The Peanuts Movie og musikalrelaterte finheter :)

Heisann! Det er torsdag, det føles på tide å blogge igjen (og krysse fingrene for kommentarer siden det på ingen måte er noe jeg kan ta som en selvfølge) og jeg har det for så vidt fint selv om det ikke skjer så mye spennende. I mitt forrige innlegg skrev jeg om hvorfor forrige søndag var fantastisk og i dag skal jeg anmelde en film. Før vi kommer så langt så kan jeg dog bable om ymse andre småting. Som at jeg trenger noen til å hjelpe meg på Majora’s Mask 3DS siden jeg er nødt til å vinne et race for å kunne komme videre og ikke får det til selv, som at jeg har sendt tekster og følgebrev til Gyldendal Forfatterskole og håperhåperhåper at det faller i smak selv om jeg alt nå ser ting jeg kunne gjort annerledes hva angår oppsett og slikt, som at jeg gleder meg til spillkveld på Humanismens Hus på lørdag og som at jeg liker at det er så vårlig og fint for tiden 🙂

Dette er forresten fantastisk:

Det er sangen “Schuyler Sisters” fra musikalen Hamilton fremført av tre innmari talentfulle unge skuespillere. Særlig han som spiller Angelica er fantastisk og har enormt potensiale som musikalartist fremover, men de er superflinke alle tre =D

Ellers fant jeg dette klippet med Jeremy Jordan som synger “Don’t rain on my parade” og det er også brilliant:

Nok om det. Jeg har sett en film og nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på en anmeldelse av denne filmfinheten. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi og god fornøyelse!

The Peanuts Movie

Snoopy, Knøttene, Peanuts. Kjært barn har mange navn og Charles Schulz tegneserie er i så måte veldig kjær siden jeg har lest den betegnet som alle disse tingene om hverandre. Personlig betegner jeg den dog mest som Snoopy fordi det er Snoopy jeg først og fremst forbinder denne tegneserien med. Uansett så er dette en tegneserie jeg alltid har tenkt på som veldig koselig. På samme måte som med «Tommy og Tigern» er dette en tegneserie som har noe utpreget sympatisk ved seg og jeg syns dessuten Snoopys forsøk på å skrive litteratur er ypperlig underholdning. Med andre ord var jeg nysgjerrig da jeg leste om langfilmen som kom i fjor om Snoopy og Charlie Brown og alle de andre karakterene i dette finstemte universet og ååå, dette er en veldig skjønn film. Den var ikke like engasjerende hele veien og jeg merket at jeg var litt trøtt mens jeg så på, men ellers så jo da. Dette er stemningsfullt og skjønt.

Historien er ganske enkel. Det handler om Charlie Brown som alltid har uflaks og kløner til tingene han prøver på og så blir han forelsket i den nyinnflyttede rødhårede jenta og prøver å fange hennes oppmerksomhet. I tillegg følger vi Snoopy som har sine egne eventyr og så skjer det ting og slikt.

Og dette er et godt eksempel på en slik film der plottet på ingen måte er det viktigste. I stedet føles ting litt mer fragmentert fortalt på en måte som her funker veldig godt og viser at det hele er inspirert av en tegneserie. Det som er det veldig fine med denne filmen er stemningen og hvordan animasjonen har så mye personlighet. Denne filmen har en veldig egen animasjonsstil som er veldig lett å like og særlig om man altså liker tegneserien i utgangspunktet.

Ellers liker jeg karakterene, særlig Snoopy som alltid er awesome, jeg liker musikken og jeg har egentlig ikke så mye å si utover at denne animasjonsfilmen er fryktelig koselig og sjarmerende.

Svakheten er at det nok blir litt for trygt i lengden og jeg tror også dette er et eksempel på en animasjonsfilm som nok passer bedre for nostalgiske voksne fremfor barn. Som nevnt holdt den heller ikke like godt på interessen hele veien.

Med det sagt så likte jeg fortsatt denne animasjonsfilmen veldig godt og vil absolutt anbefale den hvis man har lyst på litt hyggelig underholdning en lørdagskveld. Terningkast 4!

4 kommentarer
  1. Har ikke fått kommentert bloggen din så mye i det siste rett og slett fordi jeg har vært ganske opptatt, men jeg leser mer enn jeg kommenterer, altså, og det trur jeg mange andre også gjør 🙂 Jeg har ikke sendt min søknad til Gyldendals skriveskole ennå, men jeg kommer til å gjøre det i løpet av kvelden. Jeg krysser fingrene for oss begge to, og jeg kommer ikke til å hate deg hvis du kommer inn og ikke jeg, for jeg har allerede tilbragt tre flotte år med skriveskoler, og jeg veit uansett at du fortjener det og er veldig dyktig 😉
   Jeg har ikke noe særlig forhold til Snoopy sjøl, så jeg kommer nok ikke til å se denne filmen, men jeg likte at de tilsynelatende har tatt vare på særegenhetene ved tegnestilen i serien også i filmen. Pluss at jeg liker veldig godt at når de lager nye filmer ut fra litt gamle originalverker, at de respekterer estetikken og stemninga fra originalen, og sånn sett heller lager dem som noe nostalgisk og fint for de som allerede har et forhold til det, kanskje fra da de var små, heller enn at de vil lage det helt annerledes, mer actionfylt og moderne for å tekkes dagens barn, om du skjønner hva jeg mener.

  2. Jeg vet at det er flere som leser bloggen min altså så det går jo greit, er bare litt flink til å henge meg opp i ting som kommentarer. Og lykke til, håper selv at vi begge kommer inn, det hadde vært kult. Fint ellers at du ikke vil hate meg om jeg kommer inn og ikke du selv om jeg anser det som mer sannsynlig at du kommer inn enn at jeg gjør det. Hvis du ikke har noe forhold til Snoopy så er nok ikke dette en film du virkelig trenger å se, men den er fin og jeg er ganske enig i at det egentlig er veldig trivelig at det lages filmer som er mer nostalgisk og fint for folk som allerede har et forhold til f.eks. Snoopy enn å gjøre det mer moderne. Takk for kommentaren!

  3. Jeg leser også masse mer enn jeg kommenterer. Har slitt med tiden i det siste og derfor har jeg også vært dårligere på å kommentere. Men jeg lover meg selv å bli bedre. Min egen blogg har jo også hatt litt nedetid. 🙂
   Og jeg heier virkelig på dere med skrivesøknader. Tøffe er dere. 🙂
   Ha en strålende lørdag.

  4. Det er jo perioder der jeg kommenterer mindre på andre blogger også så det går helt fint. Og takk, håper virkelig at Gyldendal Forfatterskole liker det jeg sendte dem 🙂 Ha en strålende lørdag selv!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg