The Wolf Wilder og andre finheter :)

Heisann! Livet er fint og en grunn er julekonserten jeg var på mandag kveld som var underholdende, stemningsfull, vakker og helt perfekt, jeg hadde det så utrolig suverent at alt av bekymringer forsvant og hverdagen ble visket bort, det er sånne øyeblikk i livet da alt stemmer og slik var det under den konserten. Og nå gleder jeg meg ellers til teaterplaner på lørdag og forøvrig gleder jeg meg over at jeg har hatt skikkelig flaks de siste dagene. For det første registrerte jeg meg på Ducky der poenget er å forplikte seg til ymse miljøvennlige tiltak og samle poeng på den måten og der ble jeg trukket som en av et knippe vinnere og vil få et gavekort på 120 kr på Fretex i posten, noe som burde være nok til å kunne kjøpe f.eks. en ny kjole eller et fint skjørt kanskje. I tillegg har jeg visst vunnet på Expert sin julekalender og vunnet en kjøkkenmaskin som jeg har tenkt å prøve å få solgt på Finn.no siden jeg i utgangspunktet ikke vet helt hva jeg skal bruke den til. Hvis alt går etter planen på nyåret og jeg får solgt den vil jeg med det straks ha nok penger til Nintendo Wii U og noen spill skulle jeg tro og hvis jeg mot all formodning ikke får solgt den så er en kjøkkenmaskin et godt utgangspunkt for å prøve å bli et sånt menneske som kan bake ting og bli skikkelig flink til det. Med andre ord så er dette noe jeg tjener på uansett 😉 Og det viser at det så definitivt er verdt å være med på julekonkurranser for av og til har man flaks og så er det veldig moro <3

Ellers har jeg fått dilla på å lytte til denne sangen:

 

Det er Shanice Williams som spille Dorothy i NBCs “The Wiz Live” som synger sangen “Home” og det er helt fantastisk (og minner meg på at jeg må prøve å finne en måte å få sett “The Wiz Live”-greiene på nettet etter hvert, i stedet for kun de mange utdragene jeg har sett så langt). Tenk å kunne synge så fint 🙂

Men da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget til å bable om denne boka:

Det er boka “The Wolf Wilder” av Katherine Rundell og jeg likte den innmari godt, dessuten er coveret brilliant 🙂

Her ser man ellers et eksempel på at dette er en bok med illustrasjoner <3

Og da kommer anmeldelsen og så blogger jeg i neste omgang fredag eller lørdag. Vi bables og god fornøyelse!

The Wolf Wilder av Katherine Rundell

 

Feodora and her mother live in the snowbound woods of Russia, in a house full of food and fireplaces. Ten minutes away, in a ruined chapel, lives a pack of wolves. Feodora’s mother is a wolf wilder, and Feo is a wolf wilder in training. A wolf wilder is the opposite of an animal tamer: it is a person who teaches tamed animals to fend for themselves, and to fight and to run, and to be wary of humans.

When the murderous hostility of the Russian Army threatens her very existence, Feo is left with no option but to go on the run. What follows is a story of revolution and adventure, about standing up for the things you love and fighting back. And, of course, wolves.

*

Da jeg lånte denne boka var det litt på grunn av coveret som var superfint og litt fordi det hørtes ut som en typisk sånn bok jeg ville like siden konseptet lød temmelig eventyraktig. Og denne boka er eventyrlig og spennende og ikke minst nydelig skrevet og derfor en bok jeg absolutt vil anbefale.

Det handler om Feo som vokser opp i Tsar-tidens Russland og som sin mor er wolf wilder, noe som kort oppsummert betyr at hun lærer ulver som har vært eid av noen å bli ville igjen. Og så er det en general, Rakov, som av en eller annen grunn er helt besatt av å drepe Feo, moren hennes og ulvene deres og dette setter i gang et storslagent eventyr i et vinterlig Russland. Og det jeg likte med denne boka er at det er noe utpreget eventyraktig ved den. Det føles litt naivt og urealistisk til tider, men i dette tilfellet så er det mye av sjarmen.

Videre liker jeg karakterene. Særlig Feo som er bokas hovedperson, men også Ilya som er super. Og de andre karakterene er i hovedsak velutviklede de også, det eneste unntaket er Rakov som føles litt vel Disneysk og litt for åpenbart ond der de andre i boka er mer preget av gråtoner. Dette er dog et ganske lite problem og generelt sett er karakterene supre. Og jeg elsker stemningen, jeg elsker ulvene og at dette er den andre boka jeg har lest denne høsten som maler frem et eventyrlig Russland for meg og jeg elsker at Katherine Rundell har skrevet flere bøker siden jeg har veldig lyst til å lese mer av henne.

Katherine Rundell har noe lekende ved skrivestilen sin, det føles ungt på en måte og i tillegg skriver hun virkelig vakkert og nydelig med setninger man blir veldig glad i. Og hun skaper her en bok som er svært engasjerende og som på ingen måte er perfekt, men som føles temmelig vidunderlig uansett. Og greit nok så er det kanskje ymse småting her og der som en kunne kommentert, men det føles så tilgivelig for jeg koste meg sånn med denne boka. Helt uten magi og tryllestøv føles det som et eventyr og det er underfundig og finurlig og en ypperlig bok å lese i adventstida siden det er snøfylt og vinterlig mye av tida. Og i tillegg er det illustrasjoner signert Gelrev Ongbico (som jeg aldri har hørt om før, men han høres jo veldig russisk ut og det passer svært godt) og karakteren Ilya elsker å danse og Feo er awesome og det starter og slutter helt genialt. Så yay, dette er en bok for barn og ungdom som jeg likte kjempegodt.

Terningkast 5 og her er litt sitater fra boka:

Once upon a time, a hundred years ago, there was a dark and stormy girl.

*

The man had a face made of right angles: a jutting nose and wrinkles in angry places, deep enough to cast shadows in the dark.

*

Her wolves, Feo thought, were a bunch of the most beautiful criminals.

*

It is difficult to pull a face in a storm: the wind keeps trying to rearrange your eyebrows.

*

Feo?s face burnt hot. It can be inexplicably embarassing to be caught mid-generosity.

*

It?s inhuman to take your books away before you know the end.

<3

4 kommentarer
  1. Så heldig du var som vant en Kenwood-kjøkkenmaskin! Kenwood er et veldig bra merke, og hvis det ikke var for at jeg er blakk på ubestemt tid, skulle jeg gjerne kjøpt den av deg 🙂 Du får sikkert solgt den fort på finn.no. Skjønner godt at Nintendo Wii U er mer gøy enn kjøkkenmaskin 😉

  2. Ja, det var gøy å vinne og regner selv med at det vil gå fint å selge på Finn.no. Nå har jeg dog begynt å tenke at det kanskje er ting jeg strengt tatt har enda mer bruk for å kjøpe enn Wii U da så vi får se.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg