Hurra for fine planer og Trolle og den magiske fela :)

Heisann! Det er torsdag og jeg gleder meg til å finne ut hvordan i dag blir trivelig 🙂 I mitt forrige innlegg blogget jeg om en fin bok og postet en anti-julesang og i dag blir det nok en gang en bokanmeldelse på gang så hurra for det. Før det skal jeg dog glede meg over noen kulturelle finheter. Jeg har nemlig noen ganske supre planer fremover. For det første er det julekonsert i Sagene Kirke på fredag med den ene musikkteaterklassen til Bårdar og det blir kjempekoselig, ikke minst fordi de har Trond Teigen som gjesteartist og jeg også er ganske stor fan av Trond Teigen:

 

Jeg elsker den scenen i Aladdin <3

Ellers har jeg tenkt med på julekonsert på mandag i Grorud Kirke med Lasse Vermeli og Charlotte Brænna fordi jeg har sett dem i musikaler og er fan. Dessuten er det sikkert julekonserter med en del musikalmusikk inkludert så yay! Jeg føler dessuten at jeg har brukt penger på så mye fornuftig i det siste (kjøpte alle julegavene i helgen, slike ting) og at det skjer en del irriterende ting med tingene mine (låner dataen til moren min for tiden fordi musa på dataen min klikket helt på mandag og nektet å virke ordentlig) og følte derfor at jeg fortjente å ha det litt ekstra gøy så nå har jeg kjøpt billett til å se “Mary Poppins” igjen lørdag 19. desember fordi den var veldig flott og de hadde tilbud på den om man hadde sett den før. Så hurra for fine planer 🙂

Jeg syns ellers at det var litt kult for Spotify har dette: https://yearinmusic.spotify.com/no-NO der man kan få vite hva man har lyttet mest til og jeg med det fant ut at den cden jeg har lyttet nest mest til var Fun Home-musikalen med 37 streams. Den jeg derimot hadde lyttet mest til var Hamilton-musikalen med 464 streams, noe som basically innebærer at jeg har lyttet til Hamilton-musikalen over ti ganger mer enn alt annet 😉 Forøvrig leste jeg ut bok nummer 97 for i år i går og har dermed nådd målet mitt for i år på Goodreads og det er jo også kult, nå skal jeg i gang med bok nummer 98 og månedens sjette bok siden jeg leser skikkelig mye for tiden, sånn i tillegg til å skrive på ymse juleprosjekter og være med på massevis av julekalenderkonkurranser. 

Men se, dette er fint:

Alexander Rybak har skrevet en barnebok og også komponert nye sanger siden det visstnok var tenkt som en musikal før det ble en bok i stedet. På klippet kan man se noen illustrasjoner fra boka sammen med den fineste sangen etter min mening fra prosjektet, en sang jeg syns er gjennomkoselig fra ende til annen. Og siden jeg har lest boka, noe som gikk veldig fort siden den er på 115 sider og med mange illustrasjoner, tenkte jeg nå å avslutte dette innlegget med en anmeldelse av boka, en bok jeg koste meg en del med. God fornøyelse og så kommer neste innlegg mest sannsynlig på søndag 🙂

Trolle og den magiske fela av Alexander Rybak

 

Denne boka føles som en Disney-film i skrevet form på mange måter og hadde jeg vært et barn så hadde jeg elsket dette dypt og inderlig. Slik det ligger an nå så er det aspekter med denne historien som faller litt i gjennom, men det er fortsatt en ganske så fin opplevelse.

Her har vi en bok som forteller en forholdsvis rett frem og klassisk historie om et troll, en magisk fiolin og en ung jente som alle blir del av et større spill. Og det er ikke historien først og fremst som gjør dette så fint, men mer hvordan også den er del av en større helhet. Alexander Rybak har nemlig også laget musikk til prosjektet (og det følger med lydbok med alle sangene i tillegg om man kjøper boka) som man kan finne på Spotify og som er veldig fin. Og det føles som sagt litt Disney-aktig, godt hjulpet av at jeg har lest at dette opprinnelig var tenkt som en musikal og så utviklet det seg til en barnebok med sanger til underveis. Uansett så er det fint. Karakterene er ganske enkle og det er ikke spesielt dypt eller fantastisk skrevet og sånt, men som en bok for barn er dette sjarmerende og absolutt spennende nok og det er noe veldig sympatisk med hele dette prosjektet. Musikken, historien, alt sammen har en naivitet som jeg likte veldig godt selv og som er mye av moroa.

Og dette blir en forholdsvis kort anmeldelse for jeg har ikke så mye å si, men Alexander Rybak har skapt noe fint her og viser seg som en god forfatter av barnebøker, i tillegg til at han er en dyktig komponist og svært musikalsk. Dessuten er det illustrasjoner signert Thomas Kirkeberg og de er kjempeskjønne og jeg liker stemningen og hvordan det er troll og magi og en gjennomført eventyraktig stemning fra ende til annen.

Det er dette som gjør at min konklusjon er at dette er verdt å lese selv om det finnes mange bøker som er bedre skrevet for dette er snaut 115 sider med sjarm og trolsk underfundighet og om man ikke vil lese boka så finnes det altså en cd på Spotify med musikk som formidler historien nesten vel så godt som boka.

Terningkast 4 og et eventyrlig hurra!

7 kommentarer
  1. Jeg har ikke noe særlig forhold til Alexander Rybak, utenom at jeg likte MGP-sangen hans ganske godt i sin tid, men det er jo bra at du har hatt en fin leseropplevelse 🙂 Håper du koste deg på julekonserten og at planene framover innfrir!

  2. Julekonserten var veldig koselig og jeg tror nok planene fremover vil være supre de også 🙂 Og ja da, det var en fin leseropplevelse selv om jeg liker Alexander Rybak bedre som komponist og musiker enn forfatter generelt sett.

  3. Impnerende musikallytting! Men sånn blir det jo gjerne når man er musikalfan 😀 Veldig bra at Spotify har så mye musikaler! Jeg er blitt veldig glad i Spotify i det siste, spesielt etter at jeg fant ut at det var mulig å få opp sangteksten synkronisert med sangen, og etter at de lagde “Discover Weekly”. Nå lytter jeg mer til musikk enn jeg har gjort de siste årene, og oppdager nye ting igjen, noe jeg ikke har gjort siden Mtv gikk fra å være MusicTV til MøkkTV 😉

  4. Spotify er veldig gode på musikaler og Discover Weekly har jeg ikke prøvd så mye selv enda, men det høres bra ut. Spotify er absolutt supert uansett og jeg er enig i at M-en i Mtv på ingen måte står for musikk lenger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg