Oppsummeringsinnlegg for januar :)

Heisann! Livet er fint fordi februar lover veldig godt kulturmessig sett nå. Jeg har nemlig hatt et gavekort på Stovner Senter siden jul og fundert veldig på hva det skal brukes til siden Stovner Senter er under oppussing for tiden og har et temmelig begredelig utvalg med butikker (de har til og med lagt ned Game Stop som var yndlingsbutikken min på hele senteret og det syns jeg er ganske synd) og så fikk jeg en i mine øyne genial ide i går om at dette gavekortet kunne brukes til å skaffe meg gavekort på Billettservice siden slikt selges på f.eks. Narvesen. Og så brukte jeg det gavekortet når jeg kom hjem og enden på visa er at jeg nå har en billett til å se “Nattens Umusikalske Dronning” (som høres helt brilliant ut) lørdag 20. februar og en billett til konsert med Siri Nilsen og Lillebjørn Nilsen sammen på Rockefeller mandag 22. februar (noe som blir en av de første konsertene jeg ser som ikke har med musikaler å gjøre så yay, jeg utvider horisonten og slikt). Når jeg i tillegg skal se “Märtha: the Musical” førstkommende lørdag, det er spillkveld lørdag 13. februar og jeg har tenkt meg på kino 27. februar fordi “Zootopia” MÅ sees så har jeg med andre ord planer hver helg denne måneden og det er herlig <3

Ellers har jeg tatt en irriterende fornuftig beslutning om å ikke skaffe meg Wii U med det første selv om jeg har veeeldig lyst på det siden det med spillene jeg vil ha vil koste meg bortimot 4000 kr og jeg ikke klarer å forsvare ideen om å bruke så masse penger uansett. Dessuten har jeg for øyeblikket nok penger på konto til at jeg føler at jeg alltids vil ha råd til det hvis noe uforutsett dukker opp (eller i begynnelsen av mars for eksempel når Lørenskog Kulturhus skal sette opp musikalen “Rent” (som jeg også antakelig rett og slett er plent nødt til å se)) og det føles betryggende og fint. Imidlertid har jeg tenkt å fortsette å delta på en hver konkurranse jeg kommer over der man kan vinne penger eller dyre ting som kan selges på Finn.no for målet mitt er fremdeles å eie Wii U på et eller annet tidspunkt, jeg skal bare vente til det vil koste meg litt mindre. Jeg har ellers vært litt småforkjøla de siste dagene (jeg er hemmelig overbevist om at det hele skyldes at jeg var sånn “pøh, jeg trenger da ikke skjerf” den dagen i forrige uke da moren min påpekte at hun syntes jeg burde bruke det for å unngå forkjølelse), men det er i ferd med å gå over, jeg syns det er litt synd at jeg antakelig ikke kommer til å følge med på SYTYCD i år (det blir ikke vanlig SYTYCD i år, i stedet blir det SYTYCD Jr. med deltakere fra 9-13 år og det høres veldig teit ut) og jeg liker at den grafiske romanen jeg leste i går var såpass genial at den antakelig vil anmeldes på fredag. Yay!

Forøvrig sendte de Grease Live i USA på søndag og først nå har det slått meg at jeg skulle fått broren min som kom til USA på lørdag (og skal være på drømmetur der i to uker, ja, jeg er bittelitt misunnelig) til å ta med et eller annet til å ta det opp. Heldigvis regner jeg med at det dukker opp på Youtube etter hvert (for det gjorde det veldig raskt med The Wiz Live og alternativt tror jeg at jeg kan klare å lure Fox sine nettsider til å tro at jeg er amerikansk slik at jeg kan se det der (selv om det da blir med amerikansk reklame og de i USA har reklamer HELE tiden, noe jeg fant ut da jeg var i USA som åtteåring og det tok meg og mamma nærmere fire og en halv time å se Sound of Music som de sendte på tv). Anyway, betyr Grease Live ymse kule opptredner, deriblant denne:

 

Jeg skal innrømme at Vanessa Hudgens stemme var noe av det jeg likte minst med High School Musical-filmene for hun kan jo synge, men det var noe med tonen i stemmen hennes som ikke appellerte til meg. Hun har dog tydeligvis utviklet seg en hel del som vokalist siden den gang for her kan vi se henne som Rizzo i Grease og å, denne versjonen av “There are worse things I can do” syns jeg er helt super. Jeg liker videre innlevelsen og skuespillet og det som gjør alt enda mer imponerende er at Vanessa Hudgens far etter hva jeg har lest døde av kreft (enda en grunn til at den sykdommen er superkjip) tidligere samme helg og likevel sang og spilte hun i live-musikal på søndag kveld og var etter sigende en av dem anmeldere og slikt ble mest overbevist av. Det er en attitude som gjør at jeg beundrer skuespillere så mye, det er en sånn “show must go on”-mentalitet som inspirerer skikkelig 🙂

Nok om det. Nå tenkte jeg å ta for meg januar bok- og filmmessig sett så da setter jeg i gang før dette innlegget blir aldeles for langt:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for januar

BØKER

– Nimona av Noelle Stevenson

Spennende, stilig og genial grafisk roman som var herlig illustrert. Terningkast 5!

– Sounds like me av Sara Bareilles

En veldig fin bok signert min favorittmusiker. Interessant lesning og en bok der jeg følte meg veldig hjemme. Terningkast 5!

– His majestys dragon av Naomi Novik

Engasjerende og velskrevet begynnelse på en bokserie om drager og historie og slikt. Terningkast 5!

– The rest of us just lives here av Patrick Ness

Noe Buffyaktig bok som var veldig fint skrevet, men som jeg skal innrømme at jeg likte mest på grunn av konseptet siden jeg ikke ble fullstendig overbevist av utførelsen. Likevel en bok som hadde nok fint ved seg til at jeg aller mest likte den. Terningkast 5!

– Fuck verden av Monika Steinholm 

Svært god ungdomsbok med sprudlende språk og kul hovedperson. Terningkast 5!

– Wolf by Wolf av Ryan Graudin

Den mest awesome boka jeg har lest så langt i 2016. Fantastisk skrevet, dypt engasjerende og brilliant på samme tid. Terningkast 6!

– Stand Off av Andrew Smith

Underholdende, sympatisk og fin ungdomsbok som dog føltes noe unødvendig. Terningkast 4!

– Let it snow av Maureen Johnson, John Green og Lauren Myracle

Søt, romantisk og finurlig for ungdom. Dessuten temmelig julete. Terningkast 5!

– Rooftoppers av Katherine Rundell

Bedre begynnelse enn slutt, men hele tiden en svært sjarmerende bok som var herlig skrevet, innmari skjønn og tidvis ganske karolinsk. Terningkast 5!

FILMER

– Cinderella (2015)

Fin, men forutsigbar versjon av eventyret med flott foto, scenografi og kostymer. Terningkast 4!

– Shaun, the Sheep Movie

Sjarmerende, underholdende og herlig animasjonsfilm. Terningkast 5!

– The Good Dinosaur

Noe klassisk, men ååå så flott animert og tross alt en ganske fin film. Terningkast 4!

*

Da tenkte jeg å finne på andre ting og så kommer altså neste innlegg mest sannsynlig på fredag 🙂

2 kommentarer
  1. Mistenker sterkt at jeg vil like de fine kulturplanene veldig godt. Gleder meg særlig til Nattens Umusikalske Dronning siden Florence Jenkins allerede i utgangspunktet fascinerer meg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg