Hamilton: The Revolution =D

Heisann! Livet er fint fordi denne uka er jul og bursdag samtidig i form av at det er MGP-uka og det er et av årets høydepunkter for meg. Og ellers er det ymse ting som frustrerer meg, i hovedsak det at det er så lite i livet mitt jeg kan kontrollere for tiden og at det er veldig mye der jeg ikke vet hva som skjer, men ting løser seg nok på et vis og det som er veldig fint er at om man må endre noen planer så blir det en gylden anledning til å skape seg nye tradisjoner som kanskje kan bli enda finere igjen. Nok om det. Uansett så er det altså MGP-uka nå og i tillegg så er det spillkveld på Humanismens Hus på torsdag (som jeg har ambisjoner om å få med meg og likevel være hjemme tidsnok til å gå glipp av maksimum en halvtime av semifinale 2 av MGP) og utover det er hovedplanen min for denne uka å lese mye, drive med kreative prosjekter, kose meg med Netflix og nyte at det endelig er skikkelig fint vær. Yay!

Ellers har jeg faktisk rundet siste boss på Majora’s Mask 3DS nå og det gjenstår noen ting på spillet som jeg har mål om å få til etter hvert, men hoveddelen av spillet er jeg uansett ferdig med og dermed har jeg igjen vært et sånt menneske som har rundet et Zelda-spill (noe jeg ikke så ofte er). Hurra! Jeg har for øvrig fargelagt ferdig elefanten i den nyeste fargeleggingsboka og ble innmari fornøyd med resultatet:

Men da tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på å bable om en bok som jeg har vært litt betatt av i det siste:

Denne boka er sååå perfekt <3 Som en del kanskje har fått med seg har jeg hatt dilla på musikalen Hamilton i en lengre periode nå og syns den er noe av det beste som har hendt musikalmessig sett  i det hele tatt siden musikken er så flott og fengende og tekstene er så smarte og brilliante og det er så talentfulle utøvere og så mye i det hele tatt med denne musikalen som er awesome. Og så kom det en bok om musikalen og så leste jeg denne boka og nå kommer en slags omtale, etterfulgt av noen bilder så da setter jeg i gang og bruker resten av innlegget til dette. Neste blogginnlegg kommer etter planen på torsdag og da blir det igjen finfin MGP-tematikk tenker jeg 😉 Vi bables og håper babling om Hamilton-boka og slikt er interessant også om man ikke er like fascinert som meg:

Hamilton: The Revolution av Lin-Manuel Miranda og Jeremy McCarter

Alt første gangen jeg hørte om musikalen Hamilton var jeg overbevist om at den var fenomenal, godt hjulpet av at jeg i flere år har vært fan av Lin-Manuel Miranda pga. blant annet musikalen In the heights som viste en originalitet og livsglede som gjorde at den skilte seg ut fra mye annet musikalmessig sett som jeg har vært borte i. Med andre ord var jeg en smule obsessende alt før jeg endelig fikk hørt i gjennom musikalcden med Hamilton, men det er ingenting i forhold til hvor fascinert jeg har vært i ettertid. For denne musikalen er virkelig eksepsjonelt fantastisk og et av de tilfellene der noe som har vært usedvanlig populært også er noe som er usedvanlig bra. Hamilton er en svært ambisiøs og smart musikal som blander musikksjangre på en måte som gjør den til noe helt for seg selv, sånn i tillegg til å fortelle om Alexander Hamiltons liv med skuespillere som formidler Amerika da med Amerika nå (noe man blant annet ser i form av at denne musikalen i hovedsak har skuespillere som er afro-amerikanske, fra Latin-Amerika og asiatiske i rollene som f.eks. George Washington og Thomas Jefferson). Alt dette er med på å gjøre denne musikalen til en svært viktig musikal som også er en av mine favorittmusikaler i nyere tid kun basert på musikalcden med Hamilton som jeg elsker, elsker, elsker.

Og dette var en litt omstendelig begynnelse på en omtale som skal dreie seg om en bok, mer spesifikt boka Hamilton: The Revolution som er en bok om musikalen Hamilton og som jeg følgelig måtte ha. Og ååå, denne boka, den er så brilliant. Jeg elsker formatet og hvordan det er en så kompakt bok, jeg elsker hvordan den ser ut og føles rent fysisk, jeg elsker papirkvaliteten og dette er virkelig en bok som utstråler noe klassisk og sofistikert og når den i tillegg er fascinerende lesning så er det jo helt topp.

Denne boka er riktignok mest interessant hvis man i utgangspunktet har en viss fascinasjon overfor musikalen Hamilton, men den kan nok være interessant nok uansett for det er et så komplett verk. Det er intervjuer med de involverte og tekster om musikalen og slikt som også er veldig lærerike om man, som meg, dagdrømmer om å skrive musikaler selv og som på samme tid er en skikkelig musikalelskers våte drøm uansett bare fordi det er så engasjerende lesning og så teaternerdete på den aller beste måten. I tillegg inneholder denne boka alle sangtekstene fra musikalen med kommentarer fra Lin-Manuel Miranda i margen, det er bilder fra produksjonen og ja, denne boka er bortimot perfekt om man elsker musikalen Hamilton og i kombinasjon med musikalcden antakelig det nærmeste jeg vil komme å se denne musikalen med det første i og med at selv hvis jeg mot all formodning kommer meg til New York så er billettene så populære at de er utsolgt ut året og vel så det.

Og dette er ikke den beste anmeldelsen som finnes av denne boka, men det er litt tanker om en bok som jeg forventet å kose meg med og endte opp med å elske og som også vil funke optimalt som bok man bare kan bla litt i når det passer seg sånn fordi det funker fett uansett. Terningkast 6!

Slik ser sidene ut, jeg syns den effekten er så stilig og gjør at det rent fysisk ser ut som en eldre bok av den typen man finner i veldig gammeldagse biblioteker. 

Bilder og sangtekster = yay!

Enda en interessant side fra denne boka 🙂

***

 

4 kommentarer
  1. Blei litt fascinert over arka i boka, de ser skikkelig fine ut! Det er alltid et stort pluss når ikke bare innholdet i ei bok er bra, men den også tar seg skikkelig bra ut reint visuelt.
   Jeg har ikke fulgt så nøye med på MGP i år, men kommer nok til å se finalen på lørdag 😉

  2. Grand Prix er jo smak og behag og det er helt greit at du ikke følger det, personlig elsker jeg dog MGP skikkelig 🙂 Fint ellers at boka virket interessant, den er helt brilliant <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg