Ønskeliste jul 2015 og annen babbel =D

Heisann. Livet er fint fordi det var spillkveld på Humanismens Hus på fredag og det var kos (selv om det ikke var noen pizza med sånt fyll jeg liker og dermed ble jeg hun teite som peller av basically alt, det eneste jeg liker på pizza er nemlig pepperoni) og i går var det skøyteshow og annen kos nede i sentrum der adventstiden nå er offisielt i gang. Ellers har jeg nå bakt pepperkaker hos moren min som jeg skal pynte med masse godteri i morgen (det blir supert), det første adventslyset er tent og jeg har julekalendere (og følt meg skikkelig moden som har konkludert med at jeg ikke skal ha sjokoladekalender siden jeg kommer til å spise nok usunt i desember som det er og sånn sett ikke trenger sjokolade hver dag i tillegg) og det er supert! Jeg har ellers planlagt et julekortprosjekt, men det kommer jeg til å informere mer om på Facebook snart så det tar jeg der. 

Nå tenkte jeg først å bable litt om to andre prosjekter jeg skal ha i desember som gjør meg veldig entusiastisk. For det første skal jeg som i 2013 skrive julesang hver dag. Disse sangene skal ha melodier hentet fra ting som musikaler og sånt og så skal jeg skrive tekstene. Ikke alt av dette kommer til å postes på nettet, men hvis jeg blir spesielt fornøyd med en sangtekst så kan det godt tenkes at det vil dukke opp her eller på Facebook og sånt, vi får se hva som skjer. Det andre prosjektet er derimot det som jeg er veldig opptatt av å planlegge for tiden og det vil ta plass på Facebook, men nevnes i ny og ne her også og ymse utdrag vil også dukke opp her regner jeg med. Greia er nemlig den at jeg etter Nanowrimo ofte føler et intenst behov for å fortsette med å ha skriveprosjekter, men samtidig ønsker å jobbe med noe som jeg ikke har så store ambisjoner for og som kan være mer å skrive for moro skyld. Derfor tenkte jeg å nedprioritere Gatelykt-prosjektet mitt og heller jobbe veldig disiplinert med det etter jul for nå føler jeg for å ha mer koseprosjekter. Som julesanger. Eller som det jeg gleder meg aller mest til og tenker masse på for tiden: julekalender! Julekalenderen min i år skal skrives i desember og hete “Julebrev og NM i Luftpiano” og handler om syv personer mellom 10 og 30 år som finner ut at de er finalister i et NM i Luftpiano som tar plass helgen før jul og så følger vi dem før, under og etter dette norgesmesterskapet. Historien om disse karakterene skal ellers formidles i form av brev karakterene skriver (og hver dag postes et til tre brev signert karakterene på Facebook) og dermed blir utfordringen min å skape syv fortellerstemmer som er ulike nok til at det føles som syv forskjellige karakterer. I tillegg betyr brevformen at det alltid vil være informasjon som mangler siden alle har sin agenda og sånt, men det er også noe av spenningen tenker jeg. Og jeg aner ikke helt om det vil gi mening i det hele tatt, men jeg liker karakterene, jeg liker ideen om et NM i Luftpiano og jeg kommer ellers til å bable mer om dette prosjektet på Facebook på tirsdag tenker jeg og da vil jeg også introdusere karakterene. Uansett har jeg masse prosjekter fremover og det blir så kos <3

Ellers har jeg oppdaget musikalen “Daddy Long Legs” nå, en musikal basert på en bok med samme navn av Jean Webster (som jeg sannsynligvis kommer til å laste ned til Kindle-en min snart siden det er en bok fra 1912 som man kan kjøpe på Kindle til den nette sum av 0.00 kr, jeg kan basically få skaffet meg denne boka gratis om jeg vil), og her handler det om en tenåringsjente som begynner å brevveksle med en rik og voksen herre og så oppstår det kjærlighet og slikt. Og så fant jeg en musikalversjon av “Daddy Long Legs” på Spotify som jeg har lyttet en hel del til i det siste fordi musikken er veldig fin, ikke minst pga. Megan McGinnis som har en innmari fin stemme. Man kan se en sang fra musikalen sunget av henne her:

 

Her synger hun sangen “The secret of happiness” fra denne musikalen og jeg liker hvordan hun nesten synger for pent, men akkurat klarer balansegangen slik at det bare blir veldig skjønt. Og det er noe veldig naivt og sjarmerende ved hele opptrednen her som også skinner i gjennom på det meste av musikken i Daddy Long Legs, musikk som på ingen måte forandrer verden, men som gjør den litt mer koselig en stund, noe som kanskje er akkurat det man trenger i disse dager. 

Anyway, snart er det jul og dermed er det på tide at jeg poster min jule-ønskeliste. Og jeg vurderte å skrive på gardiner og ny sofa siden det er ting jeg strengt tatt vil trenge etter hvert, men jeg har egentlig mye mer lyst på mer fornøyelige gaver så derfor droppet jeg det. I år har jeg dog hatt andre artige påfunn mens jeg skrev ønskelisten min (som å ønske meg billetter til teaterstykker som settes opp i utlandet) fordi jeg tenkte at man kan jo ønske seg hva enn man vil, om det så er en smule urealistisk. I alle fall tenkte jeg herved å avslutte dette innlegget med ønskelisten min og så kommer neste innlegg tirsdag eller onsdag. Vi bables og god fornøyelse!

Ønskeliste jul 2015

 

 • Penger!!
 • Hockeypulver og svenske sjokoladeboller (og jeg tar ellers gladelig i mot annet salt godteri eller sjokolade som Maltesers eller Stratos, selv om tingene utenfor parentesen her er det jeg liker best)

 

Gavekort på

 

 • Bokhandel (fortrinnsvis Ark, Tanum, Norli eller Outland)
 • Billettservice (det er så mange ting jeg trenger å få sett)
 • Kino (fordi det alltids er praktisk)
 • H&M eller Lindex (førstnevnte fordi den benyttes oftest utenom Fretex og sistnevnte fordi de har merket Holly & Whyte som har innmari mye fint)
 • Platekompaniet (de har jo praktisk nok både filmer, cd-er og spill)

 

Teaterbilletter til

 

 • Tenk om på Det Norske Teater (norsk versjon av musikalen If/Then med brilliante skuespillere som Heidi Gjermundsen Broch, Frank Kjosås og Jon Bleiklie Devold, høres ut som en særdeles super musikalopplevelse)
 • Kvitebjørn Kong Valemon på Det Norske Teater (ny teaterversjon av et virkelig fortryllende eventyr, høres ut som noe som kan bli innmari skjønt og eventyrlig)
 • Rent på Lørenskog Hus (sterk og super musikal som jeg kjenner godt til fra før, men denne produksjonen av Rent høres mer og mer awesome ut jo mer jeg leser om den og jeg tror det kan bli veldig bra)
 • Märtha, the Musikal på Latter (humormusikal om prinsesse Märtha som høres ut som en særdeles fornøyelig affære)
 • Nattens umusikalske dronning på Chat Noir (fordi jeg hadde ganske lyst til å se den sist den ble satt opp og den har en kul story og sånt)
 • Den glade enke på Oslo Nye Teater (en musikal jeg er bittelitt skeptisk til på forhånd og derfor tror jeg kommer til å bli positivt overrasket over og like langt bedre enn forventet)
 • Klokkeren i Notre Dame på Fredericia Teater (europeisk premiere på musikalversjonen av Disneys «Ringeren i Notre Dame» som jeg har såå lyst til å se selv om det er på dansk og settes opp i København høsten 2016, musikken og storyen er så fantastisk at slikt bare er bagateller)

 

(Hva angår teater og liknende blir jeg også kjempeglad for billetter til bortimot hva som helst i operaen, men jeg vet ikke hva de setter opp til våren som frister mest.)

 

Dyre ting

 

 • Nintendo Wii U (f.eks. en sånn utgave der det følger med Super Mario Maker som jeg også har veeeldig lyst til å teste ut og ellers noe jeg har ønsket meg i årevis fordi jeg elsker Nintendo)
 • Helgetur til Bergen (fordi det går tog og jeg ikke har vært der før og de har akvarium og jeg vil oppdage mer av Norge)
 • Tur til Gøteborg sommeren 2016

 

Filmer

 

 • Innsiden ut (elskepåfantastiske Pixar-filmen som jeg elsket)
 • Pitch Perfect 2 (yay, veldig kul og musikalsk oppfølger)

 

Bøker

 

 • Evna av Siri Pettersen (siste boka i Ravneringene-triologien fordi jeg likte de to første bøkene i serien veldig godt, dessuten virker Siri Pettersen veldig kul)
 • Alexander Hamilton av Ron Chernow (biografi om Alexander Hamilton som var inspirasjonen bak Lin-Manuel Mirandas musikal Hamilton som jeg kanskje muligens kan ha obsesset litt mye over denne høsten)

 

Annet

 

 • Blyanter og liknende skrivesaker og tegnesaker
 • Hårstrikker og liknende selv om jeg kommer til å miste det eller rote det bort veldig fort om jeg kjenner meg selv rett

 

Klær

 • Fine skjørt (liker farger som brunt, grønt, rødt og lyseblått)
 • Kjoler som helst har ermer (om så bare helt korte) og helst er til knærne væffal
 • Behagelige gensere som man får lyst til å flytte inn i
8 kommentarer
  1. Fin ønskeliste! Jeg har blitt såpass voksen at jeg faktisk syns det er veldig greit å ønske seg ting jeg trenger – som for eksempel stavmikser. De praktiske tinga ønsker jeg meg riktignok sånn i hovedsak fra foreldra mine og sånn, siden mamma har en tendens til å misforstå ønsker jeg sjøl syns er kjempekonkrete (ei jul ønska jeg meg for eksempel hjemmestrikka gensere – mamma endte opp med å kjøpe en genser på Cubus fordi hun ikke gadd å strikke). Men ellers må folk som kjenner meg og forstår smaken min, gjerne komme med plater, filmer, bøker, klær og andre ting jeg ikke visste at jeg ville ha!

  2. Så stilig ønskeliste! Det der var jo en super-ide! 🙂
   Jeg syntes også det var veldig stilig å skrive julesanger i desember. Jeg håper du kommer til å legge ut noen!!

  3. Jammen jeg ønsker meg de mer praktiske tingene også, jeg bare skriver dem ikke på ønskelistene, men hinter veldig mye til foreldrene mine i stedet 😉 Og synd med genseren fra Cubus fra moren din for det er jo fint det og, men det er ikke det samme når man ønsker seg hjemmestrikket genser. Ellers fint at ønskelisten var fin =D

  4. Fin ønskeliste 🙂 Det er lenge siden jeg har skrevet ønskeliste, jeg feirer jo hverken jul eller bursdag, så vanligvis kjøper jeg bare det jeg har lyst på, men akkurat nå vet jeg at hvis jeg møter en lampeånd og kan få oppfylt så mange ønsker jeg vil, så ville jeg ønsket meg benkeplater, gardiner, sofa, bokhyller, klesskap, håndkleknagger, kommode, nattbord og fred på jorden :p
   Teaterbilletter og opplevelser/reiser er fine ting å ønske seg, det hender jeg gir moren min teaterbillett i gave 🙂

  5. Så fint at ønskelisten var fin og håper du treffer på en lampeånd 😉 Og teaterbilletter og opplevelser er noe av det fineste man kan få for man kan fort ende opp med å angre på ting og sånt, men man angrer aldri på teater eller reiser, slikt betyr alltids fine minner.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg