Jungelboken 2016 og ymse annet av interesse

Heisann! Det er torsdag, Hamilton-boka jeg fikk i posten for noen dager siden er fantastisk og værgudene er idioter siden det er spådd skikkelig dustete vær på Østlandet fremover og jeg har lyst på så fint vær at jeg snart kan bytte ut strømpebukser med sokker og ha jakka rundt livet og såpass varme temperaturer at man bare må spise sjokoladeis utendørs mens man går spaserturer. På den positive siden virker utenlandsk Netflix igjen og jeg kan nå til og med se ting som “Animaniacs” og det er skikkelig kult (og hvis værgudene svikter blir det bare mer Netflix og fargelegging, sånn er det bare) 🙂 Noe annet interessant er Nintendos annonsering som delvis småskuffer litt siden mars neste år er så lenge til, men samtidig gjør det litt greit at jeg ikke har fått tak i Wii U i og med at det egentlig ikke er så mye vits når det er mye lurere å prøve å spare litt penger sånn at jeg heller kan skaffe meg Nintendos neste konsoll OG deres neste Zelda-spill samtidig i mars neste år, ikke minst fordi man på deres neste konsoll fortsatt skal ha muligheten til å spille Wii U-spillene jeg har skikkelig lyst til å spille. Det er med andre ord for øyeblikket det som nok er målet mitt mest hva angår Nintendo og å heller spille mer Nintendo 3DS og Wii i mellomtiden. 

Ellers kommer jeg på lørdag til å poste mitt første ESC-innlegg for i år, jeg skrev ferdig en novelle om Gud av alle ting i går som jeg ble skikkelig fornøyd med, jeg fikk tak i en brilliant ny fargeleggingsbok på lørdag som jeg digger og jeg har det egentlig ganske greit. 

Dette er ellers brilliant:

Det var et sånt arrangement i USA der skuespillerne i Hamilton hadde åpningsnummeret der de gjorde en hyllest til Sweeney Todd der de synger om Sweeney Todd til en melodi fra musikalen Hamilton og slikt og det er skikkelig stilig 😉

Men da tenkte jeg å poste en trailer og deretter en anmeldelse av Jungelboken-filmen jeg så på kino på lørdag og så kommer neste innlegg altså alt på lørdag og da er det klart for babbel om ESC (yay!) så det blir kos.

Jungelboken 2016

Jungelboken har aldri vært blant mine favorittfilmer signert Disney, men jeg har like fullt kost meg hver gang jeg har sett den og jeg var veldig nysgjerrig da jeg hørte om live-action/CGI-versjonen som skulle komme, en nysgjerrighet som bare vokste seg enda større da jeg så traileren. Og yay, på mange måter er dette en svært flott film som godt balanserer elementer fra animasjonsfilmen og elementer fra boka (som jeg fortsatt har til gode å lese). Det er med det sagt slett ingen perfekt film, men den er verdt å se og absolutt super.

Historien burde være temmelig kjent, men for uinnvidde handler det om Mowgli som er et menneske som vokser opp i jungelen og som Shere Kahn insisterer på å få drept. Så møter vi Kaa, Baloo og Bagheera blant annet og Mowgli lærer ting om seg selv og så mye mer enn det føler jeg ikke for å oppsummere. Sikkert er det uansett at historien er godt formidlet i denne nye 2016-versjonen, en versjon som byr på gode karakterskildringer, fin stemning og mange spennende hendelser som så absolutt holder på interessen.

Jeg elsker dessuten hvordan denne filmen ser ut for alt er CGI utenom Mowgli og det funker faktisk skikkelig bra i en film som er direkte vakker å se på til tider med nydelig fotografi og atmosfære. Det er dessuten godt skuespill fra både han som spiller Mowgli og de som har stemmene til dyrene. Videre er det fin musikk mesteparten av tiden, men det er også ved musikken mye av filmens eventuelle svakheter er å finne.

Jungelboken 2016 er nemlig mye rart, men det kan ikke betegnes som en musikal sånn jeg ser det og likevel inneholder denne filmen musikalnumre som selv jeg ikke føler passer inn. Det er bare snakk om to musikalnumre, men de krasjer med stemningen når de kommer (særlig i tilfelle med King Louie) og når dette påpekes av en musikalelsker så sier det en del. Samtidig er det en finhet i disse øyeblikkene i form av at de er med på å vise hvordan dette som film tross alt er basert på Disneys klassiske animasjonsfilm og det er uansett bare småting når fakta jo er at dette er en film som ellers funker veldig godt.

Og greit nok så føler jeg ikke et intenst behov for å se denne filmen mange ganger og jeg tror heller ikke dette vil være blant filmene jeg vil huske best når dette året er omme, men likevel. Dette er innmari fint tross enkelte småting som irriterer litt og derfor er det absolutt verdt å få med seg tross alt, da gjerne i kombinasjon med popcorn.

Terningkast 5!

5 kommentarer
  1. Åssen er det du har fått til å se utenlandsk Netflix igjen?
   Jeg trur nok ikke jeg kommer til å se denne filmen, men fint å høre at du har kost deg på kino. Noen ganger trenger man bare noe som funker skikkelig bra som underholdning.

  2. Har sendt deg melding på Facebook angående utenlandsk Netflix og Jungelboken-filmen er nok ikke noe du virkelig trenger å se, men den funker ganske fint som trivelig underholdning så det er jo bra 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg