Smakebit på søndag, litterære finheter og trailere for filmer jeg gleder meg til :)

Heisann! Livet er fint fordi det var spillkveld i går og jeg i tillegg har hatt en bibliofil helg av beste sort. I går leverte jeg for det første inn noen bøker på Fretex (hovedsaklig bøker jeg har lest og ikke kommer til å lese igjen eller har noe behov for å beholde, men også tre-fire uleste bøker som jeg har innsett at jeg antakelig ikke kommer til å lese i og med at de har stått urørt i hyllene mine i fire år) for å få plass til nye bøker før jeg dro på biblioteket og lånte syv bøker der omtrent alt var bøker jeg i utgangspunktet hadde et ønske om å få lest og som jeg er så glad for å ha fått lånt. Og etterpå var det en del av meg som hadde litt panikk fordi jeg med de uleste bøkene jeg har nå og biblioteksbøkene jeg lånte i går “bare” har rundt tjue uleste bøker å velge mellom i juni, men jeg tror nok det vil gå veldig fint og hvem vet, kanskje det plutselig dukker opp noe som bare MÅ anskaffes sporenstreks (og jeg har jo da heller ikke regnet med de uleste bøkene jeg har på Kindle-en min). I tillegg har jeg i dag hatt det kjempegøy med å bestille åtte bøker på Amazon som en veeeldig tidlig bursdagsgave fra meg selv til meg selv (noe som kostet meg rundt 1000 kr fordi noen av bøkene var ganske dyre, men det burde gå greit, det er tross alt ikke så ofte jeg bruker såpass store summer og det vil være så verdt det når de kommer i slutten av juni). 

Sånn for moro skyld tenkte jeg nå å skrive ned titlene jeg bestilte med kommentarer i parentes (noe som også gjør at folk eventuelt kan begynne å glede seg siden jeg har mål om at alle disse bøkene skal anmeldes så snart de er lest):

– We are the ants av Shaun David Hutchinson (om en skikkelig deppa tenåringsgutt som får et ultimatum av noen aliens og dermed må bestemme om han skal la verden gå under eller ikke, ungdomsbok m/sci fi-elementer som har supergode anmeldelser på Goodreads og som virker som en veldig fascinerende, ettertenksom og antakelig litt deprimerende bok)

– Every heart a doorway av Seanan McGuire (om noen barn på et hjem for barn som har opplevd andre verdener á Narnia og om hvordan man takler det å være tilbake i den vanlige verden etterpå, bok med fantastisk konsept som høres helt nydelig ut selv om den visstnok er litt for kort)

– Some kind of happiness av Claire Legrand (ungdomsbok om jente som har det vanskelig på mange måter, men skriver om et magisk sted som viser seg å være virkelig, bok jeg ellers ikke vet så mye om, men coveret er nydelig og det virker som besnærende lesning)

– The girl who raced fairyland all the way home av Catherynne Valente (siste boka i Fairyland-serien som er en fantasifull og sprudlende serie der jeg har lest alt som er utgitt og følgelig må lese og eie avslutningen på alt sammen)

– The girl who could not dream av Sarah Beth Durst (en jente som ikke kan drømme, en butikk som selger drømmer, et monster som er en venn og en eventyrlig bok som virket veldig sjarmerende og karolinsk så derfor)

– The Unexpected Everything av Morgan Matson (en ungdomsbok som fristet fordi jeg har lest og likt alt jeg har lest av Morgan Matson og sommere trenger sånt lesestoff som høres lett og romantisk ut på den beste måten)

– My lady Jane av Cynthia Hand, Brodi Ashton og Jodi Meadows (en original og ikke nødvendigvis sannferdig tolkning av historien om lady Jane Grey som egentlig kommer ut 7. juni og som jeg forhåndsbestilte fordi den beskrives som perfekt for fans av The Princess Bride og høres veldig underholdende ut)

– Everything is teeth av Evie Wyld (grafisk roman om jente som vokser opp med en dyp fascinasjon overfor haier, bestilt fordi jeg er innmari glad i grafiske romaner og den visstnok skal inneholde temmelig morbide bilder av haier og slikt, noe som er kult)

*

Jeg kommer til å ha så mye fint å lese på denne sommeren!!! <3 <3 <3

Og siden vi er så godt i gang med bokbabbel tenkte jeg nå å være med på smakebit på søndag igjen og boka jeg holder på med nå er denne:

Det er “The last wild” av Piers Torday og den er veldig interessant så langt. Det handler om en Kester Jaynes som lever i en verden der dyr ikke lenger finnes og er lukket inne på et hjem for “troubled children” (kommer ikke på noe bedre norsk begrep for det nå, derfor). Så blir han hentet av en masse duer og kakerlakker og det viser seg at det fortsatt finnes noen dyr og at han kanskje kan være den som vil redde dem. Så mye mer vet jeg egentlig ikke om denne boka utover at det er første boka i en trilogi og at jeg har kost meg med det jeg har lest så langt fordi det er så sjarmerende skrevet. Dessuten er coveret elsk, det er kart med og ja, fine og fascinerende ungdomsboka. 

Her er en smakebit:

Det fascinerer meg hvor uendelig mye mer sjarmerende kakerlakker er med en gang de er med i en bok som denne (eller en film som Wall-E) i forhold til hvordan de kanskje er fascinerende nok i det virkelige liv, men på ingen måte særlig sjarmerende. 

Flere smakebiter finner man hos Flukten fra Virkeligheten.

*

Før jeg avslutter dette innlegget tenkte jeg å dele to fine trailere som har dukket opp for filmer som jeg MÅ se når de kommer og vi starter lett med Skjønnheten og Udyret-filmen som kommer neste år og er en live ny-versjon av Disneys “Skjønnheten og Udyret” (jeg elsker animasjonsfilmen og håper jeg vil elske filmen som kommer neste år like mye):

Ååå, ut fra denne korte trailergreia så vet man i alle fall at atmosfæren, arkitekturen og musikken vil være brilliant og jeg har også veldig tro på Emma Watson som Belle (riktignok er jeg ikke helt sikker på hvor bra hun synger, men med f.eks. Jungelboken og Askepott har det vært mer at musikken har vært mer i bakgrunnen og kanskje et eller to musikaløyeblikk og da kan det jo hende at det gjøres litt sånn her også og for min del spiller det ikke så stor rolle så lenge man tross alt har med instrumentale versjoner av musikken i alle fall siden Skjønnheten og Udyret har nydelige melodier).

I tillegg finnes det ny trailer for Pixars Finding Dory som kommer allerede i slutten av august (eller juni for heldiggriser som bor i USA og ikke må leve med to måneders ekstra ventetid fulgt av hvor frustrerende det tidvis kan være å finne forestillinger av animasjonsfilmer på originalspråket):

Mens en del av meg syns det er litt synd at Pixar i hovedsak kommer ut med oppfølgere de neste årene (deriblant en jeg har skikkelig tro på (The Incredibles 2), en som sikkert blir bra, men virker unødvendig (Toy Story 4) og en som godt mulig kan ende opp som den første av Pixars filmer som jeg gir fullstendig blaffen i (Cars 3)) så får traileren Finding Dory til å virke som en innmari herlig og rørende og nydelig animert film og jeg digger jo Ellen Degeneres så det blir nok supert 😉

*

Men da tenkte jeg å avslutte dette innlegget. Neste innlegg kommer nok om noen dager så da bables vi 🙂

14 kommentarer
  1. Vær så god angående smakebiten 🙂 Og jeg pleide å være veldig dårlig til å gi bort bøker selv, Monika, men jeg har blitt veldig mye flinkere til det fordi jeg er opptatt av å ha plass til mer litteratur. Og det er ikke nødvendigvis de mest kjente bøkene, Lene, men jeg har etter grundig research funnet ut at de virker veldig interessante og jeg liker selv å lese engelske bøker innmari godt 🙂

  2. He, he 🙂 Du høres ut akkurat som meg 🙂 Jeg har samlet en kasse bøker som skal gis bort (Gjenbruk, venner ol). Så har jeg lånt en haug på biblioteket fordi de skal flytte og derfor holde stengt i ferien og så har jeg en haug jeg ikke har lest. Siden jeg skal jobbe hele sommer har jeg ikke bedre tid til å lese da en nå. Men du vet – den optimismen en har når det gjelder alt en skal få lest om sommeren er stor 🙂 Ha en riktig fin søndagskveld!

  3. Takk for smakebiten!
   Jeg liker åssen handlinga i bøkene du har kjøpt føles veldig deg – liksom jeg føler at du både skriver og leser den samme typen litteratur, og det er gøy å se 🙂 Ut fra de få linjene du har skrevet om hver bok, virker det på meg som ei bok du kunne skrevet 😉

  4. Vær så god angående smakebiten og kult at bøkene føltes veldig meg, det er nok litt tilfeldig, men det er mye av det samme jeg liker å lese som jeg liker å skrive så det er ganske passende sånn sett 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg