Bursdagsønskeliste 2016 og annet fint :)

Heisann! Fine tingen: jeg fikk et nytt oppdrag angående frilans tekstforfattergreia for noen dager siden, skrev de fem sidene og 2000 ordene som var ønsket og sendte det av gårde i går og fikk i morges mail om at det falt i smak og at jeg skal få overført betaling i løpet av dagen. Med andre ord har jeg visst for annen gang i år tjent penger på noe jeg selv har skrevet og vil få 700 kr inn på konto. Dette er så kult at det jo må nevnes først i dette blogginnlegget 😉

Ellers tror jeg at jeg nettopp hørte lyden av torden selv om det er strålende solskinn utenfor vinduet mitt og det er ikke så kult, men det som ER fint er det at det nå er klart for Idol-finale i kveld og det i år antakelig er de to jevneste og mest talentfulle finalistene i norsk Idol-sammenheng EVER. Jeg liker både Marius og Norah, men tror jeg kanskje heier litt ekstra på Norah:

Andre finheter er at det er Musikkfest Oslo i morgen slik at jeg kan prøve å få med meg litt gratiskonserter i morgen og at jeg leser mye fint og ja, jeg har det generelt ganske fint for tiden og hvis internett nå fortsetter å funke denne kvelden (det er litt ustabilt pga. lummert og torden) så fortsetter livet å være en fin dings. Og hvis nettet klikker kan jeg alltids rømme til leiligheten til mamma eller spille Nintendo så det ordner seg uansett. 

Med det sagt så ble jeg litt småskuffet i går siden det ble annonsert hvilken musikal Folketeateret skal sette opp høsten 2017 og de skrøt i vei om at det skulle være deres mest storslagne produksjon noensinne, noe som fikk meg til å håpe på Wicked eller noe annet kult som ikke har blitt satt opp i Norge. I stedet blir det Les Miserables. Og Les Miserables er fantastisk og jeg er overbevist om at Folketeaterets produksjon vil være brilliant, det bare føltes litt uoriginalt siden den er satt opp i Norge flere ganger før og på mange måter er et litt vel safe valg der de kunne ha satset på noe virkelig spennende i stedet, ikke minst fordi de i København for eksempel har satt opp store Disney-musikaler flere år på rad og også i Sverige har det med å satse mer på nye musikaler enn i Norge. Samtidig tenker jeg litt at det er en god ting også for klassikere er klassikere av en grunn og slik jeg tenker så må teatre sette opp noen mer kjente musikaler som de vet vil selge for å kunne få økonomien og ressursene til å ta større sjanser senere. Å sette opp Les Miserables kan sånn sett være det som gjør at Folketeateret KAN sette opp f.eks. Wicked eller en Disney-musikal eller Hamilton etter hvert. 

*

Nok om det. Nå tenkte jeg å poste min ønskeliste for i år siden det er under en måned igjen til bursdagen min og det sånn sett kan være relevant lesning sikkert for enkelte forhåpentligvis. God fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager 🙂

Bursdagsønskeliste 2016

– PENGER!!

– Abonnement på Nemi

– Sjokoladeboller og Hockey Pulver (og annet salt godteri)

– tegnesaker, skrivesaker og notatbøker o.l.

Gavekort på

– Bokhandel (fortrinnsvis Ark, Tanum, Norli eller Outland)

– Billettservice (det er så mange ting jeg trenger å få sett)

– Kino

– H&M eller Lindex (førstnevnte fordi den benyttes oftest utenom Fretex og sistnevnte fordi de har merket Holly & Whyte som har innmari mye fint)

– Platekompaniet (de har jo praktisk nok både filmer, cd-er og spill)

Teaterbilletter til

– Singin in the rain på Folketeateret (trenger å se i løpet av høsten)

– Ringeren i Notre Dame på Fredericia Teater i København (musikalversjon av Disneys animasjonsfilm som jeg MÅ få sett og som jeg har mål om å få med meg hvis det blir København-tur med hele familien den helgen i slutten av oktober)

– En mann ved navn Ove på Oslo Nye Teater (fordi jeg elsket boka, ble veldig glad i filmen og har innmari lyst til å se den på teater også)

– Kristina från Duvemåla på Lørenskog Hus (konsertversjon av en storslagen og mer ukjent musikal med flott musikk)

Dyre ting

– Nintendo Wii U og da helst i den utgaven der Super Mario Maker tilfeldigvis følger med (og Nintendo gir ut ny spillkonsoll mars 2017 så dette er også sånn sett noe jeg strengt tatt ikke egentlig trenger, men jeg ønsker meg det likevel veldig mye)

– Helgetur til Gøteborg i løpet av sommeren eller alternativt til høsten

– Helgetur til et av stedene i Norge som jeg fortsatt har til gode å besøke (f.eks. Bergen)

Bøker

 • Bad Feminist av Roxane Gay (bok jeg smugleste en del i på butikken på Nobel-museet og likte så godt at jeg vurderte å kjøpe den, men droppet det og angret etterpå, med mange interessante essay-er og sånt)
 • Snart sover du av Haddy N?jie og Lisa Aisato (billedbok for barn som jeg ønsker meg fordi den er sååå himla vakker)
 • Knights of the borrowed dark av Dave Rudden (skal visstnok være litt sånn Harry Potter-aktig ny Fantasy for ungdom og det er kult)
 • Mensen (antologi fra Gyldendal om mensen som har fått skikkelig gode kritikker og virker ganske interessant)

Klær

 

(aner ikke hvorfor oppsettet på slutten ble annerledes og får ikke ordnet det nå, satser på at det går greit)

8 kommentarer
  1. Les Miserables er fantastisk. Jeg så den med venner da vi hadde hatt første eksamen i Trondheim. (hadde sett den før, men aldri på norsk.), og den opplevelsen vil alltid sterkt hos meg. Sjøl gleder jeg meg til Trøndelag teaters oppsetning av Robin Hood. 🙂

  2. Les Miserables er absolutt fantastisk, det er bare andre musikaler jeg håpet mer på, men det blir nok en flott teateropplevelse. Og har lest om Trøndelag Teaters oppsetning av Robin Hood, den høres veldig interessant ut. Takk for kommentar 🙂

  3. Fin liste! Digga særlig Nintendo-skoa, fikk nesten litt lyst på sånne sjøl 🙂
   Jeg skjønner hva du mener angående Les Mis-oppsetninga, og selv om jeg ikke er så musikaloman som deg, kan jeg relatere til skuffelsen. For ja, det er en fin musikal, men veldig safe, og på en måte veldig forutsigbart, bare at de la opp til at det skulle være noe uforutsigbart, på en måte.

  4. Fint at ønskelista var fin og ja, sånne Nintendo-sko var skikkelig stilige. Bra også at dere skjønner hva jeg mener angående Les Miserables og hvordan skuffelsen ikke betyr at jeg nødvendigvis har noe i mot Les Miserables (det er en av mine yndlingsmusikaler tross alt), men mer at det var et litt vel opplagt og klassisk valg.

  5. Ooo, har bursdag selv om ikke så lenge. Aner egentlig ikke hva jeg ønsker meg, men nå fikk jeg noen tips her! Hehe. Gavekort i bokhandel er jo en veldig fin gave! 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg