The Lobster og andre finheter :)

Heisann! Det er mandag, en ny uke er i gang og livet er trivelig selv om dette er en uke der jeg i utgangspunktet har veldig få planer (til gjengjeld er neste uke en uke der jeg i utgangspunktet har en hel masse planer så det går opp i opp). Dessuten fant jeg i stad ut at jeg har vunnet et gavekort på 500 kr på Bryn Senter (tilfeldigvis samme senter som jeg vant gavekort på for noen måneder siden fordi de tydeligvis liker meg) og på lørdag da jeg skulle legge meg fant jeg han her på soverommet mitt og fikk fanget ham:

Pikachu <3

Ellers er jeg nesten ferdig med en ganske fin bok som jeg regner med å anmelde her om noen dager, jeg liker det nyeste Nintendo-spillet mitt veldig mye, jeg har dilla på Gilmore Girls og jeg begynner å få en ide om hvordan Gatelykt-skriveprosjektet mitt skal avsluttes (hvis jeg har Word-dokumentet oppe og prøver å få skrevet i alle fall litt hver dag så kan jeg være ferdig med et førsteutkast innen september vil jeg tro). 

Men da tenkte jeg å anmelde “The Lobster” og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse 🙂

The Lobster

Det var temmelig tilfeldig hvordan jeg plutselig oppdaget filmen «The Lobster», men da jeg leste om den så visste jeg fort at dette var noe jeg var veldig nysgjerrig overfor. For det hørtes ut som en film som var ganske annerledes fra det meste jeg har sett før og jeg var skikkelig nysgjerrig rett og slett. Og denne filmen er virkelig noe for seg selv og absolutt verdt å teste ut.

Det handler om en verden der man sendes til et slags hotell og får 45 dager på å finne kjærligheten og hvis ikke så blir man forvandlet til et dyr etter eget ønske. Og så har vi David som blir sendt til dette hotellet etter at kona hans har forlatt ham og utover det utvikler dette seg til en film som tidvis er svært romantisk, men også er noe av det særeste jeg har sett noensinne. Dette er dessuten en mørk komedie med strek under mørk og alt dette er med på å gjøre dette til en film man i det minste definitivt husker.

Personlig syns jeg konseptet var besnærende og filmen greier å gjøre mye ut av et konsept som er såpass underfundig og rart at det ikke er en selvfølge at det ville funket. Her funker det dog og det handler mye om stemningen og hvordan denne filmen er en sånn film som det ene øyeblikket har en skikkelig søt scene og deretter har en fæl og makaber scene som kommer ut av det blå før ting slentrer videre som om ingenting har hendt. Og jeg liker stilen og fotografiet og hvordan «The Lobster» tar de mest absurde scenarioer på det dypeste alvor. Jeg syns dessuten skuespillet er godt og ja, det er mye her som jeg hadde sansen for.

Denne filmen føles likevel litt langsom til tider, selv om man her kan innvende at jeg generelt sett er litt utålmodig når det gjelder filmer og mister konsentrasjonen fort. Jeg syns også at den noe distanserte fortellerstilen gjorde at jeg aldri helt følte at jeg forsto karakterene, selv om jeg har litt på geföhlen at det var meningen og jeg syns ting var litt for sært til tider.

Dette er likevel bare småting i en film som i det store og det hele var en veldig fascinerende filmopplevelse som jeg nødig ville vært foruten. Terningkast 5!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg