Mördarens apa og en fargelagt kamel :)

Heisann! Fin ting, nå blir det visst spillkveld på lørdag og ååå, da blir jo lørdag helt super fordi biblioteket i mange timer før jeg drar videre og tar en lunsj på Peppes før det etter det igjen blir spillkveld med brettspill, brus, snacks og pizza 🙂 Og på søndag har jeg antakelig storslagne shoppingplaner på Amazon, men det kan jeg komme tilbake til senere. Ellers har jeg fargelagt masse i det siste så kamelen er klar og jeg ble skikkelig fornøyd med resultatet:

Her har vi del 1 siden bildet var for svært for mobilkameraet mitt.

Og her har vi resten 🙂 Ååå, jeg har hatt det så gøy med å fargelegge dette 🙂

For øvrig gleder jeg meg til 10. juni da en rekke musikalcder har digital release og ideelt sett dukker opp på Spotify, jeg gleder meg til juni generelt sett fordi det er yndlingsmåneden min av ymse grunner og ja, livet er en kul dings 🙂

Men da tenkte jeg å poste to bilder fra boka jeg leste ut i går (som på samme måte som “The Marvels” var illustrert av forfatteren og temmelig tykk med sine over 600 sider) og så kommer en anmeldelse. Neste innlegg kommer ellers på søndag antakelig så da bables vi 🙂

Forsiden er fin og stilig!

Det er mange sider med portretter av hver av bokas karakterer før historien går i gang 🙂

Mördarens apa av Jakob Wegelius

Historiens berättare är gorillan Sally Jones, maskinist på lastskutan Hudson Queen. Hon och hennes vän, sjömannen som kallas för Chiefen, är strandsatta i Lissabon. Där blir de inlurade i en smugglingsaffär som slutar illa. Hudson Queen går under och Chiefen blir oskyldigt dömd för mordet på den skugglike Alphonse Morro. 

För Sally Jones börjar en lång och svår kamp, både för sin egen överlevnad och för att rentvå Chiefen. Hon har mäktiga krafter emot sig. Krafter som till varje pris vill skydda hemligheterna som Morro tog med sig när han försvann i floden Tejos svarta strömvirvlar. 

Det over er hentet fra Goodreads sin beskrivelse av denne boka, en bok jeg kjøpte da jeg var i Gøteborg en helg i begynnelsen av påsken og som endeligvis har blitt lest nå. Og hovedgrunnen til at jeg skaffet meg denne boka var nok at det er oppfølgeren til «Legenden om Sally Jones» som var en bok jeg leste for noen år siden og likte kjempegodt og da er jo det fine at «Mördarens apa» er temmelig fantastisk den og.

Anyway, dette er en bok som rent fysisk funker fett pga. at den er tykk (litt i overkant av 600 sider), har fine kapitteltitler, kart, portretter av alle karakterene før historien går i gang OG illustrasjoner signert forfatteren (som også har tegnet kartet og portrettene) på begynnelsen av hvert kapittel. I og med at jeg liker slikt innmari godt så er dette jo et skikkelig pluss. Og illustrasjonene er skikkelig fine og stilige og viser at Jakob Wegelius kan mer enn å skrive, han er veldig kunstnerisk i tillegg. Og da er det jo fremragende at han også skriver bra.

Det er ikke det at denne boka nødvendigvis forteller verdens mest originale historie eller noe sånt for det er temmelig klassisk. Samtidig funker det veldig bra likevel rett og slett fordi Jakob Wegelius er en virkelig forteller. Noen forfattere bare har det, denne medrivende evnen til å oppsluke, denne skrivegleden som gjør at det engasjerer og fascinerer fra ende til annen og ååå, jeg koste meg veldig med å lese denne boka.

Så ja, jeg har egentlig ikke så mye fornuftig å si om denne boka utenom at den fortelles av en ape som er skikkelig smart og en super hovedperson og at denne boka rett og slett er veldig tilfredsstillende pga. sin sprudlende fortellerstil og de supre illustrasjonene. Det er med det sagt ikke en perfekt bok og jeg føler at den mangler det siste lille ekstra som kunne gjort den helt brilliant og kanskje det handler om fortellerstilen som gjorde at jeg ofte kjente på fornøyelse og engasjement, men sjelden ble oppriktig rørt eller betatt eller virkelig revet med, jeg vet ikke.

Jeg vet uansett at dette likevel er en bok jeg likte veldig godt og som jeg tror mange kan få glede av (og mens den visstnok skal komme på norsk i år så burde det gå helt greit å lese den på svensk slik jeg gjorde).

Terningkast 5!

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg