for å vise at vi har håp og sånt.

  3. Ord er fattige og jeg tenker er enn jeg skriver om dette men er helt enig i at en av litteraturens fremste egenskaper er å skape empati. Vi må utdanne, vi må forme og vi må få våre unge til å lese. Å forstå litteratur er å forebygge.

  4. Jeg er enig med de som har kommentert før meg. Utdanning og danning er utrolig viktig. Det gjelder ikke bare for islamister, men også for rasister. Mange rasister kunne hatt godt av å lære mer om hvordan samfunnet og verden er satt sammen, i tillegg til kildekritikk. Da ville de kanskje ikke blitt så ekstreme, de sinte, unge mennene.

  5. Absolutt. Og det er synd at mennesker kan bli så ekstreme, det er absolutt noe å ta tak i. Og å, alle dere tre som har kommentert har funnet ordene så godt, det er så mange ord jeg ikke fant og som dere har funnet for meg, jeg fant bare musikalsangenes ord og de når heller ikke helt frem selv om de trøster meg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg