Oppsummeringsinnlegg for mai :)

Heisann. Det er tirsdag, livet er fint fordi jeg har skaffet meg jobb-intervju på bokhandel i morgen (og det er kanskje ikke så høy stillingsprosent og jeg skal ikke tillate meg å håpe for mye, men bare å få sjansen til å komme på intervju i seg selv er jo helt topp) og har gjort grundig research angående beliggenhet for intervjuet på forhånd med å dra dit i stad sånn at jeg helst unngår de greiene som alt for ofte skjer når jeg skal på jobbintervjuer (jeg beregner for lite tid, det dukker opp forsinkelser på bussen eller t-banen og vips er jeg i siste sekund eller fem minutter forsinket). I morgen skal jeg være utenfor lokalet over tjue minutter for tidlig og så skal jeg heller bare pakke ekstra lesestoff å kose meg med mens jeg venter. 

Ellers så skal jeg på lansering av en antologi i morgen kveld og er utover det bare veldig glad fordi JUNI i morgen og ååå, første sommermåneden og min yndlingsmåned av ymse grunner (juni inneholder Musikkfest Oslo, Oslo Tegneseriefestival, Tony Awards, bursdagen til Donald Duck og min personlige favoritt; bursdagen min, man kan ikke unngå å digge en måned med så mye kos ved seg) =D En ting som jeg dog syns er litt kjipt er at jeg ikke på samme måte som tidligere vil ha SYTYCD å obsesse over denne sommeren for det sendes en ny sesong riktignok (som i USA hadde første episode i går), men det er SYTYCD Jr. i år med dansere fra 8-13 år og det er ikke like engasjerende da rett og slett. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til å få med meg litt klipp og sånt via Youtube, men jeg har ingen planer om å følge så veldig mye med på det utover det. 

Jeg har ellers lest mye spennende om en ny musikal som heter “Dear Evan Hansen” og som gjør at jeg har sååå lyst til at den skal få musikalcd eller noe sånt siden det høres ut som en musikal jeg kunne likt veldig godt. Det er ikke så veldig god kvalitet, men her kan man høre sangen “Waving through a window” sunget av Ben Platt:

Sånn når man snakker om nye musikaler leste jeg også at det forleden dag var premiere på en teatermusikalversjon av animasjonsfilmen Anastasia. Ååå, Youtube-klipp og musikal-cd på Spotify, pliiis kom 😉

*

Nok om det. Da skal jeg ta for meg mai bok- og filmmessig sett, en måned som fortsatte trenden med å lese skikkelig masse bøker, men som inneholdt ganske lite film. God fornøyelse og da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

– De forvandlede av Gabriel Michael Vossgraff Moro

Litt for lett og overfladisk, men fortsatt interessant og finurlig samling intervjuer om skriving i tegneserieform. Terningkast 4!

– The Bolds av Julian Clary

Søt, finurlig, artig og herlig illustrert bok om hyener som prøver å leve som mennesker. Terningkast 4!

– Hamilton: the Revolution av Lin-Manuel Miranda og Jeremy McCarter

Awesome og fascinerende om en musikal som er revolusjonerende og som alle burde lytte masse til på Spotify fordi musikken er fantastisk. Terningkast 6!

– Geek Girl 2: Model Misfit av Holly Smale

Smart og underholdende ungdomsbok rett og slett. Terningkast 5!

– The Marvels av Brian Selznick 

Nydelig bok som er en flott opplevelse og som er fantastisk illustrert selv om selve historien faller litt i gjennom. Terningkast 5!

– Sophie Someone av Hayley Long

Originalt fortalt, men likevel en bok som jeg fant litt frustrerende. Likevel søt og ålreit nok. Terningkast 4!

– Infinite Sky av C.J. Flood

Vakkert skrevet, ganske romantisk og himla deprimerende ungdomsbok. Terningkast 5!

– Mördarens apa av Jacob Wegelius

Flott illustrert, engasjerende formidlet og ganske klassisk, men kul bok som absolutt er verdt å sjekke ut. Terningkast 5!

– The last wild av Piers Torday 

Fascinerende, filmatisk og veldig super ungdomsbok som jeg kommer til å anmelde på et senere tidspunkt. Terningkast 5!

FILMER

– Grease Live

Vellaget live-versjon av musikalen Grease som byr på flott musikk, supert skuespill og masse sjarm. Terningkast 5!

– Hotel Transylvania 2

Helt ålreit oppfølger og animasjonsfilm som ikke er særlig minneverdig i ettertid, men underveis absolutt funker som sjarmerende og artig underholdning. Terningkast 4!

*

Da har jeg oppsummert mai og med det kan juni bare komme. Neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi 🙂

 

2 kommentarer
  1. Masse lykke til på jobbintervju! Skulle gjerne ha jobba i bokhandel sjøl.
   Mye spennende lesestoff, der jeg nok ikke har hørt om noe av det :p

  2. Takk. Vet ikke før lenger ut i juni hvordan det gikk, men føler jeg klarte å svare veldig godt for meg så det er jo bra 🙂 Og ja, leste mye interessant i mai og det er ikke så rart om du ikke har hørt om så mye av det, jeg leser en del mer ukjente engelske titler 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg