Oppsummeringsinnlegg for juli :)

Heisann! Det er onsdag, jeg er tilbake i virkeligheten og livet er fint fordi jeg gikk litt bananas med bankkortet mitt i går og brukte 1600 kr på å skaffe meg teaterplaner. Men samtidig så er det så verdt det for jeg elsker teater, jeg hadde mål om å se disse tingene uansett og nå har jeg planer om å se henholdsvis:

– Songfuglen på Det Norske Teatret 27. august (fordi Frank Kjosås og fordi jeg tror det kan være veldig vakkert, i denne sammenheng har jeg også et håp om å få anskaffet boka som stykket er basert på og få lest den før jeg ser stykket og jeg vet i alle fall at denne teaterplanen gjør at denne uka blir fantastisk siden “Finding Dory” har premiere 26. august og er noe jeg nok er strengt nødt til å få med meg premierehelgen)

– Kristina från Duvemåla i konsertversjon på Lørenskog Hus lørdag 17. september (noe som ellers er brilliant fordi det er fredagen den uka så vidt jeg vet at det er Oslo Kulturnatt og den uka følgelig blir kulturelt awesome)

– En mann ved navn Ove på Oslo Nye Teater 12. november (fordi jeg elsker boka, er veldig glad i filmen og trenger å se teaterstykket også)

– Påfuglen på Det Norske Teater 19. november (fordi det er det mest musikalaktige som settes opp på Det Norske Teatret denne høsten)

I tillegg har jeg ikke skaffet billetter enda av ymse grunner, men jeg har ellers mål om å få sett Singin in the Rain på Folketeateret og Ringeren i Notre Dame-musikalen på Fredericia Teater i København i oktober og jeg har ellers to billetter til Nøtteknekkeren i Operaen i desember så yay, kulturelle planer. 

*

Ellers tenkte jeg å oppsummere juli bok- og filmmessig sett, men før den tid tenkte jeg å poste dette:

Fordi det er umulig for meg å ikke like det når det på SYTYCD JR (som nå skal ha pause i to uker pga. OL i Rio) danses til Sara Bareilles nydelige “She used to be mine”. 

Men da tenkte jeg å ta for meg juli i en finfin oppsummering. Og ååå, jeg leste mye i juli så hurra 🙂

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– The Sculptor av Scott McCloud

Flott, kunstnerisk, klok og svært fint gjennomført grafisk roman. Terningkast 5!

– Pax av Sarah Pennypacker

Nydelig skrevet om rever, krig og å vokse opp med skjønne illustrasjoner i tillegg. Terningkast 5!

– Challenger Deep av Neal Shusterman

Fascinerende, forvirrende og svært velskrevet og hypnotisk bok som er såpass spesiell at de fleste burde gi den et forsøk. Terningkast 5!

– Everything is teeth av Evie Wyld & Joe Sumner 

Stemningsfull, ettertenksom, ubehagelig og besnærende grafisk roman om oppvekst og haifascinasjon. Terningkast 5!

– The unexpected everything av Morgan Matson 

Litt tykkere enn nødvendig og litt vel forutsigbar, men svært godt skrevet og en fengende, søt og romantisk ungdomsbok. 

Terningkast 5!

– My lady Jane av Cynthia Hand, Brodi Ashton & Jodi Meadows

Særdeles underholdende, siterbar, engasjerende og historisk ukorrekt. Terningkast 5!

– Every heart a doorway av Seanan McGuire

Fint titlet bok med fascinerende konsept som var eventyrlig nok, men litt for kort og ganske annerledes enn forventet. Terningkast 4!

– The girl who could not dream av Sarah Beth Durst

Sjarmerende, søt og fornøyelig. Terningkast 5!

– Some kind of happiness av Claire Legrand

Veldig viktig og fin bok, faktisk helt nydelig om sant skal sies. Terningkast 6!

FILMER

– Phantom Boy

Unikt animert, fascinerende, rørende og sjarmerende. Terningkast 4!

*

Som man kan se av oppsummeringen så inneholdt ikke juli så mange nye filmopplevelser, men til gjengjeld var det en fantastisk måned bokmessig sett og blant disse bøkene er det veldig mye som skal anmeldes i tiden fremover fordi de må skrives om rett og slett. 

Men da tenkte jeg å drive med litt andre ting enn blogging. Neste innlegg kommer antakelig på lørdag og vil sannsynligvis inneholde en bokanmeldelse og kanskje litt babbel om viktige ting som de beste navnene jeg har gitt Pokémon på Pokémon Go 😉 

Som en fin avslutning tenkte jeg å poste denne nyeste traileren for Disneys kommende animasjonsfilm, Moana, som jeg gleder meg helt intenst mye til å se. Og bare animasjonen her, for eksempel på vannet, det er helt eksepsjonelt flott <3 (Innsett klage over at vi i Norge må vente helt til 3. februar neste år med å se denne filmen når jeg vil se den nå og den i veldig mange land har premiere i henholdsvis november og desember.) Og ååå, Lin-Manuel Miranda er med på å komponere musikken så det MÅ jo bli fantastisk (og så vinner han sikkert Oscar for musikken neste år og kommer i en alder av 37 år til å være en av de få som dermed vil ha vunnet Emmy, Tony Award, Grammy OG Oscar-pris) 😉 Gleder meg =D

5 kommentarer
  1. Fin oppsummering og skal si du er glad i teater:) En del bøker har du lest også.
   PS: Har du sett The Rocky Horror Picture Show ennå?

  2. Fint at oppsummeringen falt i smak og ja, teater er antakelig en av mine definitive yndlingsting utenom bøker 🙂 Har for øvrig ikke sett Rocky Horror Picture Show enda, men i løpet av året skal jeg få gjort noe med saken tenker jeg.

  3. Håper du gir den musicalfilmen en sjanse. Advarer om at den er veldig sær og annerledes, men derfor jeg liker den så godt:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg