Phantom Boy :)

Heisann! Livet er fint selv om jeg bruker alt for mye tid til å bekymre meg for ymse ting, deriblant pakken jeg bestilte fra Amazon som ENDA ikke har kommet selv om forventet leveringstid var 22. juni og som gjør at jeg er oppriktig redd for at den aldri kommer fordi den kostet meg 1100 kr og inneholdt bøkene jeg EGENTLIG hadde tenkt å lese denne sommeren. Men jeg satser på at det løser seg, ting pleier jo å ordne seg til slutt tross alt. Ellers har jeg tatt fri fra å dra på datarommet til Fretex for å søke jobber denne uka fordi jeg trenger en pause fra slikt og i dag har jeg spist sjokoladeis i herlig vær på Aker Brygge for eksempel. For øvrig har jeg skaffet meg en ny notatbok til å skrive på historier som jeg etter planen skal ta med meg overalt, siden jeg har mye lettere for å prioritere skriving når jeg ikke er hjemme enn når jeg sitter foran en data der internett og Netflix eksisterer. Planen min er å skrive i alle fall litt hver dag og så tar jeg det som det kommer hva angår hvor mye jeg skriver og det fine er at jeg har fått ideer til flere skriveprosjekter som jeg kan holde på med i tillegg til Gatelyktprosjektet (som dog er hovedprosjektet uansett). Ellers så har Gilmore Girls kommet på Netflix og jeg har et sommerprosjekt der jeg skal se alt av det siden jeg tidligere bare har sett et knippe episoder så det blir fint. Og så kan det hende uka vil inneholde litt shopping siden jeg har en del bursdagspenger fortsatt og slikt 😉

Men da tenkte jeg å poste en trailer og deretter min anmeldelse av “Phantom Boy” som jeg så på kino på lørdag og så kommer neste innlegg om noen dager så da bables vi og god fornøyelse 🙂 

Phantom Boy

For noen år siden så jeg animasjonsfilmen «En katt i Paris» som var en sær, men veldig stilfull europeisk animasjonsfilm. Såpass stilfull faktisk at jeg bestemte meg for å teste ut den nye filmen til skaperne bak «En katt i Paris» i form av den nye animasjonsfilmen «Phantom Boy», en film som er veldig verdt å se, om ikke annet så fordi den så unik. «Phantom Boy» er for det første håndtegnet og det føles forfriskende hvor enn mye jeg elsker de data-animerte filmene til blant annet Pixar og for det andre så føles den befriende avslappet. «Phantom Boy» er en film som, tross en beskjeden varighet på ca en time og tjue minutter, tar seg tid og aldri føles stressende eller masete.

Ellers så handler det kort oppsummert om Leo på elleve år som har kreft og som kan forlate kroppen sin som et usynlig fantom. Så blir han kjent med den skadede politimannen Alex og en tøff journalist og sammen tar de opp kampen mot en fæl superskurk. Og greia er ikke det at alt nødvendigvis er så originalt, men det formidles så fint og i en animasjonsstil som føles rå og upolert og på sett og vis innmari stilig. Jeg liker dessuten karakterene, jeg syns dette er en veldig sjarmerende, det er en liten hund med som stjeler showet gang på gang og det er tidvis oppriktig rørende og litt trist på en måte som aldri føles for sentimentalt. Med andre ord er det mye jeg liker med denne filmen.

Det er likevel noen ting som trekker litt ned. For det første irriterer det meg litt at filmen settes opp kun på norsk siden jeg foretrekker å se animasjonsfilmer på originalspråket, og det føles også litt unødvendig i og med at denne animasjonsfilmen har aldersgrense ni år og sånn sett er ment for et publikum som burde være gammelt nok til å kunne lese undertekster uten problemer. Med det sagt så er den heldigvis svært godt dubbet så det hjelper litt, men likevel, det hadde passet stemningen så godt å se denne filmen på originalspråket fransk. Noen andre ting som trekker litt ned er slutten som føles litt for enkel og ikke helt tilfredsstillende og at det føles litt for ujevnt fortalt til tider. Samtidig klarer jeg ikke helt å sette ord på hva jeg tenker kunne vært gjort annerledes.

Dette er uansett en svært fin film som er et flott portrett av New York og som dessuten er en av de filmene som voksne nok kan få vel så mye glede av som barn. Og mens det ikke er en perfekt film så er den veldig verdt å se om ikke annet så fordi den er så unik.

Terningkast 4!

2 kommentarer
  1. Jeg kunne godt tenkt meg å se denne, faktisk! Fikk liksom aldri somla meg til å se “En katt i Paris” selv om jeg hadde tenkt å gjøre det òg, men jeg liker stilen til begge to veldig godt. Jeg trudde lenge at “Trillingene fra Belleville” var lagd av de samme folka, og den filmen likte jeg masse, men etter litt søking rundt på Google fant jeg ut at det ikke var tilfellet. Likevel minner “Phantom Boy” stilmessig litt om den, pluss at “Trillingene fra Belleville” også er fransk. Har du sett den? Om ikke anbefales den virkelig!

  2. Håper du får sett den (og “En katt i Paris”), det er veldig stilig animert og verdt å se 🙂 Og ja, jeg har sett “Trillingene fra Belleville”, men det er veldig lenge siden så jeg burde kanskje ha et gjensyn med den etter hvert.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg