Om omvendte froskeprinser og finheter :)

Heisann! Det er onsdag og denne uka kommer til å bli fantastisk, noe som er det jeg velger å fokusere på i stedet for “ååå, jeg vinner ikke nettkonkurranser og kommer ikke videre på Zelda-spillet mitt og uff, å få jobb er fortsatt mission impossible”. For det finnes masse man kan kommentere på, men det er i hovedsak småting og generelt sett har jeg det veldig fint for tiden. Jeg leser fine bøker, skriver i alle fall noe hver dag selv om det kanskje ikke nødvendigvis blir så mye og jeg koser meg med kafébesøk og Buffy-episoder og å glede meg til ESC 2016 mens jeg lytter til ESC-spillelisten min 🙂

Og som nevnt blir denne uka fantastisk fordi jeg hadde skikkelig flaks på mandag. Jeg dro inn til sentrum for å hente en billett i billettluka på Det Norske Teater (skal se Kvitebjørn Kong Valemon på lørdag) og så hadde jeg funnet ut at jeg av ymse grunner ikke ville få dratt til faren min denne uka og besluttet å foreta et spontaninnkjøp av teaterbilletter til Den Glade Enke på Oslo Nye Teater førstkommende torsdag. Så gikk jeg for å kjøpe billett (som skulle koste meg over 600 kr) og der spurte de om jeg hadde noen rabatter, noe jeg fortalte dem at jeg ikke hadde så vidt meg bekjent. Og så var de sånn, ja vi ser at du drar mye på teater her, vi kan gi deg en rabatt bare for å være greie. Og vips hadde jeg teaterbilletter til torsdag for under halvparten av den summen det egentlig skulle koste bare fordi jeg er mye på teater, det er jo helt utrolig!! Anyway så skal jeg altså på teater både på torsdag OG på lørdag og i tillegg unnet jeg meg en billett til å se den nye Jungelboken-filmen i 3D på kino lørdag kveld så yay, denne uka blir skikkelig kulturell og fenomenal. Og moralen er at det lønner seg å være stamkunde på Oslos teatre og at jeg egentlig ikke kan klage over at jeg ikke vinner nettkonkurranser når jeg har så himla mye flaks på andre områder 😉

Ellers har jeg fargelagt igjen:

Mobilbilder har ikke nødvendigvis den beste kvaliteten, men jeg syns det ble litt fint likevel og stemningsfullt siden det er så mye blåtoner og slikt. 

Nå tenkte jeg å dele en begynnelse på noe som kanskje skal bli til en novelle etter hvert som jeg finner ut hvordan den skal fortsette (muligens en novelledings til Gatelyktprosjektet mitt, men der har jeg ikke bestemt meg helt) og så kommer neste innlegg nesten garantert på fredag da jeg altså kan anmelde Den Glade Enke i vilden sky. Vi bables og god fornøyelse!

Den omvendte froskeprinsen (en begynnelse)

Hun hadde betraktet ham i smug i ukesvis, alltid like diskret, alltid like fascinert og alltid like overbevist om at det bare var snakk om tid. Han hadde brunt hår og brune øyne og rent utover å være ganske sjarmerende med glimt i øyet så var han på mange måter en helt alminnelig mann og likevel. I Linas øyne var han det ikke. Hun så ham og så en prins og hadde av en eller annen grunn trukket den konklusjon at han var en prins som egentlig var en frosk; en teori hun følte at hun fikk bekreftet av at han aldri pratet. I alle fall hadde hun i grunnen aldri hørt ham snakke, det nærmeste man kom var noen kremtelyder som liknet mistenkelig mye på «ribbit»-lyden frosker lagde. Han virket videre som om bena hans var litt for lange for deres eget beste og blikket hans hadde til tider noe konsentrert ved seg, som om noe i ham savnet å strekke ut en tunge akkurat der det var mest perfekt, for så å spise en flue. Lina var med andre ord temmelig overbevist om at naboen hennes var en omvendt froskeprins som ved et kyss ville forvandles tilbake til en frosk pronto finale og hun hadde tenkt å ta seg av denne jobben og deretter ha ham som kjæledyr kanskje. Det eneste som gjensto da var en passende anledning til å kysse ham.

*

Lina betraktet ham igjen denne sommerdagen. Det var som om været aldri helt hadde landet den sommeren for den ene dagen regnet det, den neste dagen var det sol og skyfri himmel og plutselig kunne vinden føles kald og lunefull som om det allerede nærmet seg vinter, men så gikk det øyeblikket igjen over såpass fort at man lurte på om det hadde vært innbilning. Denne dagen var i så måte intet unntak, men i det minste var den på en måte vakker og det i seg selv inspirerte henne. I alle fall smilte hun for seg selv og fortsatte å lese gjennom VG på kaféen med en nøysomhet som kunne fått det til å virke som om hun var verdens treigeste leser noensinne om man ikke visste at det hele selvsagt kun var et spill for galleriet. For hun leste aldeles ikke, hun fikk med seg noen setninger der og da, men det hun egentlig gjorde var ikke å lese, men å betrakte ham. Og det var som om alle spørsmålene nådde frem til perrongen samtidig mens hun observerte ham, alt fra hva han het til hvem han var rent utover å være en mann som bodde i nabolaget og videre hen til når anledningen til å kysse ham ville dukke opp. For all del kunne det selvfølgelig hende at han trivdes med å være et menneske, men Lina hadde en temmelig klar fornemmelse av at han egentlig lengtet. Et sted i hjertet hans ønsket han nok dypest sett at alt skulle bli som før da han var en frosk og kunne sitte på et vannliljeblad mens han bare slappet av og kun unntaksvis måtte gjemme seg fordi han så en fugl (eller eventuelt en eksepsjonelt stereotypisk franskmann med alpelue, baguett og malesaker) som ville ha ham til middag. Lina visste det nok og hun hadde så lyst til å fortelle ham at hun så gjerne hjalp ham, gladelig. Hun ville si ham at det var dette hun var skapt for i og med at det føltes litt slik, litt som om alt i livet hennes så langt bare hadde vært en prolog og at boka hun kalte livet enda ikke hadde begynt for fullt. Hun sa ingenting. Drakk varm sjokolade og tenkte på frosker og aller mest froskeprinsen og når hun ville få anledning til å kysse ham og dermed skape en magisk metamorfose.

*

5 kommentarer
  1. Så utrolig kult at du fikk rabatt på teateret 😀 Flott fargelagt også, jeg likte fargene du brukte på bølgene 🙂
   Gøy å lese tekst fra deg igjen, blir stadig imponert over alle de kreative ideene dine!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg