Smakebit på søndag og filmer jeg har lyst til å få sett denne høsten :)

Heisann! Siden sist har det ikke skjedd så mye spennende, men jeg har gått en del da. Jeg hadde nemlig et jobbintervju i Lillestrøm (finner ut hvordan det gikk i midten av neste uke) og å finne frem dit gikk ganske greit selv om det var tre busser og deretter et kvarters gange unna. Da jeg var ferdig med intervjuet gikk bussen tilbake til Lillestrøm Terminal (som er der buss og tog til Oslo går fra) dog fra en annen bussholdeplass enn den jeg hadde gått av på sist og så prøvde jeg å finne frem til den bussholdeplassen, men endte opp med å gå feil og enden på visa er at jeg endte opp med å gå i tre kvarters tid før jeg endelig var ved Lillestrøm Terminal der jeg var så sliten at jeg besluttet å droppe yndlingskaféen og heller gå på kaféen jeg fant rett ved Lillestrøm Terminal der de hadde dagens aviser man kunne titte på, brus, hvetebolle og veps som gjorde at jeg turte å sitte ute i fem minutter før jeg hadde et lite mentalt sammenbrudd pga. vepseskrekk og flyttet meg inn. Ellers var det dog ganske trivelig på kaféen da og jeg fikk egentlig litt lyst til å ta buss i evigheter for å dra dit igjen. Og i går tittet jeg rundt i Oslo sentrum, jeg lette etter Pokémon i Vigelandsparken (som jeg av en eller annen grunn foretrekker å kalle Vigelandsparken selv om de fleste kaller det Frognerparken) og i morgen begynner en sånn uke der alt skjer tydeligvis så det blir jo fint.

Ellers er det endelig tid for smakebit på søndag igjen så jeg har tenkt å være med på det og deretter fylle dette innlegget med litt filmrelatert innhold, men det kommer jeg tilbake til. 

Uansett, boka jeg leser for øyeblikket er denne:

Jeg fikk tak i et lesereksemplar av den norske utgaven for ikke så lenge siden og har tenkt lenge at den høres interessant ut, men så har jeg vært litt skremt av at den er så tykk (nesten 800 sider) og i tillegg visstnok skal være veldig deprimerende og ukoselig. Jeg vil ikke nødvendigvis at alt skal være regnbuer og løvetannfrø heller, men en tykk bok som i tillegg skal være vond og ubehagelig høres ikke nødvendigvis ut som det mest fristende. Samtidig så er det så mange gode kritikker og mens jeg ikke har blitt helt overbevist enda så har det jeg har lest så langt vært interessant nok og godt skrevet og mens jeg egentlig foretrekker originalspråket så er oversettelsen også god tross to, tre små slurvefeil som nok mest skyldes at det er et lesereksemplar. Og jeg babler for mye, men ååå, denne boka, jeg har vært nysgjerrig på denne boka så lenge at det føles fint at jeg endelig er i gang.

Ellers er dette altså boka “Et lite liv” av Hanya Yanagihara, det handler om fire venner der Jude er den det sentrerer mest rundt og vi følger dem og slikt og så mye mer vet jeg ikke siden jeg altså ikke har lest så langt enda. Her er uansett en smakebit:

Jeg liker veldig godt hvordan det har vært ganske hverdagsmagisk så langt, det er realistisk og ordinære ting som skjer, men man ser samtidig magien i det. Den følelsen håper jeg at boka fortsetter å gi meg. 

Flere utdrag er å finne hos Flukten fra Virkeligheten

*

Nå tenkte jeg å ta for meg noen filmer jeg regner med å prøve å få med meg på kino denne høsten med trailere og korte kommentarer om hvorfor de er noe jeg føler behov for å få sett. Dette er selvsagt bare en pekepinn, det kan godt hende jeg bare ser noen av disse filmene og det kan videre godt hende at jeg ser filmer som ikke er med på denne listen, men dette er i utgangspunktet filmer jeg tenker at jeg veldig gjerne vil få sett og da setter jeg i gang.

Noen filmer jeg virkelig ønsker å se på kino denne høsten

– Finding Dory (premiere 26. august)

Finding Nemo er ikke en av mine definitive favoritter blant Pixars filmer, men det er en veldig flott film og det beste med den er Dory og dette gjør oppfølgeren der det er enda mer fokus på Dory interessant. Utover det så ser denne filmen ut som nok en nydelig Pixar-film der man kan kose seg med popcorn, nyte stemningen og bli rørt opp til flere ganger fordi Pixar og Disney er veldig gode på å være rørende. Og så er jeg skikkelig glad i animasjonsfilm og denne ser flott ut og når man legger til det lille utdraget jeg har sett fra forfilmen Piper som er noe av det fineste jeg har sett så er denne en av de sikreste kinoplanene mine fremover.

– Kubo and the two strings (premiere 9. september)

Denne filmen er laget av skaperne bak “Boxtrolls” som jeg elsket og er også animert, men i en helt annen stil enn Disney og Pixar. Og denne filmen vet jeg ganske lite om, men trailerne får det til å virke skikkelig episk og som noe som har potensiale til å være sært, genialt og jeg blir på ingen måte overrasket om denne filmen nomineres til Oscar for beste animasjonsfilm neste år (der jeg spår at den vil konkurrere med Zootopia OG Moana). Jeg trenger å se denne filmen 🙂

– Trolls (premiere 21. oktober)

Sånn for å fortsette trenden med animasjonsfilmer bare vet jeg at jeg skal se denne filmen som er signert Dreamworks, mye fordi jeg liker mange av skuespillerne som er med å gi stemmene, men også fordi dette virker som en sånn film med mye musikk og sjarm som man kan kose seg veldig med. Greit nok så virker det veldig sukkersøtt og noe overfladisk og jeg tror dette på ingen måte er noe man MÅ se, men det virker karolinsk likevel og det er inspirert av troll-figurene mange hadde på 90-tallet og skurkene heter Bergen monsters i USA og så kalles de Bergensere i Norge og skal liksom være regntunge og deprimerende og det er litt morsomt selv om det egentlig betyr at denne filmen fornærmer folk fra Bergen av en eller annen grunn. 

– Florence Foster Jenkins

Jeg er bittelitt usikker på om denne filmen settes opp i Norge siden det inne på Filmweb står at den har premiere 4. november, samtidig som Norge ikke nevnes på IMDBs liste over når filmen har premiere der og der og denne filmen heller ikke nevnes inne på Oslo Kinos nettsider. Hvis den settes opp er det dog uansett noe jeg må få sett, litt fordi jeg er fan av Meryl Streep og liker de andre involverte skuespillerne, men aller mest fordi jeg har en viss fascinasjon overfor Florence Foster Jenkins som resulterte i at jeg har sett et teaterstykke om henne og slikt. For de som ikke vet det så var hun en skikkelig rik dame som ble berømt for sin urokkelige tro på et fantastisk talent for opera mens hun egentlig var tonedøv og på ingen måte like talentfull som hun trodde selv. Det er fascinerende hvordan hun greide å være så sikker på sitt eget talent selv om folk dro på showene hennes mest for å le av henne og mens det er litt sårt så høres det litt fint ut å elske noe så mye at man gjør det uansett hva folk mener. 

– A monster calls (premiere 2. desember)

Boka “A monster calls” av Patrick Ness er en av de vakreste og tristeste bøkene jeg noensinne har lest og jeg syns alle burde lese den pronto. Og derfor er jeg svært nysgjerrig på filmen som har potensiale til å bli en utrolig sterk filmopplevelse hvis den lever opp til forventningene. Trailerne jeg har sett virker i alle fall svært lovende og denne filmen ser helt nydelig ut. 

*

Jeg vurderer ellers å se filmer som “Løvekvinnen” (fordi traileren gjør at den ser veldig fin ut), jeg kommer sannsynligvis til å se “Fantastic Beasts and where to find them” (selv om jeg når sant skal sies ikke føler et så stort behov for flere filmer og bøker og ting og tang som fortsetter Harry Potter-universet, jeg er glad i Harry Potter, men jeg syns de syv bøkene og åtte filmene fyller det meste av Harry Potter-behovet ganske greit), jeg er videre nysgjerrig overfor blant annet “Storks” og “Dyrene i Hakkebakkeskogen” for å nevne noe. Det er likevel de jeg har postet trailer til som det er mest sannsynlig at jeg rett og slett må få sett. 
***

Nok om det. Neste innlegg kommer antakelig på onsdag så da bables vi. Ha en finfin søndag alle som en 🙂

7 kommentarer
  1. Florence Foster Jenkins upptäckte jag på en reklamaffisch för bara några veckor sedan och blev alldeles varm i kroppen. Två av mina favoritskådespelare i samma film 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg