Oppsummeringsinnlegg for februar :)

Fine tingen: det er mars og den første vårmåneden. Og jeg er skikkelig klar for vår selv om værgudene i Oslo har vært mer vinterlig orientert i mars enn de var i mye av februar egentlig, jeg vil at slalåmbakken ved Liastua ikke skal kunne brukes som slalåmbakke fordi snøen er i ferd med å smelte slik at jeg kan gå favorittruten hjem fra Liastua i stedet for de andre rutene, jeg vil plukke hestehov, jeg vil finne hvitveis i grøftekanten og finne løvetenner og dra på tegneutflukt til Botannisk Hage og dra på loppemarked og kunne kjøpe sjokoladeis som jeg kan spise på en benk uten å måtte børste vekk snø. Men det er i det minste en vårmåned da, det tar kanskje ikke såå mange evigheter før vårlige solskinnsdager er å finne. Ellers fikk jeg sett en del ting fra Oscar-utdelingen og jeg syns ikke det var så interessant i år. Det var slett ikke dårlig altså, men det var i mine øyne ganske få musikalske opptredner der det tidligere har vært mer tilfredsstillende for musikalelskeren i meg og mens Chris Rock gjorde en veldig god innsats så liker jeg det aller best når det er mer musikalske programledere der det er musikalsk åpningsnummer og slikt. På den positive siden var det svært verdige vinnere og jeg elsker særlig at Inside Out vant beste animasjonsfilm siden den filmen er himla herlig, dessuten elsker jeg takketalen som man kan se her (beklager lesere om klippet er fjernet når dere leser dette innlegget, det er ikke alltid ting forblir tilgjengelig på Youtube):

Jeg elsker budskapet om at man skal skape ting <3 Forøvrig hadde Haribo en sånn greie på Facebook der de søkte etter 100 personer til å være med og teste tre poser med noe nytt surt godteri for dem og jeg fant i går ut at jeg er en av de 100, noe som er det nærmeste jeg har kommet å vinne en konkurranse så langt i år. Det blir moro å teste godteri 🙂

Dette er ellers en super versjon av “Take me or leave me” som er svært aktuell fordi det i skrivende stund er under 52 timer til jeg skal se “Rent” på Lørenskog Kulturhus:

Ååå, jeg kommer alltid til å elske den sangen <3

Anmeldelse av “Rent” vil ellers dukke opp lørdag formiddag regner jeg med (før lørdags storslagne “låne massevis av bøker på biblioteket”-plan) og nå tenkte jeg å oppsummere bok- og filmmåneden februar som inneholdt masse finfint. Da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for februar

BØKER

– Beautiful Darkness av Fabien Vehlmann og Kerascöet

En av de mest forstyrrende grafiske romanene jeg har lest ever og jeg elsket det. Denne boka er nydelig, morbid, herlig og dypt bekymrende på samme tid. Yay! Terningkast 5!

– Du finnes av Hilde Domin

Ikke en diktsamling jeg virkelig falt for, men den var jo fin og tidvis absolutt inspirerende så det er jo bra. Terningkast 4!

– Promgoers interstellar excursion av Chris McCoy

Underholdende, original og svært tilfredsstillende ungdomsbok med supre sci fi-elementer. Terningkast 5!

– Smil av Raina Telgemeier 

Trivelig, flott tegnet og sympatisk grafisk roman. Terningkast 5!

– Redd barna av Tiril Broch Aakre

Ettertenksom, velskrevet og sår liten roman. Terningkast 5!

– Finding Audrey av Sophie Kinsella 

Siterbar, underholdende og søt ungdomsbok. Terningkast 5!

– A darker shade of magic av V.E. Schwab

Engasjerende, flott fortalt og veldig kul Fantasy. Terningkast 5!

– Goth Girl and the wuthering fright av Chris Riddell

Sjarmerende, herlig illustrert og temmelig ålreit bok. Terningkast 4!

– Lost and found av Brooke Davis

Fin og finurlig, men ikke like bittersøt på en herlig måte som jeg håpet på da denne boka tidligere i februar ble et meget spontant innkjøp. Terningkast 4!

FILMER

– The theory of everything

Velspilt, skjønn og inspirerende film. Terningkast 5!

– The Little Prince

Noe rotete fortalt film som egentlig ikke har så mye med boka å gjøre som tittelen får det til å høres ut som. Likevel en veldig fin animasjonsfilm som er nydelig animert med flere fortryllende øyeblikk. Terningkast 5!

– Gone Girl

Smart og spennende film som overrasket positivt og gjorde meg fryktelig nysgjerrig på boka den er basert på. Terningkast 5!

– Zootopia

Fargerik animasjonsfilm som godt mulig er en av Disneys smarteste og mest sofistikerte animasjonsfilmer og som ellers var såpass genial og underholdende at jeg vil at alle skal se den pronto.

*

Og der har jeg oppsummert februar. Neste innlegg kommer på lørdag formiddag hvis alt går etter planen, nå skal jeg drikke te og livet er en fin dings selv om jeg ikke har en knapp som kan gjøre at alle som liker Donald Trump med et pling kommer til fornuft igjen 😉

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg