Fem tv-serier jeg er veldig glad i og syns folk burde sjekke ut :)

Heisann! Det er lørdag og planen min var egentlig å blogge i går. Av ymse grunner endte jeg opp med å fly til Stavanger i stedet og i stad fløy jeg tilbake mens moren min skal besøke onkel A som bor der de neste ti dagene. Og det betyr at jeg denne helgen a) har vært skikkelig spontan, b) spilt brettspill og c) tatt fly alene for første gang (noe jeg dermed rakk å oppleve innen 31års-dagen min om ti dager 🙂 Her er to bilder fra turen:

Alltid omtrent når jeg tar fly havner jeg ved vingen minst en av retningene. Men det gjør jo ikke så mye, himmelen var uansett veldig fin og jeg føler meg veldig hjemme over skyene.

Og her er et slott jeg lagde med brikkene i spillet Bandu i morges fordi jeg våknet først av alle. Det ble sammenliknet med Disneyland, en sammenlikning som jeg likte ganske godt.

Men jeg har lenge tenkt å hente inspirasjon fra dette innlegget: http://nattfallsidioti.blogspot.no/2016/01/tv-serier-det-ikke-skader-fa-med-seg.html og skrive om tv-serier jeg er veldig glad i. Litt for å unngå å bruke for mange evigheter på dette innlegget tenkte jeg å skrive om kun fem tv-serier som jeg liker særlig mye og det betyr dermed at jeg ikke tar med So you think you can dance, Stjernekamp, Parks and Recreation og Once upon a time blant annet, vit likevel at de ligger like under på listen og absolutt også er blant mine favoritter. De fem jeg faktisk tar med på listen har alle til felles at de er veldig lette å finne på nettet, enten i form av å være tilgjengelig på norsk Netflix eller fordi man kan finne alt av episoder på Youtube (i tilfelle Dance Academy) og det er fem serier som alle er serier jeg virkelig syns alle burde sjekke ut. Jeg har ellers tenkt å droppe bilder eller trailere, men regner med at slikt vil være lett å finne for mine kjære lesere. Uansett setter jeg herved i gang og satser på at det faller i smak.

*

Fem tv-serier jeg er skikkelig glad i og anbefaler veldig

– Buffy

Jeg har skrevet om mitt forhold til Buffy tidligere, men kort oppsummert er det i disse dager ti år siden jeg tilbrakte to uker hos onkel A fordi jeg nettopp hadde gått ut fra Danvik Folkehøgskole og ikke hadde noe å drive med. Da foreslo han at vi kunne se en episode eller to med Buffy og jeg var i første omgang veldig skeptisk i og med at jeg av en eller annen grunn hadde tenkt at Buffy var en mer voldelig versjon av Charmed (mitt yndlingsprogram på den tiden), men bare med vampyrer i stedet. Én episode med Buffy var nok til å vise meg at jeg hadde tatt helt feil og tre måneder senere hadde jeg sett alle syv sesongene av Buffy, en serie som jeg liker bare mer og mer for hvert gjensyn med den. For det som får meg til virkelig å elske tv-serier er a) engasjerende karakterer man blir glad i og b) at det er fryktelig smart skrevet. Buffy er begge deler og mens vampyrer egentlig generelt sett ikke er helt min greie så liker jeg Buffys versjon av vampyrer veldig godt og utover det så syns jeg det er en sånn tv-serie som underholder, men også er sår og full av følelser og dypt engasjerende hele tiden. Siden har jeg også sjekket ut andre ting signert Joss Whedon og likt det og, men det er likevel Buffy som er serien hans som jeg liker aller best og oftest kommer tilbake til. 

Favorittepisode: Fear Itself antakelig, men jeg er også veldig glad i Hush og Once more with feeling og jeg syns ellers The Body antakelig er en av de beste episodene av noe tv-program ever, det er bare det at den er så himla deprimerende at jeg bare orker å se den en sjelden gang i blant.

– Dance Academy

Mitt første møte med Dance Academy var en episode på Nrk Super som ikke falt i smak siden det var levende mennesker og likevel dubbet til norsk. Siden jeg elsker dans og SYTYCD og slikt testet jeg det på nytt da jeg fant alle episodene på Youtube for noen år siden og i ettertid har jeg sett både første og andre sesong flere runder fordi det alltid funker og er super underholdning. Kort oppsummert handler denne serien om et knippe ungdommer (interessante karakterer man blir glad i checked) som går på en danseskole i nydelige omgivelser i Sydney og så handler det om dans, om kjærlighet, om vennskap og veldig mye mer i en serie som er sykt fengende hvis man i utgangspunktet er glad i dansefilmer og tv-serier med mye dans. Dance Academy består av tre sesonger der tredje sesong etter min mening er betydelig svakere og mer rotete enn de andre sesongene og det er kanskje ingen perfekt serie hele tiden, dessuten er den åpenbart mest laget for ungdom. Gir man den en sjanse så er det likevel en tv-serie som det er lett å bli glad i og som har øyeblikk som viser at den slettes ikke bare er en overfladisk ungdomsserie siden den tar opp en del temmelig seriøse temaer og av og til gjør noen meget vellykkede forsøk på å gjøre fans om til tårevåte vrak.

Favorittepisode: The Red Shoes som er siste episode av andre sesong. Dette er en skikkelig deprimerende episode, men den er så flott formidlet likevel og jeg syns det er noe ved den som gjør at den føles litt håpefull tross alt.

– Full House

Eller Under samme tak da. Uansett, denne serien er den tv-serien jeg har elsket lengst og som antakelig også bød på min første crush i form av Uncle Jesse. Og ja da, jeg vet at dette er den mest sukkersøte og klisjéfylte tv-serien i verden antakelig, men jeg liker disse karakterene så godt, jeg liker stemningen så godt og jeg liker å drømme meg bort til en verden der alt ordner seg i løpet av en knapp halvtime. For de som av en eller annen grunn ikke er kjent med denne serien handler det om tre menn i San Francisco som oppdrar de tre døtrene til den ene av dem som har mistet kona si i en bilulykke og så handler det om ting og tang de opplever og hele tiden er det sjarmerende, artig og noe jeg har en nostalgisk forkjærlighet overfor som antakelig alltid vil være der.

Favorittepisode: Gotta dance muligens, men jeg har egentlig ikke noen spesiell favorittepisode utover at jeg for tiden i alle fall foretrekker de senere sesongene enn de første sesongene.

– Merlin

Jeg husker ikke helt om det var våren 2014 eller våren 2015 jeg begynte å se Merlin på Netlix, en serie der jeg hadde sett og likt åtte episoder tidligere, men nå sjekket ut ordentlig. Uavhengig av nøyaktig når det var fikk jeg i alle fall dilla og så i løpet av kort tid alle sesongene, godt hjulpet av at det var kun tretten episoder i hver av de fem sesongene. Og ååå, denne serien er super. Det handler om Arthur og Merlin og Guinevere og slikt, men her er de alle på samme alder. Og så er Merlin trollmann, men må holde dette hemmelig for Arthur og de andre i Camelot der magi er forbudt, samtidig som Merlin må redde folk og da særlig Merlin og Guinevere støtt og stadig og sånt. Og så er det britisk, det er flott og det minner meg litt om Buffy, bare at settingen er en annen. Dette er også en serie der mye av appellen er karakterene, men utover det så liker jeg den også fordi jeg syns Colin Morgan er kjempekjekk, jeg syns generelt denne serien har mange attraktive skuespillere og det er i tillegg bonusmateriale i form av massevis av homoerotiske undertoner siden Merlin og Arthur har usedvanlig god kjemi og selv skuespillerne som spiller henholdsvis Morgana og Guinevere har påpekt det på kommentarspor til dvd-ene etter hva jeg har lest. Anyway, Merlin er spennende, engasjerende og med masse magi.

Favorittepisode: har ingen favorittepisode, men liker sesong 2 og 3 best siden jeg syns serien tar noen vrier i de siste to sesongene som jeg ikke er helt enig i.
 

– Orange is the new Black

Jeg var litt treg med å teste ut Orange is the new Black, men da jeg først gjorde det falt det fort i smak. Til forskjell fra Merlin og Buffy er dette en serie der hovedkarakteren på mange måter er den mest uinteressante karakteren og birollene er seriens store styrke, noe som føles som en fordel akkurat her siden man blir nysgjerrig på så mange av karakterene og gleder seg til å finne ut mer om hva som har ført dem hen til fengselet. Ellers liker jeg denne serien, som kort oppsummert handler om en kvinne som havner i fengsel etter en forbrytelse hun gjorde for mange år siden og ikke hadde tenkt at ville ha såpass store konsekvenser og som så i fengselet finner ut mye om seg selv, fordi dette er en serie som tar plass i et fengsel for kvinner og naturlig nok da har mange sterke kvinneskikkelser som gleder feministen i meg. Dessuten er dette en utrolig smart og skarpt skrevet serie, den byr på både drama og komedie om hverandre i en så stor grad at Emmy aldri helt klarer å beslutte hva den skal nomineres som, og det er rett og slett en serie som jeg er veldig glad for at nå har en fjerde sesong som jeg gleder meg til å sjekke ut. For øvrig ønsker jeg meg en musikalepisode av Orange is the new Black for den har så mange skuespillere som er skikkelig flinke til å synge i tillegg. Gimme, gimme 😉

Favorittepisode: vet ikke navnet på den, men jeg er særlig glad i den episoden som i størst grad handler om Crazy Eyes rett og slett fordi hun er yndlingskarakteren min og den karakteren jeg antakelig føler mest med fordi hun nok kanskje egentlig burde ha en annen behandling enn fengselet og fordi jeg har så lyst til å gi henne en klem mye av tiden.

*

Det var litt om noen tv-serier som er supre. Neste innlegg kommer ellers på tirsdag antakelig og vil nok dreie seg om “Et helt halvt år”-filmen som jeg skal se på kino i morgen. Vi bables og god fornøyelse 🙂

5 kommentarer
  1. Ah, verdens fineste og godeste Buffy. Den er så fin som vitnesbyrd på ungdomstid, som femnistisk manfiest, om vennskap, om utfordringer og humor. Kommer alltid til å være i hjertet. 🙂

  2. Buffy og Orange is the new Black er supre serier ja og gled deg til du får sett den siste sesongen av Orange is the new Black, jeg syns det antakelig er den beste sesongen av den serien (selv om det også er den mest deprimerende på mange måter). Takk for kommentaren!

  3. Generic Amoxicilina Bacterial Infections No Doctor Paris Find Cialis In Germany Cialis 20mg Online India [url=http://catabs.com]priligy generico espana[/url] Caratteristiche Levitra Mail Order Direct Stendra Website Free Shipping Gnc Substitute For Viagra

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg