Om ting som “The little prince”-animasjonsfilmen og slikt

Heisann! Livet er fint. Ideelt sett hadde riktignok den nye “The Color Purple”-musikalcden med Cynthia Erivo, Danielle Brooks og Jennifer Hudson vært å finne på Spotify (noe den ikke er enda) siden jeg har veldig lyst til å lytte til den og den skulle komme ut digitalt i dag, men kanskje den dukker opp etter hvert. Satser på det. Ellers er livet fint fordi OMG, “Nattens umusikalske dronning” på Chat Noir i morgen (gleder meg så masse til å se den) og flere supre kulturelle planer i neste uke og utover det koser jeg meg med nettspill, kreative sysler og å lese i vei på “A darker shade of magic” som nå begynner å bli ordentlig spennende. 

Forøvrig har jeg oppdaget at Eva Noblezada synger helt fantastisk:

Dette er sangen “I’m a star” av Scott Alan (som har skrevet en hel haug med innmari fine musikalaktige sanger) og jeg syns det er utrolig flott fremført.

Men da tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av en film jeg har sett nå og så kommer nok neste innlegg på mandag da jeg endeligvis kan bable i vei om “Nattens umusikalske dronning”. Vi bables og god fornøyelse!

The little prince-filmen 2015

 

Jeg har aldri lyttet særlig mye til lydbøker, men det finnes noen unntak og et av dem er da jeg som liten hadde «Den lille prinsen» på kassett og lytta til det en hel masse. Og en del av meg vil alltid elske den historien uansett hvor gammel jeg blir siden den har noe fortryllende og uskyldig ved seg og i tillegg er den typen historie jeg selv ønsker å skrive. Noe som er tidløst og klokt og nostalgisk på samme tid. Og så hørte jeg om den nye filmversjonen av «Den lille prinsen» som skulle være blanding av stop motion og dataanimasjon og ble straks interessert og nå har jeg sett denne filmen og den er veldig skjønn. Litt rar og rotete formidlet, men skjønn likevel.

Når jeg skal skrive litt om storyen i denne filmen er det relevant å nevne at en essensiell ting med denne filmen er at det egentlig ikke handler så mye om den lille prinsen som tittelen vil få en til å tro. I stedet handler det mest om en ikke navngitt liten jente som hele tiden oppfordres av moren sin til å oppføre seg så voksent som mulig og så møter en gammel mann (som var piloten i «Den lille prinsen») som lærer henne om den lille prinsen og i samme slengen lærer henne verdien av å være et barn i stedet for en voksen i miniatyr. Slik blir boka filmen er basert på heller en ramme rundt historien enn selve historien i seg selv og dette føler jeg at er både en styrke og en svakhet på samme tid. Det er en styrke fordi det viser verdien av historier som «Den lille prinsen» og i tillegg føles som en forlengelse av historien som fantes allerede og dette med stort hell. Dog er det samtidig en svakhet fordi det gjør at filmens tittel på sett og vis lyver litt og delene der eventyret om «Den lille prinsen» fortelles er de som formidles i stop motion og definitivt er de delene i filmen med mest egenart, noe som gjør at jeg egentlig ønsket meg litt at dette hadde vært en kortfilm i stedet som kun fortalte historien om «Den lille prinsen». Da hadde dette nemlig vært en usedvanlig elskbar kortfilm der det nå er en mer ordinær, men dog ganske fin lengre animasjonsfilm.

Ellers liker jeg animasjonen som er veldig fin både når det dataanimasjon og i delene som er stop motion. Jeg liker videre musikken som bærer en del preg av at dette opprinnelig er en fransk animasjonsfilm (jeg har dog kun sett den engelske versjonen) og har noe underfundig og herlig sært ved seg. Og mens man kan kritisere denne filmen for å være litt rotete formidlet (særlig under de siste førti minuttene da historien har noen vrier som jeg virkelig ikke forstår meg helt på), så har den samtidig flere øyeblikk som i mine øyne var veldig fine.

Så konklusjonen er vel at dette er en litt rotete og rar, men likevel fin film som jeg tross alt syns er verdt å sjekke ut. Denne filmen er absolutt ikke like fin, fortryllende og spesiell som boka (eller kassetten jeg hadde da jeg var liten), men det er likevel et mer enn godkjent forsøk på å formidle en nydelig historie til et nytt publikum og det i en herlig animert film som er lett å like.

Terningkast 5!

5 kommentarer

Siste innlegg