Om The Wiz live og sånt :)

Heisann! Det er lørdag, etterpå skal jeg se Mary Poppins igjen og livet er fint fordi jeg har tatt ferie nå (dvs. at jeg tar helt fri i neste uke og tar en pause fra å skrive søknader og slikt og bare koser meg fordi jeg fortjener det). Ellers var dette nettopp en smått absurd lørdag fordi det ringte på telefonen min og var ukjent nummer og da jeg tok den var det en dame som snakket gebrokkent engelsk og påsto at hun var fra Microsoft og så bablet hun i vei om at det var noe alvorlig galt med dataen min og virus og skjulte feil og alt mulig sånt og at dette var veldig farlig og at jeg måtte lytte til henne og så skulle hun hjelpe meg med å fikse ting. Og så sa hun stadig “you listen to me, you listen to me” veldig bestemt og jeg endte til slutt opp med å legge på fordi det hørtes omtrent like reelt og overbevisende ut som sånne mail fra nigerianske milliardærer og jeg regnet med at hun ville fortsette med noe sånt som “ta det med ro, du må bare overføre masse penger til denne kontoen” eller “bare bli medlem av dette og dette” (på engelsk da) eller noe slikt, det virket i alle fall veldig useriøst og merkelig og jeg skal ta sjansen på å fortsette å bruke dataen (som ikke er min en gang, jeg låner jo pc-en til moren min for tiden siden min egen klikka for en liten stund siden) og satse på at det bare var noe tull. Og i tillegg skal jeg denne helgen droppe å ta telefonen i det hele tatt om jeg ikke kjenner igjen nummeret for å unngå liknende opplevelser. Men altså, milde melkespann så rart det var, den rareste telefonsamtalen jeg har vært med på i lange tider tror jeg nok). Og jeg googlet nummeret for sikkerhets skyld og det er visst fra Venezuela og scam av verste sort så nå er det nummeret blokkert. 

Ellers har det ikke skjedd så mange andre rare ting i det siste, det har heller ikke skjedd så mye spennende. Men jeg koser meg, jeg er med på julekonkurranser og jeg har gjensyn med julete filmer og juleserier og alt det er supert. Og i morgen skal jeg lage nye pepperkaker og i helgen skal jeg pakke gaver så yay!

Men da tenkte jeg først å poste denne sangen: 

Her har vi Shanice Willams med sangen “Home” (som jeg posta i mitt forrige innlegg, men som jeg kan poste her også siden det er meget aktuelt) og det er så flott, jeg har dilla på å lytte til det.

Og så fikk jeg endeligvis sett hele den nye produksjonen av “The Wiz Live” på nettet denne uka: https://www.youtube.com/watch?v=qiUbuK8_zu0&index=1&list=LL0BFIzBZ9DRyg7W7JnJDXag og det var supert siden jeg også gjorde et forsøk på å lure NBCs nettsider til å tro at jeg var amerikansk for å se den der (den er der og nemlig, men der er den kun tilgjengelig for amerikanere) og det til dels funket, men også innebar amerikanernes syn på reklamepauser, dvs. mange av dem og veldig lange hver gang i tillegg. Det minnet meg faktisk om da jeg som åtteåring var i USA og jeg og mamma så “Sound of Music”-filmen sendt på amerikansk tv og det var så mye reklame at den varte i over fire timer eller noe sånt, det føltes i alle fall slik. 

Anyway, det var en liten digresjon, men det funket i alle fall dårlig å få sett den på NBC, men så fant jeg den på Youtube og jeg aner ikke hvor lenge den nødvendigvis er tilgjengelig på Youtube, men den er det nå væffal og det var kos. I alle fall har jeg sett hele greia og tenkte nå å poste en anmeldelse. Neste innlegg kommer mandag eller tirsdag tenker jeg. Vi bables og god fornøyelse:

The Wiz Live

 

For noen år siden kom jeg over filmversjonen av musikalen «The Wiz» med blant annet Diana Ross og Michael Jackson og mens jeg likte den var det likevel visse småting som gjorde at jeg ikke følte for å se den så mange ganger. Så har NBC hatt en sånn greie de siste årene med å lage en live-produksjon av en musikal som de sender på NBC og mens jeg fortsatt har til gode å se NBCs foregående produksjoner av samme sort (Peter Pan-musikal og Sound of Music) så var jeg fort temmelig sikker på at jeg hadde inderlig lyst til å se «The Wiz Live» etter å ha sett noen klipp på Youtube og sånt. Og etter litt om og men fikk jeg sett den og å, her har vi en musikal jeg veldig gjerne vil se igjen og igjen og da helst denne versjonen siden den er awesome.

Men først litt bakgrunnsinformasjon. «The Wiz» er basically en mer moderne versjon av «The Wizard of Oz» med mer kul, poppa og groovy musikk og der alle skuespillerne er farget. Utover det er det lagt til litt ekstra karakterer som er mer kjent fra bøkene enn filmen, men hjertet i historien er fortsatt det samme og storyen er den gode gamle historien fra «The Wizard of Oz» med Dorothy, løven, tinnmannen og fugleskremselet. Med andre ord er det i utgangspunktet noe herlig nostalgisk ved denne musikalen, en musikal som dessuten er inspirerende fordi det er kun fargede skuespillere, i tillegg til at det er kvinner i nesten alle ledende roller utenom løven, tinnmannen og fugleskremselet. Dette er kult og funker fett.

I alle fall, det som gjør at dette funker så bra er at det føles så sympatisk og som om alle de involverte virkelig koser seg underveis. Og mens historien kanskje ikke byr på de store overraskelsene så formidles den godt og jeg liker også hvordan scenografien på mange måter er temmelig enkel og hvordan det her viser at fokuset ligger mer på formidling av en flott historie og super sang, dans og teater enn på alt rundt, noe jeg har lest at ikke var tilfelle i like stor grad med NBCs tidligere live-musikaler.

Og ellers liker jeg karakterene og da særlig Dorothy, tinnmannen, løven og fugleskremselet som man blir ordentlig glad i. Hovedgrunnen til å prøve å få sett denne musikalen er likevel prestasjonene. Vi har Uzo Aduba (for mange mest kjent fra Orange is the new Black) som viser at hun har en storslagen og flott stemme, vi har Neyo og Elijah Kelly som henholdsvis Tinnmannen og Fugleskremselet og som er supre i sine roller, vi har Amber Riley (som jeg kjenner best fra Glee) som nok en gang viser seg som en fantastisk sanger og vi har Queen Latifah som synger bra, men mer enn det viser seg som en svært dyktig skuespiller. Og vi har i hovedrollen som Dorothy Shanice Williams som kun er atten år og sånn sett svært ung, men som briljerer både som danser, skuespiller og særlig som sanger, hun er fantastisk i rollen som Dorothy.

Med det sagt så er det ikke alle sangene som funker like godt og det føles av og til litt for mye som ulike scener satt sammen til en helhet i stedet for at det flyter ordentlig. Jeg syns likevel dette var en god musikal med godt skuespill, flott sang og dans og særdeles fengende musikk ikke minst (hvis du ser denne musikalen VIL du få «Ease on down the road» på hjernen, bare advarer). Dette er verdt å se så forhåpentligvis dukker det etter hvert opp på dvd (tviler på at det vil være tilgjengelig på Youtube særlig lenge).

Terningkast 5!

4 kommentarer
  1. Jeg tror du gjør lurt i å ta fri i jula. Jeg gjorde jo det i desember i fjor, fordi jeg trengte å få litt distanse. Og jeg er sikker på at 2016 gir deg jobb. Nyt ferien og pust 🙂

  2. Først må jeg både beklage og takke! Beklager at jeg ikke har vært så flittig med å kommentere her hos deg, men jeg har lest alle innleggene 🙂 Det har vært så mye å gjøre i det siste at jeg dessverre måtte prioritere bort kommentering her og der :/ Men tusen takk for at du har vært en trofast kommentator i bloggen min! Nå skal jeg lese nøye gjennom de siste innleggene dine og ta igjen det tapte ^_^ Hurra for ferie og litt bedre tid 😉
   Bra at du avsluttet telefonsamtalen med hun “Microsoft”-dama! Det er et svindelforsøk der de prøver å lure deg til å tro at det er noe galt med datamaskinen din, slik at du skal gå til en nettside de står bak for å laste ned noe, men isteden laster du ned virus, eller så blir du bedt om å oppgi kortinformasjon og kontoen din blir tømt. Noe sånn. Så bare fortsett å legge på hver gang de prøver seg!

  3. Det går helt fint og takk for alle kommentarene som har dukket opp nå, det var koselig. Og jeg kommer nok til å fortsette å være en fast kommentator på bloggen din for den er veldig trivelig 🙂
   Og ja, skal fortsette å legge på hver gang noen prøver seg og har dessuten blokkert nummeret så i alle fall ikke de skal ringe igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg