Kvitebjørn Kong Valemon :)

Heisann! Denne helgen har jeg vært på teater (som jeg kommer tilbake til senere i dette innlegget) og kino (som jeg sparer til mitt neste blogginnlegg) og i det hele tatt funnet på mye forskjellig av fine ting og tang. Dessuten har jeg begynt på en novelle om Gud og Georg Ulriksen (som jeg delte et utdrag av på Diktkammeret og så fikk jeg så koselige tilbakemeldinger) som jeg tror kan bli skikkelig super, jeg har spilt mye Zelda, jeg har funnet måter å kunne se utenlandsk Netflix igjen (og bruker dette til å se Once upon a time og Full House på britisk Netflix) og jeg fikk i dag tak i en elsket og himla vakker bok:

Det er en bok om musikalen Hamilton, jeg har ønsket meg den lenge og jeg elsker at jeg har den og gleder meg så til å lese den <3

Ellers har jeg ikke så mange planer for denne uka, men biblioteket skal besøkes på lørdag (låne masse bøker, hurra!) og det er filmkveld på Humanismens Hus på torsdag der de skal sende “Nader og Simin – et brudd” og jeg da for første gang vil få testet iransk dramafilm (jeg kommer til å føle meg så kultivert og intellektuell altså). Det blir nok fint 🙂

Jeg klarte ellers ikke å dy meg på lørdag og har nå enda en fargeleggingsbok, men det er så verdt det og den blir så kos og ja, livet er fint for øyeblikket. Men nå tenkte jeg egentlig ikke å skrive et skikkelig langt og bablete blogginnlegg. I stedet tenkte jeg å anmelde Kvitebjørn Kong Valemon som altså var teaterstykket jeg så på lørdag. Neste innlegg kommer ellers på torsdag antakelig så da bables vi!

Kvitebjørn Kong Valemon

Siden jeg alltid har vært veldig glad i eventyr og et av de eventyrene jeg har vært særlig glad i er eventyret om Skjønnheten og Udyret så er det kanskje ikke så rart at jeg også liker eventyret om Kvitebjørn Kong Valemon ganske godt siden Skjønnheten og Udyret igjen er et eventyr som er inspirert av eventyret om Kvitebjørn Kong Valemon visstnok. Uansett, hva angår Kvitebjørn Kong Valemon spesifikt så har jeg sett og elsket den norske film-versjonen fra tidlig 90-tall og nå har jeg også sett teaterversjonen og konkludert med at den var noe fullstendig magisk.

Det handler om jenta og kvitbjørnen som egentlig er en forhekset prins (noe som man burde forstå bare av tittelen egentlig, så jeg føler ikke at jeg spoiler noe med å røpe dette). Videre handler det om trollkjerringen og magi og aller mest handler det om kjærlighetens kraft.

Og ååå, jeg liker Det Norske Teatrets versjon av dette eventyret veldig godt for det er så flott gjennomført. For det første er det godt formidlet i en forestilling som kanskje er ment mest for barna, men som også har en Disney- og Pixar-aktig måte å gjøre det vel så magisk for et voksent publikum. Videre er det nydelig musikk (som henter inspirasjon fra folkemusikk, men også nyere popmusikk interessant nok), effektiv og smart scenografi og fylt med såre øyeblikk, men også morsomme og spennende øyeblikk som seg hør og bør.

Jeg syns videre skuespillet funker ypperlig, særlig hva angår Silje Lundblad som Jenta som er en heltinne vi heier like mye på hele veien og Hans Rønningen som gir alt og mere til som trollkjerringa. Og kvitebjørnen er fantastisk levende og vellaget så hurra for det.

For min del mangler forestillingen likevel noe som ville gjort det til fullstendig perfeksjon, men det er vanskelig å sette fingeren på hva dette noe er. Kanskje ligger det dog litt i at det ble litt for kort og enkelt i den forstand at de for min del gjerne kunne gjort en enda mer original vri på historien. Samtidig er det bare småting man kan kommentere på for dette var himla fint og det holdt godt på interessen til både barn og voksne i salen. Det viste videre hvordan Det Norske Teatret er et teater som tar familieforestillinger virkelig på alvor på en forbilledlig måte.

Terningkast 5!

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg