Om 2015

Heisann og godt nyttår =D I denne romjula har jeg i grunnen bare kost meg og i kveld skal jeg feire Nyttårsaften med mamma, kalkun og et forsøk på å døgne som sikkert vil gå fint pga. proviant som lesestoff, filmer og nytt spill til Nintendo 3DS-en min, i tillegg til at man alltids kan finne på kreative ting som skriving, tegning og fargelegging om man vil. Dessuten har vi godteri, potetgull og brus så yay! Men nå tenkte jeg å skrive litt om 2015, året som snart er et avsluttet kapittel.

2015

 

I år har på mange måter vært et utfordrende år, men samtidig har jeg hatt det veldig fint. Det begynte med en vår som frustrerte meg fordi jeg søkte på jobber uten hell, deltok i konkurranser uten flaks, sendte inn ting til forlag, tidsskrifter og skrivekonkurranser hele tiden uten resultater og i det hele tatt følte at mye ikke gikk som jeg ønsket. Samtidig brukte jeg masse tid på å bekymre meg for å fylle 30 uten fast jobb og kjærlighet og forfatterdrøm oppfylt og alt mulig sånt og jeg ser i ettertid at det var idiotisk, men der og da opptok det tankene mine en del likevel. Samtidig var det også en vår som bød på teater (som å endeligvis få sett en musikal av Stephen Sondheim in real life i stedet for kun i filmversjoner og det var Sweeney Todd som var fantastisk), tur til Stavanger for bursdagsselskapet til onkel A og tur til London i mai med musikaler og shopping og masse hygge. Og så kom sommeren som var fin, men litt rar siden mormoren min døde rett før bursdagen min og hytteplaner på Stavern og det satte sitt preg på sommeren. Likevel ble det en fin sommer og jeg fikk lest mye, skrevet i vei på ymse prosjekter og hatt det trivelig i det hele tatt så hurra for det.

Hvis man sammenlikner så har jeg likt denne høsten ganske mye mer enn sommeren selv om den har bydd på ymse utfordringer den og. Greia var bare det at denne høsten har alle mine problemer virket så små i forhold til alt avisene har skrevet om som flyktningekrisa og terror og naturkaos og alt mulig, jeg føler at jeg hadde mer perspektiv denne høsten enn i våres og at det var så mye lettere å glede seg over det jeg hadde enn å fokusere på ymse frustrasjoner. Det hjalp også at jeg hadde mange kreative prosjekter denne høsten, men samtidig skrev jeg mer for min egen del enn for å sende inn til steder og stresset ikke så mye med sånt, jeg vant en del konkurranser denne høsten og jeg tenkte mer på hvor koselig jeg tross alt har det på datarommet på Fretex enn hvor dumt det er at å få jobb er mission impossible. 

Konklusjonen er dermed at i år har vært et år som har vært fint likevel, fint til tross for ymse frustrasjoner, fint til tross for at det var året vi mistet Snickers som jeg dog vil legge til at jeg savner skikkelig siden det var den fineste hunden i verden:

Snickers <3

Og nå tenkte jeg å oppsummere året videre i samme stil som jeg har gjort de siste årene.

 

2015

Hva gjorde du i 2015 som du ikke har gjort før?

Så The Book of Mormon og Matilda i London, ble kjent med kjæresten til onkel A (som er kjempehyggelig og ga meg verdens fineste notatbok til bursdagen min), oppdaget fargeleggingstrenden og fikk dilla selv og ellers sikkert ymse annet som jeg ikke kommer på nå.

Hvilke land har du besøkt i året som gikk?

England (London <3) og Danmark (København). Mål for 2016 er å få dratt til Gøteborg og ideelt sett København sånn rent tilfeldigvis når det er slutten av oktober fordi “Ringeren i Notre Dame”.musikalen basert på Disney-filmen skal settes opp på Fredericia Teater og den trenger jeg faktisk veldig å få sett uansett hvor lite jeg skjønner av dansk.

Hva ønsker du deg neste år som du har savnet?

Utover en fast jobb så er det egentlig ikke så mye. Etter at jeg fylte 30 har jeg fått en mye mer avslappet holdning til ting som å få mer venner og å oppleve kjærligheten og slikt for ting kommer når det kommer og det beste er å trives med seg selv og så vil ting ordne seg 🙂

Hvilke tv-serier var de beste du så?

Merlin definitivt! Jeg har i år hatt veldig dilla på Merlin og har en liten crush overfor Colin Morgan som gjør at mannlige figurer jeg finner på tilfeldigvis ender opp med å likne en del på ham 😉 I tillegg har jeg endeligvis sett basically alt av Once upon a time og i neste år vurderer jeg sterkt å teste ut Supernatural tv-messig sett, det er jo noe.

Hvilken bok er den beste du har lest i år?

Medregnet boka jeg leser på nå (som jeg kommer til å lese ut i løpet av dagen) har jeg lest 101 bøker i år, noe som er bittelitt mindre enn i fjor og i forfjor, men likevel et mer enn greit nok resultat. Av de bøkene kan jeg umulig velge én bok som er den beste, men av bøkene jeg ga best terningkast i år er disse fem årets høydepunkter:

– Reasons to stay alive av Matt Haig (en bok om depresjon som er veldig viktig, men også utrolig nydelig, klok og betydningsfull uansett om man selv har opplevd eller kjenner noen som har opplevd depresjoner eller ikke, dette er en sånn bok som tross alt handler om at det alltid er håp og at det alltid finnes grunner til å leve)

– Uprooted av Naomi Novik (Fortryllende og eventyraktig bok som overrasker med å ta en annen retning enn man først forventer, noe som dog bare gjør det enda mer engasjerende og spennende, dessuten utrolig velskrevet og jeg tror jeg nok også må få lest Temeraire-bøkene til Naomi Novik etter hvert)

-Through the woods av Emily Carroll (en creeptastisk, dvs. creepy og fantastisk, grafisk roman som var helt nydelig og med en enormt brilliant tegnestil i tillegg)

– Pinocchio, Vampire Slayer av Dusty Higgins og Van Jensen (Underholdende, awesome og genial grafisk roman som jeg koste meg veldig med)

– Du er menneske nå av Eirin Gundersen (en sår og vakker diktsamling som var klok, melankolsk og ettertenksom)

Hva slags musikk har du hørt mest på?

Hamilton-musikalen definitivt! Jeg har også lyttet til andre musikaler som Fun Home og School of Rock som begge var nye musikaloppdagelser og utenom musikaler har det ikke overraskende gått en del i Sara Bareilles 🙂

Hvilken musikal var best? 

Av musikalene jeg så på teater er det tre som skilte seg særdeles positivt ut. Sweeney Todd på Det Norske Teatret var den første jeg må trekke frem, en musikal som var viktig ikke bare fordi jeg endelig fikk sett en Sondheim-musikal på ekte og ikke bare i filmet utgave, men også fordi jeg elsket denne oppsetningen pga. brilliante skuespillere, super scenografi og fenomenal stemning generelt sett. Ellers så jeg Book of Mormon i London og den var bortimot perfeksjon og ååå, Mary Poppins på Folketeateret var fantastisk og sistnevnte er den eneste musikalen i år som jeg endte opp med å se to ganger 🙂

Av musikaler jeg ikke har sett, men oppdaget i år er det definitivt Hamilton som jeg har obsesset over mye denne høsten og som jeg liker såpass at jeg lastet ned Chernows over 800 sider lange biografi om Alexander Hamilton på Kindle-en min for noen dager siden bare fordi den var inspirasjonen bak musikalen og følgelig må leses etter hvert på samme måte som jeg leste “De Elendige” som trettenåring etter å ha oppdager Les Miserables 🙂 Og i april skal det komme en bok om Hamilton-musikalen som jeg sikkert vil være nødt til å eie om jeg kjenner meg selv rett så ååå, fine musikalen! Gleder meg til å finne ut hvilke nye musikaler jeg vil obsesse over i 2016 😉

Hva ønsket du deg og fikk?

Penger til jul og bursdag. To herlige uker i paradiset (dvs. Stavern). Og ellers vil jeg jo av ymse grunner få tak i både ny data og Nintendo Wii U på nyåret og det er jo absolutt ønskelig.

Hva gjorde du på bursdagen din?

Hadde liten familiesammenkomst med kake og brus hjemme hos mamma, spiste taco, prøvde å tenke at overskyet vær måtte bety at man hadde vært helt midt på treet på skalaen snillhetsmessig sett siden det er helt midt på treet-vær. 

Hva har holdt deg i mental balanse?

Moren min. Å gå turer til Liastua i ny og ne. Hvordan denne høsten minnet meg på at det er så mye som skjer i verden som gjør mine egne problemer mindre til sammenlikning og det gjorde meg mer takknemlig for alt jeg tross alt har.

Hvilke var de beste filmene du så?

INSIDE OUT!!! (som jeg nå har på dvd og som er min nye favoritt blant Pixars filmer) =D Ellers likte jeg Minion, The Martian og Song of the Sea veldig godt.

Ønsker og planer for det nye året

 

Å få fast jobb og å bli forfatter som vanlig de største ønskene mine, utover det har jeg ikke så mye planlagt og satser bare på å lese mye, skrive mye, fargelegge mye og se masse teater og musikaler 🙂 Jeg håper ellers at ingen jeg kjenner dør i 2016, bank i bordet!

*

Velger nå å avslutte dette innlegget med å ønske alle som en godt nyttår =D Neste blogginnlegg kommer nok enten lørdag eller søndag og nå tenkte jeg å avslutte med å poste en sang fra Hamilton-musikalen fordi det passer så godt:

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg