Om “En mann ved navn Ove”-filmen og sånt :)

Heisann! Siden sist har jeg vært med familie og kost meg med det, vært på kino og ellers brukt veldig mye tid til å bare sitte på nettet og kose meg. Og i ettermiddag skal jeg i familiesammenkomst i Son siden den ene fetteren min har bursdag og utover det er planen de neste dagene å kose meg, shoppe litt og ha det generelt sett fint 🙂 Ellers så er det ikke så mye spennende å melde, men jeg har det trivelig og jeg finner på fine ting og jeg har veldig tro på at 2016 kan bli et supert år så yay.

Nå fant jeg ellers en awesome ting, det finnes 360-graders musikkvideoer i forbindelse med den nye musikalen “School of Rock” og her er et godt eksempel:

 

Man får se sangen “You’re in the band” fremført, man kan bevege bildet og se hva som skjer forskjellige steder og man får teksten i taket og det er jo så stilig, i tillegg til at det er veldig fengende musikk og man får referanser til Andrew Lloyd Webbers andre musikaler på tavla =D Yay!

Men da tenkte jeg å avslutte dette innlegget med en trailer og deretter min anmeldelse av filmen “En mann ved navn Ove”. Neste innlegg kommer etter planen onsdag eller torsdag og vil nok handle litt om året 2015 og litt tanker om det og sånt. Vi bables med andre ord! Og med det kommer trailer og anmeldelse, god fornøyelse 🙂

 

En mann ved navn Ove ? filmanmeldelse

 

For noen år siden leste jeg «En mann ved navn Ove» av Fredrik Backman og likte den og Fredrik Backmans skrivestil veldig godt. Siden har jeg lest flere bøker av Backman som jeg har likt vel så godt og da jeg fant ut at «En mann ved navn Ove» skulle bli film var det en selvfølge at det var en film jeg måtte få sett. Og det fine er at jeg likte filmen veldig godt underveis. I ettertid kan jeg se ymse småting som trekker ned litt, men mens jeg så på hadde jeg en super filmopplevelse.

Som i boka handler det om Ove på 59 som er en tverr og sur gammel mann som kjører Saab og gjør stadige forsøk på å ta selvmord fordi han savner sin nylig avdøde kone Sonja så mye. Så flytter høygravide Parvaneh med familie inn i nabolaget, det dukker opp en katt som Ove må ta seg av og ymse ting og tang skjer som forandrer livet hans på ny.

Det jeg likte aller best med boka husker jeg var at scenene med Ove og kona minnet meg om de første ti minuttene av Pixars «Up» og dette aspektet finner man til dels i filmen også. Forholdet deres er så godt formidlet og flashback-scenene er her noe av det som funker aller best, selv om jeg syns måten de krysser over til flashback-scenene kanskje kunne vært løst noe bedre. Noe annet jeg elsker med denne filmen er skuespillet som er flott og særlig hos Rolf Lassgård som ER Ove mens vi ser på, vi tror på ham 100 %. Jeg liker også stemningen og hvordan dette er en på mange måter ganske trist film siden Ove har hatt eksepsjonelt mye uflaks, men samtidig med mer enn nok humor og fornøyelige øyeblikk til at det blir en trivelig filmopplevelse likevel.

Med det sagt så har dette som film visse svakheter. Den fremste er nok at dette så definitivt er en film for fans av boka og en film som jeg tror lett vil falle mer i gjennom om man ikke kjenner historien fra før, blant annet fordi det lett kan føles som noe man har sett før. Dette er ingen film som utfordrer eller tar store sjanser, men den gjør heller ingen store feil og derfor er dette en film som absolutt er sympatisk og lett å like, men heller ikke en sånn film man vil huske kjempegodt i ettertid. En kan ellers også innvende at boka er bedre, men igjen hører det vel snarere til unntaket enn regelen at det er omvendt.

Sannheten er likevel at jeg ble rørt av denne filmen og jeg likte den veldig godt og derfor syns jeg den så absolutt er verdt å se selv om den altså vil funke best for et publikum som allerede kjenner boka.

Terningkast 5!

3 kommentarer
  1. Takk for nok en god anmeldelse. Dette er nok en sånn film jeg ikke kommer til å prøve veldig hardt å få med meg, men hvis jeg av en eller annen grunn havner i en situasjon der jeg ender opp med å si den, så er det sikkert helt greit 🙂 Fint å høre at du har kost deg på kino, håper du hadde det ålreit i Son, og godt nyttår 🙂

  2. Godt nyttår og fint at anmeldelsen falt i smak, skjønner samtidig godt om du ikke vil prøve hardt å få med deg filmen for den var veldig fin, men det er på ingen måte en film man MÅ se. Men ja, jeg har kost meg i det siste, hurra for det =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg