Der jeg anmelder den siste Hunger Games-filmen og babler om ymse annet :)

Heisann! Siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg ble i går ferdig med Nanowrimo-historien min da og kunne skrive “The End” og det var jo ganske så trivelig. Ellers endte jeg opp med et frustrasjonsutbrudd på Facebook i går og i korte trekk handler det om at jeg har en del venner på Facebook som er vegeterianere og veganere og noen ganger føles det som om de prøver å gi meg dårlig samvittighet for at jeg ikke er det eller har noen planer om å bli det selv og at jeg syns det bør respekteres at det som er riktig for dem kanskje ikke er det rette for alle. Og jeg vet at det ikke er ment personlig eller at noen tenker at jeg er et dårligere menneske fordi jeg har tenkt over saken og kommet frem til at å bli vegeterianer ikke er det rette for meg nå (selv om jeg vet at det er etisk og miljøvennlig og alt det der), men jeg ender opp med å ta ting personlig likevel, jeg er flink til det. Jeg er dog absolutt åpen for å prøve flere vegetariske retter med tiden, jeg vil bare at mitt valg om å fortsette med å spise kjøtt nå skal bli respektert på samme måte som jeg respekterer og til og med heier på andre som velger annerledes. 

Nok om det. Ellers så har jeg herved Donald Duck Julekalender, noe som dog var et noe bortkastet kjøp siden nesten ingen av premiene frister (har tenkt å delta ofte likevel, jeg kjenner flere som det kan være ypperlige gaver til hvis jeg mot all formodning vinner noe jeg ikke ønsker meg selv), men som også betyr at jeg vil ha et Donald-blad jeg kan kose meg med 😉 Jeg har forøvrig egentlig spart en del penger jeg fikk til bursdag i det jeg har kalt et Nintendo Wii U-fond, men har nå besluttet å gi opp denne fond-ideen litt (siden det gjenstår nesten 2000 kr før fondet inneholder nok penger til litt for dyre spill-konsoller) og heller ta med meg de 1000 kronene fra fondet til sentrum på lørdag for å shoppe flere julekalendere og ymse andre finheter. Jeg har forresten ikke bestemt meg helt, men hvis jeg bestemmer meg for å skaffe meg frimerker og julekort som kan fargelegges, er det noen her som ville hatt veldig lyst på julekort fra meg? Jeg tenkte egentlig bare å sjekke stemningen og hvis det er stor interesse så øker sannsynligheten for at det blir noe av 😉

Fin ting: jeg har fått en ide til julekalender som jeg tenkte å bable mer om i et senere innlegg, men der hovedtematikken er et Norgesmesterskap i Luftpiano og det i tillegg handler om tiden frem til jul og hvordan julen av og til blir annerledes enn man har tenkt. Jeg har også planer om å skrive julesanger hver dag, jeg gleder meg til julekalenderkonkurranser og jeg er så full av kreativitet og entusiasme for tiden at jeg nærmest bobler over =D Og i tillegg er jeg fornøyd med at jeg har hatt veldig mye jobbintervjuer de siste ukene, det har kanskje ikke ført til jobb så langt, men jeg vet at jeg ikke er alene om å være arbeidssøkende og det er uansett god motivasjon at det i alle fall fører til jobb-intervjuer for tiden, da er det i alle fall noe som skjer 🙂

Men da tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av “Mockingjay Part 2” som jeg så på kino for noen dager siden. Neste innlegg kommer nok enten torsdag eller fredag så da bables vi 🙂

 

Hunger Games: Mockingjay Part 2

 

Fakta: jeg var litt treg med å lese Hunger Games-serien. Fakta 2: Da jeg først gjorde det endte jeg opp med å lese alle tre bøkene på litt i underkant av to uker siden det var såpass engasjerende skrevet. Og det fine er at det har fungert utrolig godt på film, i mine øyne er dette blant de bedre filmatiseringene av en bokserie og jeg syns i tillegg dette er et av tilfellene der det har fungert best å dele bok 3 opp i to filmer. I alle fall er poenget mitt at ååå, jeg liker bokserien, jeg liker filmserien og jeg liker hvordan alt ble avsluttet med filmen denne anmeldelsen skal dreie seg om; Mockingjay Part 2.

Det er veldig vanskelig å oppsummere denne filmen uten å spoile for mye, ikke minst fordi man virkelig bør ha sett Mockingjay Part 1 først og det dessuten anbefales veldig å lese bøkene før man ser filmene i tillegg (filmene går an å se uten å ha lest bøkene altså, det er bare mer som gir ordentlig mening hvis man også har lest bøkene). Kort oppsummert handler dog denne avsluttende filmen om det endelige slaget, for å si det sånn. Den endelige finale, den endelige revolusjonen, det er her alt finner sin ende. Og jeg likte denne filmen vel så godt som de andre i serien for det er engasjerende fortalt og har både såre øyeblikk, øyeblikk med humor og øyeblikk som er fulle av action og spenning. Og mens jeg i utgangspunktet egentlig ikke er så into dystopier så funker det likevel veldig bra i Hunger Games-serien, en serie som er tankevekkende og i det hele tatt veldig smart ungdomslitteratur som passer vel så godt for voksne. Anyway, jeg så den siste filmen i går og storyen fungerer godt. Det er noen ganger filmen føles litt for lang og det tar en stund før den tar av ordentlig, men det er småpirk.

Og mye av grunnen til at det funker så bra er skuespillerne. Jennifer Lawrence er fortsatt brilliant som Katniss, Philip Seymour Hoffman er dyktig i det som dessverre ble hans siste rolle, Donald Sutherland og Woody Harrelson er supre og musikalelskeren i meg ble litt entusiastisk av Patina Miller (som blant annet vant Tony-pris for sin rolle i den nyeste Broadway-oppsetningen av Pippin) som også funket svært godt i sin rolle selv om den var noe mindre enn de andre jeg har nevnt. Og det er generelt sett svært gode skuespillere i alle Hunger Games-filmene, noe som absolutt er en sterk grunn til at de funker så bra som de gjør.

Jeg liker også hvordan de har med det meste fra boka (i hvert fall så vidt meg bekjent, selv om jeg leste boka i april 2012 og det begynner å bli en stund siden) og hvordan de bygger opp filmen. Det er spennende og engasjerende og jeg merker at jeg egentlig ikke har så mye å si. Noen ganger er det kanskje heller ikke så mange ord som behøves.

Filmens svakhet er at den av og til føltes litt lang og jeg syns også at de første to filmene i serien hadde mer av de rørende øyeblikkene. Jeg syns også at de samtidig dveler litt for lite ved noen scener og det merkes særlig med slutten som føles litt enkel i forhold til resten, men det husker jeg også fra den siste boka og sånn sett er det kanskje det mest rette. Personlig følte jeg også både med bøkene og med hele filmserien at kjærlighetshistorien ikke passer helt sammen med resten for det er ikke en historie om kjærlighet. Det handler om å være et symbol for en revolusjon og samtidig være en ung kvinne som får for mye ansvar på sine skuldre og i mine øyne syns jeg kjærlighetstriangeldelen føles litt unødvendig.

Og samtidig. Det jeg pirker på er nettopp pirk og når jeg ikke føler at jeg har så mye fornuftig å si handler det mest om at jeg var fornøyd. Jeg fikk det jeg ønsket meg av denne avslutningen og jeg syns dette har vært en spennende filmserie å følge. Og jeg vil riktignok anbefale folk å se denne avsluttende filmen i 2D siden jeg ikke føler jeg fikk noe særlig ekstra igjen for å se den i 3D (utenom å betale 20 kr mer for billetten), men jeg vil altså anbefale denne filmen, det er absolutt verdt å se.

Terningkast 5!

5 kommentarer
  1. Jeg skal starte med å si at jeg ikke leste hele innlegget ditt. Nærrmere sagt hoppa jeg over anmeldelsen, men det er fordi jeg er glad i bøkene og vil se filmen før jeg leser anmeldelser. Så kommer til å gå tilbake post- film 🙂
   Men ellers. Jeg er enig med deg. Hvorfor skal man rakke ned på andres valg. Selv eter jeg også kjøtt og har venner og familiemedlemmer som ikke gjør det. Men man skal da akseptere at ikke din vei må være alle andres. Stå på, du 🙂

  2. Jeg skjønner godt valget om å hoppe over anmeldelsen, det går helt fint. Håper du får sett filmen du og, den var ganske bra.
   La meg ellers presisere at det er ingen som direkte har rakket ned på mitt valg, jeg bare føler at en del vegeterianere er litt for opptatt av hvor viktig det er og har litt for lite forståelse for at det kanskje ikke er det rette for alle. Uansett hurra for enighet og takk for kommentaren 🙂

  3. Jeg har ikke noe forhold til verken bøkene eller filmene, men det kan godt hende at jeg ender opp med å se filmene en gang, de virker i og for seg underholdende nok. Jeg er jo egentlig veldig glad i dystopier, jeg da, men akkurat Hunger Games har liksom ikke helt klart å fenge meg så mye ennå.

  4. Hunger Games-bøkene og filmene er for så vidt ikke noe man MÅ lese eller se, men jeg syns det er en veldig smart skrevet serie og syns så absolutt det er verdt å få med seg. Håper du gir serien en sjanse en dag for det er tankevekkende og engasjerende.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg