Livet er fint og det er boka “The Sculptor” også :)

Heisann! Siden sist har jeg gjort veldig lite fornuftig, men jeg har kost meg en del da og det er jo en viktig fritidssyssel det og 😉 Ellers viser det seg at Amazon godt mulig rett og slett har mistet pakken med bøker de skulle sende meg, men jeg fikk chattet med en veldig hyggelig og behjelpelig kundebehandler der i går og de har sendt bøkene på nytt med prioritert shipping slik at de skal komme i morgen uten at det kostet meg noe ekstra. Så da ser det ut til at ting vil ordne seg. Ellers har jeg skaffet meg nye bokmerker fordi alt tyder på at jeg greide å glemme igjen yndlingsbokmerket mitt på Liastua i helgen, jeg har fått shoppet en del i det siste og det er kos, jeg har fascinerende nok oppdaget at det finnes en spesiell episode av Friends som ikke virker om jeg prøver å spille den av på Netflix mens de andre episodene jeg prøver funker ypperlig og jeg har Hockey Pulver å kose meg med denne kvelden så det er toppers. 

Denne sangen er forresten veldig fin (og hentet fra musikalen “The Theory of Relativity” som jeg har hatt litt dilla på å lytte til i det siste):

Noe annet som er fint er at jeg leser skikkelig supre bøker for tiden. Deriblant den grafiske romanen jeg nå tenkte å bruke resten av dette innlegget til å anmelde. Her er først forsiden og to bilder fra boka:

Neil Gaiman liker visst denne boka han og 😉

Det er så detaljert og godt tegnet at bare wow!

Og da kommer min anmeldelse og så kommer neste blogginnlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse!

The Sculptor av Scott McCloud

David Smith is giving his life for his art?literally. Thanks to a deal with Death, the young sculptor gets his childhood wish: to sculpt anything he can imagine with his bare hands. But now that he only has 200 days to live, deciding  what  to create is harder than he thought, and discovering the love of his life at the 11th hour isn’t making it any easier! 

Hei, jeg har lest en fascinerende grafisk roman og der i kursiv har vi Goodreads sin beskrivelse av denne boka. En bok jeg skaffet meg fordi jeg har lest «Zot» av Scott McCloud før (som jeg elsket) og Scott McCloud har skikkelig peiling på tegneserier i det hele tatt og så virket det som en interessant bok uansett og ja, «The Sculptor» er skikkelig interessant og fascinerende og klok og ettertenksom i tillegg.

Vi følger altså David Smith som ønsker å bli skulptør mer enn noe annet og som gjør en avtale med Døden som gir ham evnen til å kunne lage alt han kan forestille seg av skulpturer med hendene sine mot å kun ha 200 dager igjen å leve. David Smith, som uansett er ganske nedstemt siden han har skikkelig masse uflaks og mye død familie og slikt, syns denne avtalen er super, men så blir alt vanskeligere enn han tenkte og han blir intenst forelska og vips er ikke avtalen en like super ide likevel.

Så mye mer om plottet skal jeg ikke si og jeg har vel strengt tatt allerede sagt litt for mye (samtidig som det egentlig ikke er så mye for mye siden mye av dette røpes allerede i synopsiset). Det jeg kan si er at denne boka er flott, ikke minst fordi denne boka virkelig viser hvor imponerende innsats det krever å skape en grafisk roman. Jeg visste jo at det nok krevde en del, men Scott McCloud er så himla proff og flink til å tegne alt fra mennesker og ansiktsuttrykk til arkitektur osv. Det er litt så man får lyst til å gi boka et plusspoeng bare for hvor gjennomført den er og yay for tegnestilen til Scott McCloud.

Ellers liker jeg konseptet (som minner en smule om plottet til en av bøkene jeg forhåpentligvis får i posten snart fra Amazon) og jeg liker karakterene og mens noen har beskyldt karakteren Meg for å være Manic Pixie Dream Girl i ganske stor grad så syns jeg det funker ganske bra. Dette er dessuten en av de bøkene som er så fin å ha siden man kan bla i den når som helst og alltid finne noen nye detaljer. Og greia er rett og slett det at denne grafiske romanen er så smart, så kunstnerisk og bare veldig, veldig fin. Dessuten føles slutten innmari riktig rett og slett.

Med det sagt så har denne boka sine svake sider også. Den er for eksempel litt tykkere enn den egentlig hadde trengt å være med sine nesten 500 sider og jeg syns jo tykke grafiske romaner er supert, men det er likevel noe å ta i betraktning. Dette er dessuten en bok som er veldig elsk/hat hvis man skal ta anmeldelser i betraktning for det er mange som virkelig elsker denne boka, men vel så mange som syns den er helt håpløs. Selv liker jeg «The Sculptor» skikkelig godt, men jeg skjønner også veldig godt de som er mer negative for dette er ikke en perfekt bok. Den har for eksempel en hovedperson i David Smith som egentlig er ganske irriterende mye av tiden og det er generelt sett ikke alle elementene i denne historien som funker like godt.

Jeg syns like fullt at denne boka er brilliant og underfundig og en grafisk roman som både kan skryte av et fascinerende konsept OG en fabelaktig gjennomføring. Dette er altså en bok som er verdt å teste ut.

Terningkast 5!

 

2 kommentarer
  1. Jeg tenker stadig vekk at jeg bør lese flere grafiske romaner, men så tenker jeg også at jeg bør lese flere romaner i det hele tatt, og flere diktsamlinger, og flere novellesamlinger, og flere drama, og flere essaysamlinger, og med mitt lesetempo, er det egentlig vanskelig å få lest noe som helst :p Men denne skal jeg uansett ha i bakhodet, takk for tips!

  2. Vær så god angående tips og selv hvis man leser raskt slik som meg så er den tanken gjenkjennelig, det å tenke at man bør lese mer av ymse sjangre. Uansett er denne boka absolutt verdt å ha i bakhodet 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg